Takie palenie to może być określone ok jak jest -25 a nie -15.
Tym bardziej nie jest to dobre palenie.mgralien pisze:Ale rozrusznik chwilę kręcił. Tak kilka sekund.
Na filmiku słychać, ze rozrusznik jakoś szalenie nie kręci ale źle nie jest.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Tym bardziej nie jest to dobre palenie.mgralien pisze:Ale rozrusznik chwilę kręcił. Tak kilka sekund.

mgralien pisze:Zobacz sobie na mój post na stronie 79. Jest filmik, na którym zobaczysz, że mój ALH pali identycznie jak Twój. Jak stał u mechanika w tamtym tygodniu to przyczyny nie znalazł a palił źle.hoja pisze:Witam,
pacjent Golf IV 1.9TDI 90KM ALH
tak jak większość tu obecnych mam problem z porannym odpalaniem na mrozie, auto długo musi kręcić zanim załapie a jak odpali to przez chwilę chodzi nie równo i dymi na biało.
Dałem znajomemu mechanikowi bo myślałem że to może rozrusznik wolno kręci, albo świece złe. On twierdzi że rozrusznik kręci dobrze, akumulator naładowany (2 letni Bosch w pełni sił), świece wszystkie grzeją.. a auto odpala tak jak na filmiku który nagrałem (po 3 krotnym grzaniu świec). Ma ktoś jakiś pomysł? bombli w przewodach nie ma. Jak już auto zapali i zgaszę je, to po chwili jak odpalam to już od strzała pali- tylko ten pierwszy rozruch po nocy jest dla niego mordęgą..
Kąt wtrysku ustawiony na 54.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... vXSMCRsMjM
z góry dzięki za porady
W tym tygodniu oddałem do drugiego i przy obecnych mrozach stwierdził że pali dobrze, więc jak już zgłupiałem.
Aku ok, świece ok, mechanik stwierdził że według niego kompresja ok (tak wywnioskował po paleniu). Jak mróz nie zejdzie i dalej będą niskie temp pomyślę nad regeneracją rozrusznika. Bo ostatnio przez te mrozy coś chyba w nim padło bo czasem tylko zawyje jak przekręcę stacyjkę. Ale przekręcam ponownie i już kręci. Chociaż mechanik stwierdził, że rozrusznik ok więc powiedział że jest dobrze.
Także chyba mamy podobny przypadek.

Kontrolka ABS - się zapala więc jest spadek napięcia i słychać wyraźnie, że nie kręci jak powinien- taka jest prawda rozruszniki w naszych autach już swoje lata mają i nie ma się co łudzić przychodzi mróz olej gęstniej i zaczyna się problem.hoja pisze:z góry dzięki za porady
 z miejsca rozrusznik ma takiego "kopa" że przy -15 pali bez najmniejszego jęknięcia
  z miejsca rozrusznik ma takiego "kopa" że przy -15 pali bez najmniejszego jęknięcia  a przedtem szło to mozolnie... kręcił wolno, tak jakby go coś przytrzymywało.
 a przedtem szło to mozolnie... kręcił wolno, tak jakby go coś przytrzymywało.

No bo coś wolno kręci. Jeśli jesteś pewien co do aku to przyjrzałbym się rozrusznikowi (czyszczenie, smarowanie, wymiana tulejek, ewentualnie wymiana szczotkotrzymacza jak szczotki kiepskie).hoja pisze:Dałem znajomemu mechanikowi bo myślałem że to może rozrusznik wolno kręci

Dokladnie to samo u mnie. Poranne odpalanie stalo sie przyjemnoscia. No chyba ze znow bedzie nizej niz -25.deskjet pisze:Ja jestem po wymianie tulejek, czyszczeniu i smarowaniu rozrusznika (w ALH) i muszę przyznać, że jestem zaskoczony rezultatem.. teraz poranne odpalanie rewelacjaz miejsca rozrusznik ma takiego "kopa" że przy -15 pali bez najmniejszego jęknięcia
a przedtem szło to mozolnie... kręcił wolno, tak jakby go coś przytrzymywało.

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 33 gości