Detailing by Gusiak11
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Detailing by Gusiak11
Postanowiłem założyć ten wątek co by nie wrzucać wszystkiego do jednego wora zwanego ''Wasze prace CAR SPA przy autach
Na tym forum pojawiłem sie nie bez powodu w wrześniu ub. stałem sie posiadaczem klasyka MK1, nie będę sie rozpisywał co to, po co itd... bo to nie ten dział, natomiast co jakiś czas między relacjami z pracy w "ghost garage" postaram sie wrzucić co tam u golfa a`propos detailingu słychać.
To może tyle tytułem wstępu... korzystając że zima chwilowo o nas zapomniała była okazja go umyć....
Idąc za ciosem... no samo mycie... mało to detailngowe... do garażu z nim
niestety mankamentów na lakierze nei brakuje... tu zgazowanie tam szpachla tu wżer
Musi sie bliżęj spotkać z lakiernikiem niestety ... ale cos sie dało to troszkę podpolerowałem
i na to wosk ... jedenz trwalszych na rynku M&16 od megsa
no i to co najfajniejsze w woskowaniu kropelki
Środek też nie wiem kiedy widził odkurzacz i APC ...
pierwsza fibra była świeżo popraniu dodam
druga
Wykończone NL od PB wygląda dobrze ... niestety nie mam foty...
Odrazu zaznaczam auto nie bylo poddane pełnej korekcie a takiemu tam odświeżeniu i nawoskowaniu, nie ma sesu się nad nim pastwić bo i tak będzie szedł do malowania, kolega z którym wspópracuje stwierdził że nawet wosku szkoda...
noo to jak już sie pochwaliłem ze mam MK1 to teraz normalna relacja z pracy nad piwerwszym w tym roku samochodem
Udało się ze sporym opóźnieniem poskładać kolejną relację. Początek roku a już mamy zaległości w tym temacie. Do rzeczy.
Na zabezpieczenie przyjechał nowy Seat Leon X-PERIENCE w białym perłowym lakierze. Lakier był w ogólnym niezłym stanie jeśli chodzi o rysy, ale posiadał nie zdjętą powłokę zabezpieczająca nakładaną do transportowania.
Po dokładnym myciu, wraz z dekontaminacją, deironizacją... przystąpiliśmy do korekty lakieru, która została zakończona myciem i odtłuszczaniem przy pomocy Panel Wipe oczywiście od GTechniqa
Tak przygotowana powierzchnia została zabezpieczona zestawem powłok od GTechniqa w postaci C1 + EXOv2.
Czyszczenie i zabezpieczanie skór zestawem Meguiars, reszta wnętrza, koła i hydrofobizacja szyb - czyli standardowo.
Miłego oglądania:
W takim stanie przyjechał
IronX w akcji
Statham pojechał na wakacje więc zatrudniliśmy Ziutka Gumiaka do pomocy - ciągle coś sprawdzał w necie...
Jak widać jednak z powierzonych zadań wywiązał się wzorowo
Na wszelki wypadek odtłuszczanie lakieru
Dekontamincajca chemiczna 2000km, zima a taki zaciapany…egh polskie drogi…
Elementy przygotowane do polerowana piano balck
Po związaniu i utwardzeniu powłok zrobiliśmy kilka zdjęć w plenerze, na szczęście pogoda dopisała
[URL=http://s1026.photobucket.com/user/gusia ... eme/DSC037
88%20Kopiowanie_zpsdxsuwjmr.jpg.html][/URL]
Nawet biały może mieć odbicia
I na koniec wlepka
Na tym forum pojawiłem sie nie bez powodu w wrześniu ub. stałem sie posiadaczem klasyka MK1, nie będę sie rozpisywał co to, po co itd... bo to nie ten dział, natomiast co jakiś czas między relacjami z pracy w "ghost garage" postaram sie wrzucić co tam u golfa a`propos detailingu słychać.
To może tyle tytułem wstępu... korzystając że zima chwilowo o nas zapomniała była okazja go umyć....
Idąc za ciosem... no samo mycie... mało to detailngowe... do garażu z nim
niestety mankamentów na lakierze nei brakuje... tu zgazowanie tam szpachla tu wżer
Musi sie bliżęj spotkać z lakiernikiem niestety ... ale cos sie dało to troszkę podpolerowałem
i na to wosk ... jedenz trwalszych na rynku M&16 od megsa
no i to co najfajniejsze w woskowaniu kropelki
Środek też nie wiem kiedy widził odkurzacz i APC ...
pierwsza fibra była świeżo popraniu dodam
druga
Wykończone NL od PB wygląda dobrze ... niestety nie mam foty...
Odrazu zaznaczam auto nie bylo poddane pełnej korekcie a takiemu tam odświeżeniu i nawoskowaniu, nie ma sesu się nad nim pastwić bo i tak będzie szedł do malowania, kolega z którym wspópracuje stwierdził że nawet wosku szkoda...
noo to jak już sie pochwaliłem ze mam MK1 to teraz normalna relacja z pracy nad piwerwszym w tym roku samochodem
Udało się ze sporym opóźnieniem poskładać kolejną relację. Początek roku a już mamy zaległości w tym temacie. Do rzeczy.
Na zabezpieczenie przyjechał nowy Seat Leon X-PERIENCE w białym perłowym lakierze. Lakier był w ogólnym niezłym stanie jeśli chodzi o rysy, ale posiadał nie zdjętą powłokę zabezpieczająca nakładaną do transportowania.
Po dokładnym myciu, wraz z dekontaminacją, deironizacją... przystąpiliśmy do korekty lakieru, która została zakończona myciem i odtłuszczaniem przy pomocy Panel Wipe oczywiście od GTechniqa
Tak przygotowana powierzchnia została zabezpieczona zestawem powłok od GTechniqa w postaci C1 + EXOv2.
Czyszczenie i zabezpieczanie skór zestawem Meguiars, reszta wnętrza, koła i hydrofobizacja szyb - czyli standardowo.
Miłego oglądania:
W takim stanie przyjechał
IronX w akcji
Statham pojechał na wakacje więc zatrudniliśmy Ziutka Gumiaka do pomocy - ciągle coś sprawdzał w necie...
Jak widać jednak z powierzonych zadań wywiązał się wzorowo
Na wszelki wypadek odtłuszczanie lakieru
Dekontamincajca chemiczna 2000km, zima a taki zaciapany…egh polskie drogi…
Elementy przygotowane do polerowana piano balck
Po związaniu i utwardzeniu powłok zrobiliśmy kilka zdjęć w plenerze, na szczęście pogoda dopisała
[URL=http://s1026.photobucket.com/user/gusia ... eme/DSC037
88%20Kopiowanie_zpsdxsuwjmr.jpg.html][/URL]
Nawet biały może mieć odbicia
I na koniec wlepka
http://carsdetailing.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- piteks
- _
- Auto: A3 8Y 2,0 190KM
- Silnik: TFSI
- xXKrystianXx
- Użytkownik
Detailing by Gusiak11
Aż miło się patrzy na konkretnie wykonaną robotę
MKIV Highline GTD 25TH X3
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=586450" onclick="window.open(this.href);return false;
Fan page
https://www.facebook.com/VWGolfMKIVdaily/
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=586450" onclick="window.open(this.href);return false;
Fan page
https://www.facebook.com/VWGolfMKIVdaily/
Detailing by Gusiak11
Obiecywałem że jak coś detailingowego będę robił przy Golfie to dam znać, o to kolejne prace
ktoś kiedyś pomalował lampy
tak wyglądała w oryginale
nożem do tapet szło dobrze
po papierze wykończenie pastą
ktoś kiedyś pomalował lampy
tak wyglądała w oryginale
nożem do tapet szło dobrze
po papierze wykończenie pastą
http://carsdetailing.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Użytkownik
Detailing by Gusiak11
vegetarrit20 pisze:Na co ktoś malował te lampy???
Wiesz była kiedyś moda na malowanie... a to na czarno (kiedyś mało w tył nie wjechałem pacanowi bo nie widziałem że hamuje ) a to jak widać na czerwono
auto ma 37lat wiec pewnie trzecim właścicielem nawet nie jestem
-
- Użytkownik
Detailing by Gusiak11
Kolejne auto w tym roku, tym razem ''domowe'' rodzinne kombi, auto zaczęło już 5ty rok życia przejechało ponad 85tyś i mieszka pod chmurką. Od momentu wyjechania z salonu jest zabezpieczoną powłoką kwarcową, większość powłok wytrzymuje średnio ok 2 lata więc przyszedł czas na 3-ci raz.
Zimy nie ma ale syfu na ulicach nie brakuje jak widać
Piana....
W ''klinice światła'' widać... że warto inwestować w zabezpieczenie samochodu, poza lekkimi hologramami stan lakieru jest bardzo dobry
Jakieś delikatne ryski ale znalezienie ich nie było łatwe
Ponieważ nie wiadomo gdzie ile powłoki zostało profilaktyka nie zaszkodzi
Coś tam jeszcze na drzwiach wyszło ...
typowy bałagan po polerce maszynami DA
Po 4 latach znalazło sie kilka ubytków powłoki lakierniczej, trzeba było dobrać "3 krople"
Jeszcze nie skończone a już są odbicia
wspomniane wcześniej defekty
Lakier po korekcie gotowy na położenie powłoki
Element którego nawet powłoka nie chroni
po kilku minutach pracy
Czas na powłokę
Fajna oleista konsystencja i praktycznie brak zapachu
Niestety wady jasnego środka
Ale i z tym sobie radzimy
Odbicia po wykrystalizowaniu powłoki
I kilka ujęć z pleneru... pogoda dopisała
i ujęcie okiem kolegi
A tak prezentowało sie auto po m-c, przed i po myciu
Zimy nie ma ale syfu na ulicach nie brakuje jak widać
Piana....
W ''klinice światła'' widać... że warto inwestować w zabezpieczenie samochodu, poza lekkimi hologramami stan lakieru jest bardzo dobry
Jakieś delikatne ryski ale znalezienie ich nie było łatwe
Ponieważ nie wiadomo gdzie ile powłoki zostało profilaktyka nie zaszkodzi
Coś tam jeszcze na drzwiach wyszło ...
typowy bałagan po polerce maszynami DA
Po 4 latach znalazło sie kilka ubytków powłoki lakierniczej, trzeba było dobrać "3 krople"
Jeszcze nie skończone a już są odbicia
wspomniane wcześniej defekty
Lakier po korekcie gotowy na położenie powłoki
Element którego nawet powłoka nie chroni
po kilku minutach pracy
Czas na powłokę
Fajna oleista konsystencja i praktycznie brak zapachu
Niestety wady jasnego środka
Ale i z tym sobie radzimy
Odbicia po wykrystalizowaniu powłoki
I kilka ujęć z pleneru... pogoda dopisała
i ujęcie okiem kolegi
A tak prezentowało sie auto po m-c, przed i po myciu
Ostatnio zmieniony czw mar 10, 2016 14:28 przez gusiak11, łącznie zmieniany 1 raz.
- piteks
- _
Detailing by Gusiak11
Piękna relacja. Aż miło się ogląda.
Co do słupków z black piano. No cóż, wyglądają zacnie ale rysują się od samego patrzenia . U mnie jest teraz jeszcze grill w piano wiec roboty jest w diabły aby to utrzymać w dobrej kondycji
Co do słupków z black piano. No cóż, wyglądają zacnie ale rysują się od samego patrzenia . U mnie jest teraz jeszcze grill w piano wiec roboty jest w diabły aby to utrzymać w dobrej kondycji
- maj0nez
- VR6 user
- Auto: Skoda Octavia 1.8T + DSG
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
Re: Detailing by Gusiak11
Bardzo fajne relacje, dawno Mk1 kupiłeś?
Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka
Detailing by Gusiak11
maj0nez pisze:dawno Mk1 kupiłeś?
Wrzesień ubiegłego roku
Detailing by Gusiak11
Czas leci wiosna coraz bliżej nam sie udało uporać z kolejną relacją z kolejnego auta.
Tym razem to trzecia edycja bardzo fajnego auta jakim jest Skoda Superb, nasza była w wersji L&K
Auto było kilka razy odkładane bo zimno, bo jeden z nas sie rozchorował w końcu dość kiedyś trzeba to taki przywitał nas poranek
no coż pogoda nie rozpieszcza ale umowa to umowa ...
niby nowe auto a już widać że prix ma co robić
Dywany też sie przybieliły
jest tafla wody
umyte auto bardzo dokładnie a w garażu
lakier chemicznie oczyszczony można zaczynać
inspekcja to podstawa
na nowym aucie ciężko coś sfotografować ciekawego, udało mi sie tyle
po kilku minutach
no i mój ''ulubiony'' element piano black
nie było łatwo ale sie udało
Lakier musi być idealnie jałowy
na szyby NW, rożne opinie są ja go lubię.
środek też był poddany detailingowi
Felgi wymagały pewnych poprawek
Koła schną, wracamy do środka
pozostałe materiały w środku dostały takie wykończenie
tu taka ciekawostka rzadko spotykana nawet w droższych autach
po odparowaniu zrobi się fajna satyna
wykończenie felg i kół
Kropelki wykrystalizowanej powłoki
a teraz wykończenie dla lepszych jeszcze kropli
I trochę odbić ...
niby mały przebieg a już sie napchało syfu i tu...
i plener, pogoda dopisała
Teraz kilka ujęć okiem kolegi
A tu taki bonus...
wracając z pleneru juz z tablicami zatrzymała nas policja ze słowami na ustach...
'' ... witam, dostaliśmy zgłoszenie od kierowcy... dla czego porusza sie pan po drogach publicznych bez tablic... ?? ''
Tym razem to trzecia edycja bardzo fajnego auta jakim jest Skoda Superb, nasza była w wersji L&K
Auto było kilka razy odkładane bo zimno, bo jeden z nas sie rozchorował w końcu dość kiedyś trzeba to taki przywitał nas poranek
no coż pogoda nie rozpieszcza ale umowa to umowa ...
niby nowe auto a już widać że prix ma co robić
Dywany też sie przybieliły
jest tafla wody
umyte auto bardzo dokładnie a w garażu
lakier chemicznie oczyszczony można zaczynać
inspekcja to podstawa
na nowym aucie ciężko coś sfotografować ciekawego, udało mi sie tyle
po kilku minutach
no i mój ''ulubiony'' element piano black
nie było łatwo ale sie udało
Lakier musi być idealnie jałowy
na szyby NW, rożne opinie są ja go lubię.
środek też był poddany detailingowi
Felgi wymagały pewnych poprawek
Koła schną, wracamy do środka
pozostałe materiały w środku dostały takie wykończenie
tu taka ciekawostka rzadko spotykana nawet w droższych autach
po odparowaniu zrobi się fajna satyna
wykończenie felg i kół
Kropelki wykrystalizowanej powłoki
a teraz wykończenie dla lepszych jeszcze kropli
I trochę odbić ...
niby mały przebieg a już sie napchało syfu i tu...
i plener, pogoda dopisała
Teraz kilka ujęć okiem kolegi
A tu taki bonus...
wracając z pleneru juz z tablicami zatrzymała nas policja ze słowami na ustach...
'' ... witam, dostaliśmy zgłoszenie od kierowcy... dla czego porusza sie pan po drogach publicznych bez tablic... ?? ''
- piteks
- _
Detailing by Gusiak11
Piękna praca. Jak zwykle
No bonus świetny. Mam nadzieję, że obeszło się bez mandatu. Pewnie teraz zrobicie w "nagrodę" jakiś radiowóz
No bonus świetny. Mam nadzieję, że obeszło się bez mandatu. Pewnie teraz zrobicie w "nagrodę" jakiś radiowóz