Spalanie 1.6 SR 101KM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Spalanie 1.6 SR 101KM
Pytanie do kolegów Badyl18 i maroTdi:
Czy macie jeszcze oryginalne sondy lambda od nowości czy już wymienione?

Czy macie jeszcze oryginalne sondy lambda od nowości czy już wymienione?
Spalanie 1.6 SR 101KM
Auto kupiłem od kolegi z pracy który 4 lata temu sprowadził go sam z Niemiec i przez ten czas nie wymieniał sondy - myślę że jest Oryginalna ale na 100% powiem jutro gdy zajrzę pod maskę.

Spalanie 1.6 SR 101KM
Ok nie ma pośpiechu, zajrzyj przy okazji. Po prostu jestem ciekaw bo z tego co widzę jest 2:2. Ja i Sulek mam wlaściwie identyczne spalanie a Ty i maroTdi macie sporo niższe i robicie duuuzo wiecej km na zbiorniku. Tez bym tak chcial 
Ja się pobawię z tematem spalania dopiero jak zrobi się cieplej a teraz tylko gromadzę informacje.

Ja się pobawię z tematem spalania dopiero jak zrobi się cieplej a teraz tylko gromadzę informacje.
Spalanie 1.6 SR 101KM
Ja aktualnie Panowie umówiłem się z moim gaziarzem na wymianę reduktora,przy okazji wyczyści mi przepustnicę bo obroty czasem lubią mi falować.  Całe szczęście, że mój  gaziarz jest w porządku i mogę się z nim dogadać   

Tak nawiasem mówiąc to doszedłem do wniosku, że i tak nie jest źle, nie mam też zamiaru sprzedawać mojego golfa, z tymi ropniakami to są tylko koszta, tata w swoim TDI za wymianę rozrządu płacił wnet 2 tysiaki,teraz dwumasa daje się we znaki,mówi że niedługo chyba też kupi benzyniaka, kuzyn w TDCI regenerował pompę wtryskową - 1500zł,teraz jeszcze kopci mu na niebiesko,inni kumple tak samo tylko bulą. Także chyba mój problem ze spalaniem nie jest jeszcze tragiczny w porównaniu z eksploatacją i naprawami ropniaków
A wymianę reduktora będę miał za free
Kolego Badyl, jaką masz pojemność butli ?

Tak nawiasem mówiąc to doszedłem do wniosku, że i tak nie jest źle, nie mam też zamiaru sprzedawać mojego golfa, z tymi ropniakami to są tylko koszta, tata w swoim TDI za wymianę rozrządu płacił wnet 2 tysiaki,teraz dwumasa daje się we znaki,mówi że niedługo chyba też kupi benzyniaka, kuzyn w TDCI regenerował pompę wtryskową - 1500zł,teraz jeszcze kopci mu na niebiesko,inni kumple tak samo tylko bulą. Także chyba mój problem ze spalaniem nie jest jeszcze tragiczny w porównaniu z eksploatacją i naprawami ropniaków

A wymianę reduktora będę miał za free

Kolego Badyl, jaką masz pojemność butli ?

Spalanie 1.6 SR 101KM
ja sonde zmienialem jakies 2-3lata temu na zamiennik boscha
przyjdzie lato to na klimie spalanie bedzie wieksze.. ale w trasie 400km na 38l zrobie spokojnie

przyjdzie lato to na klimie spalanie bedzie wieksze.. ale w trasie 400km na 38l zrobie spokojnie
Spalanie 1.6 SR 101KM
Moja butla mieści ~51 litrów gazu jeśli wyjeżdżę gaz do zera. Ja jeżdżę praktycznie non-stop z włączoną klimą a zimą to podstawa by szyby tak mocno nie parowały.
BTW... Co do ropniaków to masz rację, trudno znaleźć w naszym kraju Diesla w dobrym stanie a jeśli już to i tak trzeba liczyć się z kosztami.

BTW... Co do ropniaków to masz rację, trudno znaleźć w naszym kraju Diesla w dobrym stanie a jeśli już to i tak trzeba liczyć się z kosztami.
Spalanie 1.6 SR 101KM
Badyl18, Nie da sie wyjezdzic gazu do 0.
maroTdi dobry wynik.
Ja tankuje 42litry i robie kolo 480-490km a moja noga do lekkich nie nalezy.
Sonda 100% oryginał.

maroTdi dobry wynik.
Sonda 100% oryginał.
Coś powoli sie dzieje  Tukan Customs.
 Tukan Customs. 
SWAP 1.6 SR -> 2.3v5 AGZ
Zapraszam ! -> https://www.facebook.com/mk4bytukan
						 Tukan Customs.
 Tukan Customs. SWAP 1.6 SR -> 2.3v5 AGZ
Re: Spalanie 1.6 SR 101KM
dobry wynik, jak na takie tankowanie to dziwie sie ze takie przebiegi robisz. Sam mam podobna pojemnosc, i robie w trasie jezdzac caly czas 430-440 km...Tukan12 pisze:Badyl18, Nie da sie wyjezdzic gazu do 0.
maroTdi dobry wynik.
Sonda 100% oryginał.
Spalanie 1.6 SR 101KM
Tukan12 pisząc że wyjeździłem gaz do zera, mam na myśli sytuację kiedy sterownik przełącza mi na benzynę przy >2000 obr/min
Swoją drogą świetny wynik robisz swoim SR

Swoją drogą świetny wynik robisz swoim SR

Spalanie 1.6 SR 101KM
Jak już mówiłem (albo i nie  ), wszystko praktycznie mam ustawione manualnie, ciśnienie, całą mape, ile ma zostać w butli, temperature przełączania etc... troche nad tym posiedzialem, ale dziala
), wszystko praktycznie mam ustawione manualnie, ciśnienie, całą mape, ile ma zostać w butli, temperature przełączania etc... troche nad tym posiedzialem, ale dziala  kwestia regulacji jak widać chyba
 kwestia regulacji jak widać chyba 

), wszystko praktycznie mam ustawione manualnie, ciśnienie, całą mape, ile ma zostać w butli, temperature przełączania etc... troche nad tym posiedzialem, ale dziala
), wszystko praktycznie mam ustawione manualnie, ciśnienie, całą mape, ile ma zostać w butli, temperature przełączania etc... troche nad tym posiedzialem, ale dziala  kwestia regulacji jak widać chyba
 kwestia regulacji jak widać chyba 
 Tukan Customs. 
SWAP 1.6 SR -> 2.3v5 AGZ
						 Tukan Customs.
Spalanie 1.6 SR 101KM
BADYL, jaka masz butle ze wchodzi Ci 51 litrow gazu ? u mnie jest butla 53 litry ale wchodzi 42-43 max...

Spalanie 1.6 SR 101KM
Nie mogę dziś sprawdzić danych butli bo nie jestem w domu ale zajrzę gdy będę i dam znać. Ludzie tankujący mi LPG dziwią się że tyle wchodzi gdy mam butlę w kole 

Spalanie 1.6 SR 101KM
Zawsze mozesz miec butle 59/63 litry z podgętym plywakiem na 51 litrow .

Tukan Customs. 
SWAP 1.6 SR -> 2.3v5 AGZ
						 Tukan Customs.