Co to jest?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Co to jest?
W autku wykryłem moduł elektryczny wyprodukowany we Włoszech - napisy na nim to - CMI 008    ZUSAT MODUL KBA 9542 KBA 9544.
Podejrzewam ze jest to element immobileizera.
Jesli jakiś człowiek dobrej woli i wiedzy wie co to jest prosze o pomoc.
W internecie nic mądrego nie znalazłem na powyzszy temat.
Pozdrawiam

Podejrzewam ze jest to element immobileizera.
Jesli jakiś człowiek dobrej woli i wiedzy wie co to jest prosze o pomoc.
W internecie nic mądrego nie znalazłem na powyzszy temat.
Pozdrawiam
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer 
Nie jest to jakieś odkrycie, bo np w MK4 Variant można znaleźć wyprodukowane w Polsce rolety bagażnika, czy polskie airbagi. W polsce dą pordukowane opony Goodyera (chyba) a w Wielkiej Brytanii opony Dębica czy Kormorany , a np. Pirelli w Turcji (nie jestem pewny tych marek na 100%, dawno to czytałem...).Darek pisze:W autku wykryłem moduł elektryczny wyprodukowany we Włoszech
Lanosy są produkowane w Korei, rozkręcane na żeraniu i spzedawane jako skladaki ZAZ Ukraińcom i Ruskim
Globalizacja
 Tak, że nie jest czymś dziwnym element innej produkcji, ale niewykluczone że jest to część tego immobilisera. Każdy moduł immobilidera, czy centralka alarmu są tam "uktyte"
 Tak, że nie jest czymś dziwnym element innej produkcji, ale niewykluczone że jest to część tego immobilisera. Każdy moduł immobilidera, czy centralka alarmu są tam "uktyte" 
W tej sytuacji jest prawdopodobne że to jakiś dokladany immobiliser.Darek pisze:Immobilajzer nie jest w kluczyku ,a jest w kształcie prostopadłoscianu wkładanego w otwór po prawej stronie kierownicy.
Pozdrawiam.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer