[ankieta] jaki olej?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- 
				indigo1980
- Nowicjusz 
[ankieta] jaki olej?
... opinie są podzielone? Jestem ciekaw co wy myślicie. Dzięki za głosy!
A chodzi o to:
Jaki olej lalibyście do mk3 '95 1.8i 170000km przebieg?
Pozdrawiam!
ps. sorry za zamęt w tytule posta, nie wiedziałem, że [ankieta] samo się doda..

A chodzi o to:
Jaki olej lalibyście do mk3 '95 1.8i 170000km przebieg?
Pozdrawiam!
ps. sorry za zamęt w tytule posta, nie wiedziałem, że [ankieta] samo się doda..
- 
				vaclavo
- Użytkownik 
- Kontakt:
wiesz zależy w jakim stanie ten silnik i na czym był wcześniej jeżdrzony - bo ktoś mógł go zarzynać na krótkich trasach, a mógł tez jeździc po autostradach na fullsyntetyku cały czas (np jak mój mk3 ABD 1.4 - jeżdrzony cały czas na długich odcinkach i przez cały czas eksploatacji w niemczech [220tkm] jeżdrzony na fullsyntetyku) 
więcej info musiałbys podac żeby tu coś konktertnego wymyślić 

pozdro

więcej info musiałbys podac żeby tu coś konktertnego wymyślić

pozdro
Był Golf MK3, było Polo 6N, a teraz mam Lwa :)
						- 
				indigo1980
- Nowicjusz 
- 
				indigo1980
- Nowicjusz 
- 
				indigo1980
- Nowicjusz 
heh... napisałem, że przez 5 ostatnich lat jeździła nim kobitkaPinhead pisze:Jak był lany syntetyk to po co się pytasz jaki olej wlać ? Chcesz usłyszeć że mineralny dobry na wszystko ?Zresztą już jakiś "fachowiec" poleca Ci wymiane z syntetyka na mineralny
 - nie to żebym miał coś do kobiet za kółkiem, ale ta akurat nie miała bladego pojęcia o czymkolwiek co jest pod maską. Lała full syntetyk, bo tak jej "poradził" sprzedawca - i w ten sposób przez ładnych parę latek wlewała najdroższy możliwy olej sądząc, że jeśli coś jest najdroższe to jest najlepsze.
  - nie to żebym miał coś do kobiet za kółkiem, ale ta akurat nie miała bladego pojęcia o czymkolwiek co jest pod maską. Lała full syntetyk, bo tak jej "poradził" sprzedawca - i w ten sposób przez ładnych parę latek wlewała najdroższy możliwy olej sądząc, że jeśli coś jest najdroższe to jest najlepsze.Zatem argument, że skoro był lany syntetyk to dalej lać syntetyk do mnie nie przemawia - dlatego zasięgam Waszej opinii.
Ale jakiej opinii się spodziewasz skoro na tym forum ludzie polecają dosłownie wszystko ? Co ja mam to polecam - takie jest motto jeśli chodzi o "expertów" olejowych. Leją tanie minerały bo im kasy szkoda ale argumentują to że mineralny jest dobry na wszystko  Ktoś ma silnik w stanie idealnym.... minerała mu ! Ktoś jeździ na syntetyku... mineralnym niech zalewa, bo mineralny to najlepszy olej bo tani i dobry a dobry bo tani. A jak się kupi jakiegoś gęstego syfa to nawet można remont odwlec
 Ktoś ma silnik w stanie idealnym.... minerała mu ! Ktoś jeździ na syntetyku... mineralnym niech zalewa, bo mineralny to najlepszy olej bo tani i dobry a dobry bo tani. A jak się kupi jakiegoś gęstego syfa to nawet można remont odwlec  Już w tym wątku, kilka postów powyżej możesz sie o tym przekonać. A zasada jest prosta - był lany syntetyk to lej dalej syntetyk, nie ma co kombinować i pogarszać oleju niepotrzebnie. No chyba że szkoda Ci pieniędzy na drogi olej.
 Już w tym wątku, kilka postów powyżej możesz sie o tym przekonać. A zasada jest prosta - był lany syntetyk to lej dalej syntetyk, nie ma co kombinować i pogarszać oleju niepotrzebnie. No chyba że szkoda Ci pieniędzy na drogi olej.

Ktoś ma silnik w stanie idealnym.... minerała mu ! Ktoś jeździ na syntetyku... mineralnym niech zalewa, bo mineralny to najlepszy olej bo tani i dobry a dobry bo tani. A jak się kupi jakiegoś gęstego syfa to nawet można remont odwlec
 Ktoś ma silnik w stanie idealnym.... minerała mu ! Ktoś jeździ na syntetyku... mineralnym niech zalewa, bo mineralny to najlepszy olej bo tani i dobry a dobry bo tani. A jak się kupi jakiegoś gęstego syfa to nawet można remont odwlec  Już w tym wątku, kilka postów powyżej możesz sie o tym przekonać. A zasada jest prosta - był lany syntetyk to lej dalej syntetyk, nie ma co kombinować i pogarszać oleju niepotrzebnie. No chyba że szkoda Ci pieniędzy na drogi olej.
 Już w tym wątku, kilka postów powyżej możesz sie o tym przekonać. A zasada jest prosta - był lany syntetyk to lej dalej syntetyk, nie ma co kombinować i pogarszać oleju niepotrzebnie. No chyba że szkoda Ci pieniędzy na drogi olej. =-Pinhead-= 
						- 
				indigo1980
- Nowicjusz 
nie chodzi o kase Pinhead - ostatni grosz oddal bym na swojego golfika gdyby trzeba było. Słyszałem (kto nie słyszał..) że fullsyntetyk w starszym silniku może nie dawać dobrych rezultatów (rozszczelnianie itd.) - zastanawiam się nad półsyntetykiem. Minerala na podstawie wyników ankiety i Twoich opinii odpuszczam.

- 
				indigo1980
- Nowicjusz