halogeny
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- marcello
- Mały gagatek 
- Kontakt:
mam gti bez haloinek01 pisze:Przy fabrycznej instalacji przekaznika nie ma, wiec niezbedny nie jest.
Dasz, czy nie dasz, to juz Tylko Twoja sprawa...
a czy wlacznik musi byc do duzych napiec ??
[ Dodano: Wto Sty 30, 2007 15:32 ]
BTW masz GTI bez halo, czy do innego zakladasz ?
 - ktos musial wymontowac przed sprowadzeniem go albo po sprowadzeniu.
  - ktos musial wymontowac przed sprowadzeniem go albo po sprowadzeniu.OCTAVIA i do tego COMBI
						- 
				greg
ale to będzie brzydko, a zresztą jak chcesz pod inny to trza ustalić którym kablem wychodzi z włącznika napięcie po włączeniu przeciwmgielne tył (kłania się słowo do tych co maja takie włączniki) i do tego pociągnąć + z kabla jak wychodzi napięcie do świateł pozycyjnych (tak zebyś mógł uruchomić dopiero po włączeniu pozycyjnych). Wiadomo ze całosć powinna iść potem przez przekźnik zasilany z aku

Wydawalo mi sie ze niedawno pytales w "Sprzedam" o wlacznik z halob0rys pisze:chodzi o to ze chce pod inny wlacznik

http://moto.allegro.pl/item161379766_vw ... enami.html tu masz nawet okazje (o ile cena sie nie wywinduje), tylko troche uszkodzona ta czarna powloka...
					Ostatnio zmieniony wt sty 30, 2007 18:27 przez inek01, łącznie zmieniany 1 raz.

- marcello
- Mały gagatek 
- Kontakt:
jaki przekaznikgreg pisze:ale to będzie brzydko, a zresztą jak chcesz pod inny to trza ustalić którym kablem wychodzi z włącznika napięcie po włączeniu przeciwmgielne tył (kłania się słowo do tych co maja takie włączniki) i do tego pociągnąć + z kabla jak wychodzi napięcie do świateł pozycyjnych (tak zebyś mógł uruchomić dopiero po włączeniu pozycyjnych). Wiadomo ze całosć powinna iść potem przez przekźnik zasilany z aku

[ Dodano: Wto Sty 30, 2007 17:28 ]
pytalem , szukaleminek01 pisze:Wydawalo mi sie ze niedawno pytales o wlacznik z halob0rys pisze:chodzi o to ze chce pod inny wlacznik
http://moto.allegro.pl/item161379766_vw ... enami.html tu masz nawet okazje (o ile cena sie nie wywinduje), tylko troche uszkodzona ta czarna powloka...
 ale teraz zmienilem koncepcje
  ale teraz zmienilem koncepcje   
 widzialem ten wlacznik
OCTAVIA i do tego COMBI
						- 
				greg
masz golfa mk3 - on ni ema orginalnie przekaźnikó świateł - chcesz miec lepsze reflektory to kup przekaźniki, chcesz mieć halogeny - to również dokup przekaxnik bo inaczej przeciażasz instalację świateł, a co za tym idzie niewiele zyskasz. KOszt przekaxnika to jakieś 20zł + końcówki+ jak lubisz ładnie to podstawka + bezpiecznik + kabelki. Spinasz pod akumulatorem lub obok skrzynki przekaxników/bezpieczników (twoja wola - lepiej i lądniej przyt przekaźnikach ). Dodatkowo dołóż przekaxnik do załczania świateł po uruchomieniu silnika i masz bajer. Światełka mocniejsze niz normalne w mk3, odciążona instalacjab0rys pisze:jaki przekaznik
[ Dodano: Wto Sty 30, 2007 5:33 pm ]
inek01, miałem mk2 - dla porónania jeden reflektor podpiąłem bez drugi z przekaxnikiem - różnica kolosalna. Kumpel ma mk3 (kupił ode mnie ) i ponieważ nie zdążyłem wcześniej to teraz muszę to zrobić - różnica będzie i to duża.
- marcello
- Mały gagatek 
- Kontakt:
a mam jeszcze takie pytanie: pojedynczy wlacznik to wlacza halogeny z przodu i z tylu ?? a ten podwojny jak dziala ??inek01 pisze:Wydawalo mi sie ze niedawno pytales w "Sprzedam" o wlacznik z halob0rys pisze:chodzi o to ze chce pod inny wlacznik
OCTAVIA i do tego COMBI
						- 
				greg