Zauważyłem problem z czujnikiem temperatury paliwa w moim ALH, mianowicie po nocy, kiredy odczyty ze wszystkich czujników powinny być zbliżone temperatura paliwa znacznie odbiega od innych, no dziś rano temperatura płynu i powietrza ok 5 stopni, natomiast temperatura paliwa -6
Czujnik temperatury paliwa ALH
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- damian-ppp
- Gadatliwa bestia

Koledzy,
Zauważyłem problem z czujnikiem temperatury paliwa w moim ALH, mianowicie po nocy, kiredy odczyty ze wszystkich czujników powinny być zbliżone temperatura paliwa znacznie odbiega od innych, no dziś rano temperatura płynu i powietrza ok 5 stopni, natomiast temperatura paliwa -6
Czy może mieć to jakiś wpływ na pracę silnika/spalanie? Olać temat czy wymienić czujnik?
Mam VAG-a i VAG TACHO, w razie potrzeby pisać na PW :-)
- munior
- Forumowy spamer :)

- Kontakt:
Oczywiście że ma to wpływ na pracę silnika ,czujnik do wymiany ,wskazanie -6 stopni ewidentnie świadczy o uszkodzonym czujniku temp.paliwa w nastawnikudamian-ppp pisze:temperatura paliwa znacznie odbiega od innych, no dziś rano temperatura płynu i powietrza ok 5 stopni, natomiast temperatura paliwa -6Czy może mieć to jakiś wpływ na pracę silnika/spalanie? Olać temat czy wymienić czujnik?
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
- damian-ppp
- Gadatliwa bestia

Ok dzięki za info. Podobny temat znalazłem na forum, ale nie było tam niestety odpowiedzi na to pytanie... Dam znać co się zmieniło po wymianie 
- damian-ppp
- Gadatliwa bestia

Będzie pasował do mojego silnika czujnik i uszczelka z tej aukcji? Niestety sprzedawca nie ma katalogów, żeby to sprawdzić
http://allegro.pl/show_item.php?item=1522628599" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/show_item.php?item=1522628599" onclick="window.open(this.href);return false;
- damian-ppp
- Gadatliwa bestia

Dzięki
Już się zamawia 
- damian-ppp
- Gadatliwa bestia

Panowie,
Zgodnie z obietnicą moje spostrzeżenia po wymianie czujnika: silnik pracuje znacznie ciszej i łagodniej... O wiele łagodniej zapala zarówno zimny jak i ciepły. Co jakiś czas po odpaleniu lubił pokazać delikatny dymek - objaw zniknął. Dzięki wszystkim za pomoc
Zgodnie z obietnicą moje spostrzeżenia po wymianie czujnika: silnik pracuje znacznie ciszej i łagodniej... O wiele łagodniej zapala zarówno zimny jak i ciepły. Co jakiś czas po odpaleniu lubił pokazać delikatny dymek - objaw zniknął. Dzięki wszystkim za pomoc