Tu się witamy
Tu się witamy
Witam!
Na imię mam Olka i posiadam kochanego Cabrio MK1 1.6 GTD
Pozdrawiam wszystkich!
Na imię mam Olka i posiadam kochanego Cabrio MK1 1.6 GTD
Pozdrawiam wszystkich!
Caddy MK1 1.6 TD - w trakcie restaurowania
Cabrio MK1 1.6 GTD SB
Passat B2 Syncro 1.6 TDic
Golf MK2 GL 1.6 TD 1V
Cabrio MK1 1.6 GTD SB
Passat B2 Syncro 1.6 TDic
Golf MK2 GL 1.6 TD 1V
Tu się witamy
Siema !
Mam na imnie kamil i jestem szczesliwym pośadaczem golfa 3 cabrio 1.8 90KM czarny w bialych skórach
Pozdrawiam wszystkich
Mam na imnie kamil i jestem szczesliwym pośadaczem golfa 3 cabrio 1.8 90KM czarny w bialych skórach
Pozdrawiam wszystkich
- neoklassik
- Nowicjusz
Tu się witamy
Witajcie,
Jestem tutaj pierwszy raz. Wlascicielem Golfa mk1 cabrio jest od kwietnia 2012 roku.
Samochód kupiłem w tragicznym stanie, bardzo zaniedbany. Zdjęcie poniżej przedstawia jego stan po dwóch miesiącach ciężkiej pracy.
W planach mam doprowadzenie go do stanu 100% używalności (co nie znaczy że ideału) ponieważ samochód użytkuję na codzień i jak dotąd po kątem prowadzenia i przyjemności z jazdy nie miałem lepszego samochodu.
Jestem tutaj pierwszy raz. Wlascicielem Golfa mk1 cabrio jest od kwietnia 2012 roku.
Samochód kupiłem w tragicznym stanie, bardzo zaniedbany. Zdjęcie poniżej przedstawia jego stan po dwóch miesiącach ciężkiej pracy.
W planach mam doprowadzenie go do stanu 100% używalności (co nie znaczy że ideału) ponieważ samochód użytkuję na codzień i jak dotąd po kątem prowadzenia i przyjemności z jazdy nie miałem lepszego samochodu.
Niechaj rdza Wam świeci
Re: Tu się witamy
Cześć.
Nazywam się Marek, a mieszkam w okolicach Rybnika (śląsk).
Moje autko to Mk3 Cabrio. Na zlotach jeszcze żadnych nie byłem, a doświadczenia z Cabrio za dużo też nie mam
Nazywam się Marek, a mieszkam w okolicach Rybnika (śląsk).
Moje autko to Mk3 Cabrio. Na zlotach jeszcze żadnych nie byłem, a doświadczenia z Cabrio za dużo też nie mam
Tu się witamy
Siemka. Mam na imię Daniel i posiadam MK1 Cabrio Karmana z silinikiem 1.8 GTI 115 km. Auto mam od zimy 2009 r sciagniete ze Szwajcarii bylo w kiepskim stanie i powolutku doprowadzam je do stanu swietnosci Postaram sie wrzucic jakies fotki w najblizszym czasie. Jestem z Sulejówka okolice Warszawy. Pozdro
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Tu się witamy
Witam i Ja serdecznie. Nazywam się Łukasz i chciałbym przedstawić moją wolnossącą perełkę (jak cabrio to nie diesel - najgorsze połączenie). Szczęśliwym posiadaczem mojego goferka jestem od niecałego miesiąca (14 luty- walentynkowa miłość <3). Po golfie III 1.4 na którym się uczyłem i z którym mam dużo wspomnień nadeszła pora na passata b5 1.9tdi który trafił się dosyć przypadkowo i którym cieszyłem się rok po czym mocne ciśnienie na zmianę auta poskutkowało pozytywnie- pasek odsprzedany rodzicom jako ich kolejny wózek więc bliski nadal. Co by nie mówić- passat to duże auto a w dodatku w dieslu to nic dla mnie (nieokiełznanego jeszcze rajdowca ). Dosyć blisko trafił się uszanowany goferek z rana w necie i dosłownie za pół godz był już na zaliczce by na drugi dzień był mój To było jak piorun- miłość od pierwszego wejrzenia <3 Popędy do szybkości jednak zaczął uchodzić jak doszedł gwint i szerokie alu, a otóż i moje cacko (już po pewnych zmianach):
Tu się witamy
witam, melduję się jako bardzo świeża (od kilku godzin) posiadaczka golfika cabrio z 2000r zwanego złomkiem.
przyznaję,że szukam u Was pomocy,bo zobaczyłam oślepłam na wady i kupiłam ..więc muszę doprowadzić go teraz do używalności
nie działają:
-klima
-centralny zamek
-w zamek drzwi pasażera w ogóle nie da się włożyć kluczyka
-szyba kierowcy przy opuszczaniu stuka
-źle spasowana maska i zderzak przedni
-hałasuje bendix rozrusznika
-otwieranie dachu chyba coś nie halo,bo strasznie się namyśla zanim otworzy,a jak mu pomóc to działa szybciej
-lewarek skrzyni biegów jakieś luzy ma,mimo to biegi wbija się precyzyjnie
Chciałabym zacząć od sprawdzenia elektryki i tu wielka prośba o polecenie kogoś dobrego i niedrogiego w Poznaniu/okolicy
pozdrawiam, Ewa.
21.05.2013- złomek wreszcie jeździ... po wymianie sprzęgła,tarcz hamulcowych i klocków przednich, wyrzuceniu całkowicie stopionego na żużel katalizatora, wymianie drążków i końcówek, tulei wahaczy, rozrządu, zrobieniu geometrii, zakupie 2 opon i nabiciu na szczęście sprawnej klimy....jest zdecydowanie lepiej...nie myślałam,że tyle $$$ wydam zanim zacznę robić w nim to co naprawdę bym chciała czyli elektrykę blachy i dach, niemniej reszta może czekać, najpilniejsze zrobione...i myślę,że na kilka lat z tym spokój...pozdrawiam ) aha..przód ładnie poskładał mi niedrogo sympatyczny blacharz w Swarzędzu, jakby ktoś chciał służę namiarami!
przyznaję,że szukam u Was pomocy,bo zobaczyłam oślepłam na wady i kupiłam ..więc muszę doprowadzić go teraz do używalności
nie działają:
-klima
-centralny zamek
-w zamek drzwi pasażera w ogóle nie da się włożyć kluczyka
-szyba kierowcy przy opuszczaniu stuka
-źle spasowana maska i zderzak przedni
-hałasuje bendix rozrusznika
-otwieranie dachu chyba coś nie halo,bo strasznie się namyśla zanim otworzy,a jak mu pomóc to działa szybciej
-lewarek skrzyni biegów jakieś luzy ma,mimo to biegi wbija się precyzyjnie
Chciałabym zacząć od sprawdzenia elektryki i tu wielka prośba o polecenie kogoś dobrego i niedrogiego w Poznaniu/okolicy
pozdrawiam, Ewa.
21.05.2013- złomek wreszcie jeździ... po wymianie sprzęgła,tarcz hamulcowych i klocków przednich, wyrzuceniu całkowicie stopionego na żużel katalizatora, wymianie drążków i końcówek, tulei wahaczy, rozrządu, zrobieniu geometrii, zakupie 2 opon i nabiciu na szczęście sprawnej klimy....jest zdecydowanie lepiej...nie myślałam,że tyle $$$ wydam zanim zacznę robić w nim to co naprawdę bym chciała czyli elektrykę blachy i dach, niemniej reszta może czekać, najpilniejsze zrobione...i myślę,że na kilka lat z tym spokój...pozdrawiam ) aha..przód ładnie poskładał mi niedrogo sympatyczny blacharz w Swarzędzu, jakby ktoś chciał służę namiarami!
Ostatnio zmieniony wt maja 21, 2013 20:29 przez Ewa1313, łącznie zmieniany 1 raz.
Tu się witamy
Siema na imię mam Dariusz jestem z Olesna
poruszam się golfem I cabrio w wersji spotrline karman 1.8 2h
pogrzebałem trochę w silniku i tak: filtr stożkowy K&N, układ wydechowy (kompletny) supersprint, przepustnica od audi 2.3 20v, sportowy wałek rozrządu od Świątka, no i jeszcze na koniec rozwierciłem go do 2.0
zdjęcia wrzucę w późniejszym okresie bo nie mam dostępu
poruszam się golfem I cabrio w wersji spotrline karman 1.8 2h
pogrzebałem trochę w silniku i tak: filtr stożkowy K&N, układ wydechowy (kompletny) supersprint, przepustnica od audi 2.3 20v, sportowy wałek rozrządu od Świątka, no i jeszcze na koniec rozwierciłem go do 2.0
zdjęcia wrzucę w późniejszym okresie bo nie mam dostępu
Si jestem posiadaczem golfa 3/4 98 rok Lubin Dolny Slask mam zamiar zakupic jakis gwint do 1000zl poprosze o porade:) pozdr rodzine kabrlioletowcow
- BLACKCABRIO
- Nowicjusz
Tu się witamy
Witam, Artur z Łodzi, właśnie zostałem szczęśliwym posiadaczem Mk1 92 rok wersja Genesis, autko do dopracowania ale juz w takim stanie jak jest ściąga wzrok przechodniów, ma obniżone gwintowane zawieszenie, el.szyby, grzane fotele, dodatkowe zegary- czujniki ciśnienia oleju itd, system nagłośnienia do dopracowania,fotki wrzucę po kosmetyce, autko kupiłem z myślą o mojej drugiej perełce jaką jest kultowa przyczepa kempingowa Niewiadów 126e, jak myślicie zestaw chyba będzie wyglądał interesująco?, pozdrawiam wszystkich pozytywnie zakręconych na tym punkcie i liczę na pomoc
- maj0nez
- VR6 user
- Auto: Skoda Octavia 1.8T + DSG
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
Cabrio z hakiemarturo321 pisze:Witam, Artur z Łodzi, właśnie zostałem szczęśliwym posiadaczem Mk1 92 rok wersja Genesis, autko do dopracowania ale juz w takim stanie jak jest ściąga wzrok przechodniów, ma obniżone gwintowane zawieszenie, el.szyby, grzane fotele, dodatkowe zegary- czujniki ciśnienia oleju itd, system nagłośnienia do dopracowania,fotki wrzucę po kosmetyce, autko kupiłem z myślą o mojej drugiej perełce jaką jest kultowa przyczepa kempingowa Niewiadów 126e, jak myślicie zestaw chyba będzie wyglądał interesująco?, pozdrawiam wszystkich pozytywnie zakręconych na tym punkcie i liczę na pomoc