szum w kabinie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
szum w kabinie
Witam... znalazlem owe uszczelki na przednie drzwi nr. kat 1J0 837 671a.. myslalem ze to koniec klopotu z szumem w kabinie.. ale jak sie okazalo te uszczelki nie pasuja do moich drzwi.. by je przykleic w tym miejscu drzwi musza byc splaszczone a ja mam taki rowek na calej dl. drzwi ;/ pytanie moje akie.. Czy jes jeden rodzaj tych uszczelek czy wiecej? jesli jeden i nie pasuja bo jak widzialem nie wszystkie golfy maja w tym miejscu taka uszczelke to jakie macie pomysly by wytempic ten szum.. jakies porady byly by wskazane

szum w kabinie
co do opon to nie ma sie czego czepic.. tylko tego szumu z okolic przednicego slupka prawa i lewa strona;/

- sidewind76
- Użytkownik 
szum w kabinie
kolego a jakaś przygoda była że tak nie leżą te drzwi jeśli coś było robione blacharsko to możesz dogiąć ramkę drzwi ciut ale najpierw sprawdź czy jak jedziesz i mocno dociągniesz drzwi czy szum zanika jeśli tak to po zatrzymaniu otwórz szybę i delikatnie podegnij ramkę szyby w miejscu szumu

Od nieba dzieli nas tylko 9 milimetrów... 

szum w kabinie
w ta szczeline chce wcisnac delikatnie troszke gabki pocietej w paski na taki wymiar by tam weszly.. jesli szum ucichnie to bede kombinowal z jakims zamiennikiem uszczelki by podkleic.. dzis rano to wykombinowalem hehe ale dogiac tez dobry pomysl.. pare mm mozna zaryzykowac:)

- sidewind76
- Użytkownik 
szum w kabinie
spokojnie jak dogniesz ramkę nic się nie stanie bo podklejanie uszczelek to trąca troszkę dziadostwem a takie dopasowanie drzwi z pasowaniem ramki stosują lakiernicy jak słupek jest źle wyprowadzony blacharsko

- sidewind76
- Użytkownik 
szum w kabinie
100% racji ale czasem tak jest że nie zawsze się da bo człowieka omamią inne względy

- 
				juroglo
- Mały gagatek 
- Auto: VW Golf IV, 1.6 SR lpg, 1998r.
 Renault Laguna 2, 2.0T lpg, 2005r.
- Silnik: AKL
szum w kabinie
Hej
U mnie też był taki szum i wydawało mi się że dobiega gdzieś od drzwi.
Okazało się że przednia szyba nie była dobrze wklejona i w dolnych rogach od kierowcy i pasażera była nieszczelność, aż czuć było podmuch powietrza.
Musiałem zdjąć wycieraczki i podszybie i dołożyć warstwę kleju do wstawiania szyb

U mnie też był taki szum i wydawało mi się że dobiega gdzieś od drzwi.
Okazało się że przednia szyba nie była dobrze wklejona i w dolnych rogach od kierowcy i pasażera była nieszczelność, aż czuć było podmuch powietrza.
Musiałem zdjąć wycieraczki i podszybie i dołożyć warstwę kleju do wstawiania szyb
szum w kabinie
Witaj, ja też ten szum przechodziłem. Również mi ta uszczelka nie pasowała, bo inne drzwi miałem i nie miałaby się czego trzymać. Tak więc profilaktycznie okleiłem całe drzwi dookoła takimi samoprzylepnymi uszczelkami co się w mieszkaniach okna uszczelnia i po tym zabiegu zrobiło się cicho wreszcie. Jednak na dłuższą metę jazda z takimi uszczelkami przyklejonymi nie zda egzaminu, ponieważ podczas kilkusetnego otwierania i zamykania drzwi owa uszczelka będzie się przesuwać, szczególnie w okolicach zawiasów. Więc to tylko było na krótki czas. Więc nie pozostało mi nic innego, jak zakupić w ASO nową uszczelkę karoseryjną. Koszt coś koło 200 zł. Używki nie chciałem, bo może być w takim samym stanie jak moja stara i tylko strata pieniędzy. Więc po tym zabiegu i rundzie honorowej odetchnąłem wreszcie z ulgą. W końcu nastała cisza. Także jeśli inne zabiegi u Ciebie nie dadzą pozytywnych efektów, spróbuj na próbę przykleić te uszczelki, o których pisałem (to można na metry kupić, coś koło 1 zł/metr), jak zda egzamin to zaryzykować i kupić nową uszczelkę karoseryjną (ta dookoła co na aucie jest nawinięta).

szum w kabinie
polecam rowniez regulacje zamka, moj sie troche poluzowal i przez to drzwi nie byly docisniete do uszczelki, nie tylko szumialo ale tez woda dostawala sie do wnetrza :/

Mój GTI: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=499693
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Samochód jest dopiero mocny, kiedy boisz się do niego wsiąść i przekręcić kluczyk"
						------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Samochód jest dopiero mocny, kiedy boisz się do niego wsiąść i przekręcić kluczyk"
szum w kabinie
Witajcie.. po wielu staraniach to jest wyciecie przedniej szyby i osadzeniu na nowo w profesjonalnym zakladzie, wyklejeniem drzwi uszczelkami samoprzylepnymi, malo tego bo wziolem tasme pozamykalem przednie drzwi i okleilem wszystkie szpary kilka krotnie by ktos nie powiedzial ze tasma przepuszcza.. wsiadam przez tylna kanape i ruszam.. no  szum jak byl tak zostal;/ nawet sie nie zmniejszyl... ja juz pojecia naprawde nie mam co z tym zrobic i co jest nie tak z tym autem;/ aaa i nawet szyby boczne okleilem do okola.. oraz lusterka te pastiki co przylegja do karoseri ehhhhh czacha dymi

szum w kabinie
@becek83
Kolego witam w klubie 

U mnie też szumi przy wyższych prędkościach i już to olałem bo nie wiem czego się czepić. Drzwi dociśnięte do uszczelki aż za bardzo, kiedyś też okleiłem drzwi dookoła taśma (przednią szybę również), wsiadłem przez drzwi pasażera i się przejechałem - bez zmian. Oklejałem też lusterka - bez zmian.
Najlepsze jest to, że problem ustaje zimą!!! Tylko co to oznacza? Nie mam zielonego pojęcia. Uszczelki twardnieją czy co?
  Nie mam zielonego pojęcia. Uszczelki twardnieją czy co?

Kolego witam w klubie

U mnie też szumi przy wyższych prędkościach i już to olałem bo nie wiem czego się czepić. Drzwi dociśnięte do uszczelki aż za bardzo, kiedyś też okleiłem drzwi dookoła taśma (przednią szybę również), wsiadłem przez drzwi pasażera i się przejechałem - bez zmian. Oklejałem też lusterka - bez zmian.
Najlepsze jest to, że problem ustaje zimą!!! Tylko co to oznacza?
 Nie mam zielonego pojęcia. Uszczelki twardnieją czy co?
  Nie mam zielonego pojęcia. Uszczelki twardnieją czy co?szum w kabinie
w moim aucie nie wazna jest pora roku... szumi caly czas;/ moze jakims cudem gdzies od dolu powietrze zaciaga i leci ono miedzy dzwiami a karoseria bo tam sa dwie uszczelki i jak zamkniesz drzwi jest dziura miedzy nimi... jeszcze ta przestrzen wyloze jakas twarda pianka czy gume dorobie i wkeje... uszczelnie tez przednie blotniki na styku z drzwiami od wewnatrz oraz miejscem gdzie sa one przymocowane.. nie wiem poprostu  cos musi tam siedziec... a jeszcze jeden mam pomysl... troszke zabawy bedzie ale znajde i wymienie przednie drzwi od strony kierowcy na probe i moze to cos da... moze cos w samych drzwiach siedzi ehhhh gdyby w serwisie nie bylo tak drogo kazal bym zdiagnozowac problem i ciekaw jestem co by zrobili w tym temacie