Problem z odpalaniem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z odpalaniem
Cześć. Ostatnio mam co jakiś czas problem z odpaleniem. 1.6 benzyna AFT 101 KM. Świece, cewka, przewody, kopułka i palec wymieniane jakieś pół roku temu. Średnio raz na dziesięć razy po przekreceniu kluczyka rozrusznik zaczyna kręcić, nagle przestaje resetuje się zegarek i trip i dalej trzymając kluczyk przekrecony rozrusznik nagle znów łapie i auto już odpala. Pierwszy raz mam taki objaw, może ktoś spotkał się z takim przypadkiem lub domyśla się w czym może tkwić problem? Mi pierwsza na myśl przychodzi kostka stacyjki

Re: Problem z odpalaniem
Miałem bardzo podobnie, zaczęło się od losowych incydentów, z czasem coraz częściej, ale zdarzały się dni że odpalił od razu, a czasami kręciłem po 10 razy i nie odpalał. Diagnoza - kostka stacyjki. Po wymianie wszystko kręci pięknie i za każdym razem

Re: Problem z odpalaniem
Problem tkwił w akumulatorze, trzymał napięcie ale prąd rozruchu był już zbyt mały (akumulator VARTY wytrzymał 9 lat  ). Po wymianie na nowy wszystko wróciło do normy.
 ). Po wymianie na nowy wszystko wróciło do normy.

). Po wymianie na nowy wszystko wróciło do normy.
 ). Po wymianie na nowy wszystko wróciło do normy.Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości