VW Polo GTI 1,8T 2007
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Re: VW Polo GTI 1,8T 2007
Była mowa o cenie czy o tym, że się nie nadaje?
Nigdzie nie napisałem, że TSI jest lepsze do LPG od 1.8 czy 2.0 t. Poprostu coraz bardziej mnie bawi jak wszędzie wszystkim odradzasz TSI i DSG a ja sam takim jeżdżę plus ostatnie wakacje w Niemcach byłem i widziałem dużo takich zestawów jeżdżących,cuda jakieś?

Nigdzie nie napisałem, że TSI jest lepsze do LPG od 1.8 czy 2.0 t. Poprostu coraz bardziej mnie bawi jak wszędzie wszystkim odradzasz TSI i DSG a ja sam takim jeżdżę plus ostatnie wakacje w Niemcach byłem i widziałem dużo takich zestawów jeżdżących,cuda jakieś?
Tak zestawy jeżdzące które ile lat mają? 2 lata? Nowa Octavia? czy 15 letnie Golf V? Jak ktoś chce niech kupuje, przecież remont dsg to taniocha także spoko.
Poza tym po co te tematy czy ja gdzieś pisałem w tym temacie o dsg? albo o lpg w tsi? poruszasz tematy sprzed pół roku?

Poza tym po co te tematy czy ja gdzieś pisałem w tym temacie o dsg? albo o lpg w tsi? poruszasz tematy sprzed pół roku?
Panowie spokojnie, do tsi nikt mnie nie przekona bo za dużo słychać tych wad i problemów, a nie chce kupić auta i potem za połowę wartości go naprawiać, fakt że u kumpla Leon II 1,4 tsi śmiga no ale ja chce i tak coś mocniejszego.
A co powiecie na takie Grande Punto Abarth?
https://www.otomoto.pl/oferta/abarth-gr ... 96f7864950
Doggie, Renówka fajna, jeździ na pewno godnie ale no jej buda mi się nie podoba Wiem że Octavia nic nie lepsza
 Wiem że Octavia nic nie lepsza   ale już bym ją wolał.
 ale już bym ją wolał.
A czemu mówisz że o wiele lepsza alternatywa to Renault? Za dużo nowoczesne to auto nie jest nie? a poza tym tam nie ma problemów nagminnych z elektroniką z tymi kartami przy odpalaniu? tak coś słyszałem.
No ale zdecydowanie wolałbym wersję mk3.
Jeszcze ten Fiacik mi się widzi, silniki te same co w Bravo czyli ogólnie ok.
Chyba ze jak już nic nie wybiorę to przekonam się do tej Megane Sport

A co powiecie na takie Grande Punto Abarth?
https://www.otomoto.pl/oferta/abarth-gr ... 96f7864950
Doggie, Renówka fajna, jeździ na pewno godnie ale no jej buda mi się nie podoba
 Wiem że Octavia nic nie lepsza
 Wiem że Octavia nic nie lepsza   ale już bym ją wolał.
 ale już bym ją wolał.A czemu mówisz że o wiele lepsza alternatywa to Renault? Za dużo nowoczesne to auto nie jest nie? a poza tym tam nie ma problemów nagminnych z elektroniką z tymi kartami przy odpalaniu? tak coś słyszałem.
No ale zdecydowanie wolałbym wersję mk3.
Jeszcze ten Fiacik mi się widzi, silniki te same co w Bravo czyli ogólnie ok.
Chyba ze jak już nic nie wybiorę to przekonam się do tej Megane Sport

Znajoma ma kartę w Lagunie i od pół roku nikt nie potrafi jej naprawić - auto nagle gaśnie i kaplica 

- doggie
- V.I.P. 
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Fakt, nie musi się wszystkim podobać, dla mnie to auto ma klasę w wersji sport, dla mnie to żelazko jest nieszablonowe, nie mówmy czy nowsze czy starsze bo to marketingowy bełkot, gdybym dzis szukał dla siebie auta w podobnej cenie z myślą o możliwym LPG to szukałabym właśnie Reni Sport, 2.0T to jeden z najlepszych silnikow, takich już nie ma i nie będzie.
Z kartami są problemy to fakt, ale podobno można to obejść aczkolwiek osobiście się na tym nie znam.
- kwadrat
- Forum Master 
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
Jakbym miał zmieniac auto z golfa IV na Octavię albo takie Megane to zostałbym zdecydowanie przy mkIV:) Chodz nie powiem, bo w tym Renault jedynie co mi się podoba, to cyfry przy słowie "moc"-jedynie to jest kuszące. Może już lepiej szukac jakiegos fajnego mkIV GTI z 1.8T lub V6 do tego ewentualny gazofix i gitara

Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg

Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest

Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
Hm no właśnie nie wiem czy zmiana z golfa na golfa ma sens, a poza tym czy nie lepiej już jakiś Leon 1m? 
Jeszcze chodzi mi po głowie Astra H GTC 2,0T 200 koni
Chyba zamiast iść znowu w Golfa prędzej odnalazł bym się w czymś takim:
https://www.otomoto.pl/oferta/seat-leon ... 2421dcc4df
Tylko wg mnie znowuż 1,8 turbo jest zdecydowanie lepszym silnikiem, tutaj ta głowica, rozrząd to nie jest prosta sprawa, a jeszcze chce gazować.

Jeszcze chodzi mi po głowie Astra H GTC 2,0T 200 koni
Chyba zamiast iść znowu w Golfa prędzej odnalazł bym się w czymś takim:
https://www.otomoto.pl/oferta/seat-leon ... 2421dcc4df
Tylko wg mnie znowuż 1,8 turbo jest zdecydowanie lepszym silnikiem, tutaj ta głowica, rozrząd to nie jest prosta sprawa, a jeszcze chce gazować.
- doggie
- V.I.P. 
Jedynie powielasz stereotypykwadrat pisze: ↑pt lut 22, 2019 20:42Jakbym miał zmieniac auto z golfa IV na Octavię albo takie Megane to zostałbym zdecydowanie przy mkIV:) Chodz nie powiem, bo w tym Renault jedynie co mi się podoba, to cyfry przy słowie "moc"-jedynie to jest kuszące. Może już lepiej szukac jakiegos fajnego mkIV GTI z 1.8T lub V6 do tego ewentualny gazofix i gitara
- doggie
- V.I.P. 
Kolejny stereotyp, 1.8T niby w czym jest lepszy od 2.0T ?
Budowa 1.8T jest bardziej skomplikowana i droższa w obsłudze niż 2.0T
Nie wiem za bardzo o czym piszesz jakie 2,0T? bo ja porównywałem 1,8T do 2,8 Vr6
Poza tym co ma być drogiego w 1,8T? chyba że porównujesz do 1,6 mpi
Mówimy teraz znowuż o 1,8T, bo to jest dobra konstrukcja i podatna na lpg tylko wsadzana do aut które są technologicznie już stare jeśli chciałbym coś z grupy vag

Poza tym co ma być drogiego w 1,8T? chyba że porównujesz do 1,6 mpi
Mówimy teraz znowuż o 1,8T, bo to jest dobra konstrukcja i podatna na lpg tylko wsadzana do aut które są technologicznie już stare jeśli chciałbym coś z grupy vag
2.0 t w Megan stare dobre silniki, ale mnie się wydaje że tu nie ma co doradzać bo jak ktoś doradzctwa szuka to z argumentami polemizuje i przyjmuje je do wiadomości tu jest szkoła patusiakowa poza 1.8 t świat nie istnieje i nie pogadasz...  może jeszcze v6 ale suma sumarum też kicha 

- doggie
- V.I.P. 
powiem więcej, śmierdzi mi tu podwójnym kontem
 @Pastusiak możesz wyjaśnić dlaczego używacie tego samego niemobilnego IP? Mieszkacie razem, po sąsiedzku czy jak?
 @Pastusiak możesz wyjaśnić dlaczego używacie tego samego niemobilnego IP? Mieszkacie razem, po sąsiedzku czy jak?   
 Kiedynak
Adres IP autora tego posta: 95.xxx.x.xx (Sprawdź adres IP)
INNI UŻYTKOWNICY, KTÓRZY PISALI Z TEGO IP POSTY
Pastusiak 112
Pastusiak
Adres IP autora tego posta: 95.xxx.x.xx (Sprawdź adres IP)
INNI UŻYTKOWNICY, KTÓRZY PISALI Z TEGO IP POSTY
Kiedynak 11
Taki sobie temat napisany przez Kiedynak:
viewtopic.php?f=72&t=600813
nawet taki same auto z takim samym silnikiem macieKiedynak pisze: ↑pn wrz 26, 2016 19:11Witam,
mam pytanie czy ktoś może mi podać jakieś namiary na firmę która modyfikuje stare odmiany 1,8 turbo typu AGU? Koniecznie Wlkp i okolice, Wielkopolska konkretnie okolice Poznania ale to nie ma znaczenia.
Czy ktoś zna kogoś?
Od razu pisze - GoodHope - nie robi takich jednostek, Genowefa Garage, jak to się mówi zwinęła wrotki, podobno firma nie działa już, Tuneforce nie robi, Pachura tez nie - większość zajmuje się nowszymi tsi/tfsi
Chodzi mi o strojenie 1,8 T agu no ale nie mam gdzie podjechać.
a to już raczej ciężko skomentować:

Myślę że już najwyższy czas zakończyć tę farsę, wszystkie wasze posty w tym temacie napisane z tego samego IP, @Pastusiak wydaje mi się że powinieneś na PW co nieco wyjaśnić adminowi, może jakieś przeprosiny, uderzenie się w pierś, tylko czy jesteś do tego zdolny?!