Silnik 1.1 FA nie chce odpalić
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, grg474, marcin7x5, VIP
Pojechałem do pracy i przy parkowaniu zaczął chodzić jak traktor, w drodze powrotnej było to samo brak mocy. Na pierwszy rzut poszły fajki. Świece były wymieniane, styki palca i kopułki były czyszczone. Odpaliłem i od strony kopułki odłączałem kolejno kable. Pierwszy, drugi i czwarty zero reakcji, trzeci zgasł. podłączyłem wszystko próbuje odpalić i coś jakby stacyjka lub rozrusznik sie zaciął, cały czas kręcił. Trzy takie próby i aku padł. Jak się okazało aku jest w słabym stanie nie mógł sie doładować, a przy ładowaniu syczał. Dzisiaj wymieniłem kable i sprawdziłem pompę paliwa, jest ok. Dalej zacina sie i kreci, dwie próby i aku prawie rozładowany. Jakieś pomysły co może być przyczyną? Wcześniej zdało mi sie zacinanie rozrusznika i rzadko kiedy schodził z obrotów/ssania.
Bora VARIANT OEM+ by juba [ASZ+,Weitec, V6, ZW4 9/9.5"]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=566194
- jpatryk125
- Użytkownik
kable kiedy wymieniane?jak zdejmowałeś z kopułki to przeskok iskry był?
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Kable, świece wymienione. Okazało sie że elektrozawór na gaźniku nie dostawał prądu. Ale dalej zacina mi się rozrusznik, wina może tkwić w stacyjce?
Bora VARIANT OEM+ by juba [ASZ+,Weitec, V6, ZW4 9/9.5"]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=566194
jeśli nie odbija to jak najbardziej ,może też sam rozrusznik być za suchy i nie wracać (czasem koło łapie)jubaABT pisze:Ale dalej zacina mi się rozrusznik, wina może tkwić w stacyjce?
zrób bo szkoda rozrusznika i wieńca
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr