na jakim paliwku jezdzicie???? verva ultimate v-power inne??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
na jakim paliwku jezdzicie???? verva ultimate v-power inne??
pytanie jak w temacie na jakie paliwko lejecie do swoich D,TD,TDI?
i czy sa jakies roznice miedzy tymi lepszymi a zwyklym, bo ja leje verve on albo ultimate on i uwazam ze sa dobre czy to tylko moje wrazenie???

i czy sa jakies roznice miedzy tymi lepszymi a zwyklym, bo ja leje verve on albo ultimate on i uwazam ze sa dobre czy to tylko moje wrazenie???
Ja leje na Statoil do mojego TD bezsiarkowe i zauważyłęm ze lepiej chodzi na zwykłym , a jak nalałem niebieskiego z kutra Szwedzkiego to o wiele lepiej, nie wiem czym to spowodowane ale moje autko zle reaguje na pilwko bezsiarkowe, chodzi ok ale bardziej twardo, na innych paliwach tego objawu nie ma.

- 
				KusnierzGubin
- Nowicjusz 
WITAM!!!  W kwestii paliw to powiem szczerze ze wazne jest zeby ropa byla dobrej jakosci (czytaj: normalna). Od dluzeszego czasu jezdze na Vervie i jest to super paliwo. Nie chodzi o osiagi bo to sa kompletne bzdury, ale o czystosc, zawartosc siarki itd. Naparwde silnik na tym paliwie chodzi lepiej. Jeszcze jak miałem silnik benzynowy i zrobiłem jakies 30000km na ultimate BP to świece zaponowe bez zadnego nagaru dosłownie jak nowe - podobnie z zaworami. W dieslu ON jest jeszcze wazniejszy bo smaruje i chłodzi pompe wtryskowa, wtryskiwacze... Z osobistych doswiadczen zauwazylem ze Orlen Verva jest najlepsza z tych super paliw i warto tankowac jezeli dbasz o swoj silnik. Napewno nie sa to pieniadze wyrzucone w bloto.

- 
				rafek81
WOW... masz w TDI swiece zapłonowe???!!!KusnierzGubin pisze:(..) świece zapłonowe bez zadnego nagaru dosłownie jak nowe - podobnie z zaworami. W dieslu ON jest jeszcze wazniejszy bo smaruje i chłodzi pompe wtryskowa, wtryskiwacze...
 co to za wersja??!!!
   co to za wersja??!!!  ale mnie rozbawilo te hasło... pozdrawiam...
  ale mnie rozbawilo te hasło... pozdrawiam...  

dzieki COWBOY... nie doczytałem.. nie zauwazylem... meaculpa...
					Ostatnio zmieniony wt gru 12, 2006 22:59 przez rafek81, łącznie zmieniany 1 raz.

- Pruszkowiak
- Forum Master 
- Kontakt:
Ja tankuje ON z Ukrainy. Biorę ją już od około pół roku od tego samego gościa i płacę po 3,20zł. Wg mojego odczucia tylko BP Ultimate dorównuje temu paliwku. Na Shell V-Power jakby bardziej kopcił i więcej palił. But ten sam co na UA i BP. Najwięcej zaś palił mi na ON ze Statoil'a. O około 0,3L więcej na 100km. 
Pozdro

Pozdro
- 
				kupszczelisty
- Gadatliwa bestia 
- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt:
- 
				moto_psycho
- Nowicjusz 
- marsell
- Mały gagatek 
- Kontakt:
Jeździłem do tej pory na V-Power z Shella, teraz na próbe zatankowałem ropkę na Neste i nie dostrzegam zadnej różnicy w pracy silnika i osiagach auta, zobaczę jeszcze tylko jak wyjdzie spalanie. Zastanawiam się czy V-Power jest aż o tyle lepszy od normalnego paliwa, żeby to rekompensowało jego dużo wyższą cenę - dla porównania V-Power - 3.74, ON na Neste - 3.4.3

...życie to nie bajka, nie smyra nas po jajkach...