Po prostu założyłem nowe uszczelki i tyle stare może i były dobre ale...wesol pisze:a te co sa ori uszczelki to co zle są??
EGR out - wrazenia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: EGR out - wrazenia
EGR out - wrazenia
sa dosc wytrzymale bo nie sa jakies papierowe czy ala azbestowe( azbest jest zabroniony wiec to cos innego) Generlanie nie rozumiem tych wymian. Tyle razy wyciagalem w swoim aucie turbo ze juz mnie glowa boli. Nie przesadzam ale gt1549VA to wyciagalem ze 6 razy a GTB mam od paru tygodni i wyciagalem chyba ze 15 razy i co za kazdym razem mam nowe uszczleki dawać?? Toz to majatek bym wydal na to.

Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
						EGR out - wrazenia
wesol, e tam majątek, jakieś 6 zł za sztukę 
u mnie po zaślepieniu trochę sączy się olej w miejscu gdzie dałem blaszki,
na górze dałem nową uszczelkę razem z blaszką i git,
ale na dole uszczelka nie wchodzi z blaszką, bo jest za gruba, dlatego chciałem kupić metalową, ale nie mogę znaleźć

u mnie po zaślepieniu trochę sączy się olej w miejscu gdzie dałem blaszki,
na górze dałem nową uszczelkę razem z blaszką i git,
ale na dole uszczelka nie wchodzi z blaszką, bo jest za gruba, dlatego chciałem kupić metalową, ale nie mogę znaleźć
GTB...  

EGR out - wrazenia
wesol, uuu prosze gtb.   do czego zalozyles, skad brales? Fmica tez zalozyles? Strojonko bylo?
 do czego zalozyles, skad brales? Fmica tez zalozyles? Strojonko bylo?  

EGR out - wrazenia
strojenie w najbliszym czasie. Turbo GTB2056. TO i tak suszara ktora moze dmuchnac na 250 koni. Ja celuje nieco mniej- moze 220 a moze... Nie wiem zobaczymy co Rob wyczaruje. W sharanch FMIC juz jest w standardzie tyle ze dalem nieco wiekszy. 
Co do uszczelek pod EGR to dac jeszcze jakis silikon czy cos i po sprawie. Tez mi sie lekko poci ale wlasnie nie dalem tam nic poza uszczelka metalowa. Mowa o zaslepianiu samego EGR'a/ Teraz to juz nic nie ma z teog ukladu recyrkulacji. Koncóka na kolektorze wydechowym ucieta i zaspawana a na dolocie to mam to ufo zlikwidowane, grzybek wywalony, wstawiona srubka z uszczelką a od dolu blaszka z uszczelką co byla wczesniej przez producenta zalozona.

Co do uszczelek pod EGR to dac jeszcze jakis silikon czy cos i po sprawie. Tez mi sie lekko poci ale wlasnie nie dalem tam nic poza uszczelka metalowa. Mowa o zaslepianiu samego EGR'a/ Teraz to juz nic nie ma z teog ukladu recyrkulacji. Koncóka na kolektorze wydechowym ucieta i zaspawana a na dolocie to mam to ufo zlikwidowane, grzybek wywalony, wstawiona srubka z uszczelką a od dolu blaszka z uszczelką co byla wczesniej przez producenta zalozona.
						EGR out - wrazenia
Witam, czy mogę wyrzucić egr i klapę gasząca w silniku 1.9 AXR? czy muszę ją zostawić a wyrzucić tylko egr ? 
Zależy mi na usunięciu wszystkiego, ponieważ moja szybkozłączka nie wytrzymuje ciśnienia i wyrywa mi rurę która jest przy klapie gaszącej .. już 3 razy kupowałem .. Proszę o odpowiedź
Pozdrawiam

Zależy mi na usunięciu wszystkiego, ponieważ moja szybkozłączka nie wytrzymuje ciśnienia i wyrywa mi rurę która jest przy klapie gaszącej .. już 3 razy kupowałem .. Proszę o odpowiedź
Pozdrawiam
Markoś :)
						EGR out - wrazenia
klape gaszaca bym zostawil. Przydaje sie. Po pierwsze silnik duzo lepiej gasnie a po drugie jest tez zapezpieczeniem przed rozkreceniem sie silnika gdy turbo puści oliwe. EGR mozesz wywalic. Próbowales te zaczepy w rurze odgiąć?? Mozesz tam tez nieco pilniczkiem podzialac i tak samo z tym drutem- spinką. tez sklepac i pilnikiem podpilowac, podgiac.

- 
				grzegorz321
- Nowicjusz 
EGR out - wrazenia
Witam
Panowie mam problem. Zaślepiłem ostatnio EGR dwoma blaszkami, jedną przy kolektorze wydechowym i drugą, cieńszą przy EGR. Wszystko ładnie cacy, a tu po 100 km zaświecił się check. Po podpięciu pod kompa pokazało błąd 19586 - EGR System Regulation Range Exceeded. Buszując po internecie znalazłem informację o możliwości ograniczenia EGR'a poprzez zwiększenie wartości w kanale 03. Nieznacznie udało się podnieść tą wartość z 32865 na 33865 i jest to wartość maksymalna do jakiej mogłem ją podnieść. Jednak po skasowaniu i paru km check i błąd ponownie się pojawia. Problem dotyczy silnika 1,9 tdi atd 101 km. Spotkał się ktoś z takim przypadkiem? Z góry dzięki za pomoc.

Panowie mam problem. Zaślepiłem ostatnio EGR dwoma blaszkami, jedną przy kolektorze wydechowym i drugą, cieńszą przy EGR. Wszystko ładnie cacy, a tu po 100 km zaświecił się check. Po podpięciu pod kompa pokazało błąd 19586 - EGR System Regulation Range Exceeded. Buszując po internecie znalazłem informację o możliwości ograniczenia EGR'a poprzez zwiększenie wartości w kanale 03. Nieznacznie udało się podnieść tą wartość z 32865 na 33865 i jest to wartość maksymalna do jakiej mogłem ją podnieść. Jednak po skasowaniu i paru km check i błąd ponownie się pojawia. Problem dotyczy silnika 1,9 tdi atd 101 km. Spotkał się ktoś z takim przypadkiem? Z góry dzięki za pomoc.
- 
				grzegorz321
- Nowicjusz 
EGR out - wrazenia
Dysponuję tylko programem Vag i nie wiem czy jest tam opcja jego wyłączenia. Natomiast u tunera jeszcze nie byłem by wgrać nowy program, ale jeżeli inaczej się nie da to  będę musiał skorzystać z jego usług. Dzięki

EGR out - wrazenia
dla mnie trochę dziwne, bo u siebie w ajm zaślepiłem też 2 blaszkami, włożyłem metalową kulkę w wężyk przy egr
jeździłem tak od stycznia do września i nic się nie działo, żadnych błędów
potem tuner wyłączył go podczas zmiany programu i śmiagam dalej bezproblemowo

jeździłem tak od stycznia do września i nic się nie działo, żadnych błędów
potem tuner wyłączył go podczas zmiany programu i śmiagam dalej bezproblemowo
GTB...  

EGR out - wrazenia

Chyba nie najgorzej, ale za to pod spodem coś płynie.... ?. A ma ktoś te ufo na gorze zlikwidowane i ten gżybek ze środka a klapę zostawioną?
EGR out - wrazenia
Będę zaslepial blaszka tylko w miejscu połączenia egr z rurka kakarbowana. Powiedzcie chłopaki, sama blaszka i po sprawie czy uszczelka z obydwu stron bądź tylko od strony spalin? Jak wy macie?

1Z + 0.216 + 16bit + chip + EGR out + wolna odma + KAT out
E46 330D M57
						E46 330D M57
EGR out - wrazenia
ja tam mam samą blaszkę bez uszczelek i widać, że czasami lekko jest zapocony olejem,
uszczelkę jeśli chcesz to metalową, kupiłem taką z materiału ori i nie da rady, jest za gruba i nie można tego złożyć

uszczelkę jeśli chcesz to metalową, kupiłem taką z materiału ori i nie da rady, jest za gruba i nie można tego złożyć
GTB...