A,B,C Lakierowania
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Jak pozbyć się brzydkiego babola z naszego auta
witam, tak jak w temacie, wzwiązku z czestymi pytaniami o zrobienie zaprawek chcę tu zamieścić fotoporadę jak zrobić sobie zaprawki w samochodzie bez uzycia specjalistycznego sprzętu, zacznę od jutra zamieszczać fotki, zapytacie pewnie czemu już dzisiaj zamieściłem ten temat a to dlatego bo chcę się od was dowiedzieć czy będziecie tym zainteresowani, czekam na odp.
...
-
- Ma gadane
- Kontakt:
pomimo wczorajszych problemów tech. jedziemy dalej, narzędzia i materiały jakie potrzebowałem do wczorajszych prac:
skoro mamy już narzedzia i materiały trzeba teraz zabrać się za usuwanie baboli, jest to wazna czynność i trzeba to zrobić starannie, trzeba zedrzeć rdzę i oczyścić blachę aż do zdrowej części
umnie jeszcze dosło do tego łatanie dziury (okazało się że poprzedni właściciel poprostu dziurę załatał szpachlą )
i co z tym zrobić? zaspawać - nie mam minimaga (tylko elektrodę), postanowiłem użyć do tego celu maty szklanej i żywicy i załatać to
teraz pozostało te wszystkie miejsca wytrawić (ja posłużyłem się Cortaninem, ale może to być jaki kolwiek inny środek dostepny w sklepach z lakierami itp.)
teraz czekamy aby wszystkie miejsca wytrawiane zmieniły kolor na fioletowo - czarny (min. 3 dni trzeba odczekać)
na dzień dzisiejszy auto wygląda tak
w poniedziałek (jak pogoda pozwoli) dalsze prace bedą (i foty)
skoro mamy już narzedzia i materiały trzeba teraz zabrać się za usuwanie baboli, jest to wazna czynność i trzeba to zrobić starannie, trzeba zedrzeć rdzę i oczyścić blachę aż do zdrowej części
umnie jeszcze dosło do tego łatanie dziury (okazało się że poprzedni właściciel poprostu dziurę załatał szpachlą )
i co z tym zrobić? zaspawać - nie mam minimaga (tylko elektrodę), postanowiłem użyć do tego celu maty szklanej i żywicy i załatać to
teraz pozostało te wszystkie miejsca wytrawić (ja posłużyłem się Cortaninem, ale może to być jaki kolwiek inny środek dostepny w sklepach z lakierami itp.)
teraz czekamy aby wszystkie miejsca wytrawiane zmieniły kolor na fioletowo - czarny (min. 3 dni trzeba odczekać)
na dzień dzisiejszy auto wygląda tak
w poniedziałek (jak pogoda pozwoli) dalsze prace bedą (i foty)
...
witam ponownie
dzisiaj KROK DRUGI - SZPACHLOWANIE
jako ze aura okazała się pomocna i wszystkie miejsca wytrawiane ładnie zczerniały więc i dzisiaj przystąpiłem do prac.
dzisiaj przystapiłem do szpachlowania wstepnego (zgrubnego)
a oto efekty dzisiejszej pracy
na dzień dzisiejszy auto jest w takim stanie, a jutro dalszy ciąg prac ( i foty)
dzisiaj KROK DRUGI - SZPACHLOWANIE
jako ze aura okazała się pomocna i wszystkie miejsca wytrawiane ładnie zczerniały więc i dzisiaj przystąpiłem do prac.
dzisiaj przystapiłem do szpachlowania wstepnego (zgrubnego)
a oto efekty dzisiejszej pracy
na dzień dzisiejszy auto jest w takim stanie, a jutro dalszy ciąg prac ( i foty)
Ostatnio zmieniony wt cze 27, 2006 21:51 przez misiek, łącznie zmieniany 1 raz.
...