[mk 2] Jak wymienic olej w silniku.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk 2] Jak wymienic olej w silniku.
Jako ze nie dziala wyszukiwarka, a musze to jakos na dniach zrobic dlatego chcialbym sie dowiedziec... Golf to moj pierwszy samochod wiec prosze o pomoc. Z gory dzieki i punkciki czekaja.

[img]http://img145.imageshack.us/img145/7367/vwgolfplusercu4.jpg[/img]
						klucz  17 lub 19 odkręcasz wlew (korek) następnie popuszczasz filltr oleju   śrube   zmiski odkręcasz i spuszczasz olej  do  wiadra miski  co tam masz ( tylko go nie wylewaj do kwiatków) pózniej  odkręcasz filtr oleju  najlepiej jak byś miał  sciągacz (klucz) bo rękami  będziesz miał biedę czekasz  aż ci wszystko zleci zakręcasz nowy filtr oleju po uprzednim nasmarowaniu olejem uszczelki rękami  do oporu to powinno  wytrzymac  lejesz  nowy olej  sprawdzając  na bagnecie jego stan odpalasz  silnik leciutko przygazując  az kontrolka oleju zgaśnie dolewasz  do stanu na bagnecie  i juz  załatwione   jak się nie mylę  3,5 l

Ostatnio zmieniony ndz paź 29, 2006 22:17 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.

- grzechu2410nn
- Gadatliwa bestia 
- Kontakt:
- maciek.wroc
- Gadatliwa bestia 
- Kontakt:
a jaki się leje olej do Golfa z silnikiem 1.6 na gazniku bo nie wiem ??

VW Passat B5 Virus by DanoSoft 119 KM  i 287 Nm viewtopic.php?p=3903908#3903908 NOWE FOTY ZAPRASZAM

MalowanieFelg.com
POLECAM

MalowanieFelg.com
POLECAM
- grzechu2410nn
- Gadatliwa bestia 
- Kontakt: