Czujnik temperatury
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Czujnik temperatury
Witam
Ostatnio mam problem z odpalaniem mojego mk4 1,6 AKL bez dodania gazu się nie obejdzie a jak już odpali to przebiera i dymi na biało a przy tym czuć nie przepaloną benzynę. Mam więc pytanie czy to jest wina czujnika temperatury ? Vag nie pokazuje błędu po dalszym sprawdzeniu temperatury w pozycji 01-Engine - Meas Blocks grupa 001 i porównaniu jej z temperaturą z pozycji 17 Instruments Meas Blocks grupa 003 jest różnica 50*C

Ostatnio mam problem z odpalaniem mojego mk4 1,6 AKL bez dodania gazu się nie obejdzie a jak już odpali to przebiera i dymi na biało a przy tym czuć nie przepaloną benzynę. Mam więc pytanie czy to jest wina czujnika temperatury ? Vag nie pokazuje błędu po dalszym sprawdzeniu temperatury w pozycji 01-Engine - Meas Blocks grupa 001 i porównaniu jej z temperaturą z pozycji 17 Instruments Meas Blocks grupa 003 jest różnica 50*C
- Qto
- _ 
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Czujnik temperatury
no to chyba jasne że czujnik nie gada...albo jest problem z jego okablowaniems0ny82 pisze:różnica 50*C
- Qto
- _ 
- Kontakt:
Czujnik temperatury
nie wiem dlaczego...ale oprócz błędów mamy właśnie bloki pomiarowe...i w nich widać że nie jest ok. Czujnik zielony, ewentualnie czarny - są fotki na forum

- Qto
- _ 
- Kontakt:
Czujnik temperatury
może tak, może jakiś dziwny zamiennik...oryginalnie byłe zielone, a w pierwszych rocznikach czarne

- Qto
- _ 
- Kontakt:
Czujnik temperatury
nie pisz posta pod postem...i użyj wyszukiwarki   nr czujnika zależy od koloru...a nawet nie podałeś rocznika. Wyszukiwarka powie jaki jest numer.
  nr czujnika zależy od koloru...a nawet nie podałeś rocznika. Wyszukiwarka powie jaki jest numer.

nr czujnika zależy od koloru...a nawet nie podałeś rocznika. Wyszukiwarka powie jaki jest numer.
  nr czujnika zależy od koloru...a nawet nie podałeś rocznika. Wyszukiwarka powie jaki jest numer.- 
				bioly05011
- VWGolf.pl Killer 
Czujnik temperatury
odepnij kostkę i sprawdź jak zapali zimny

Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11