Kontrolka immobiliser

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

tomipr
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 12
Rejestracja: pn mar 28, 2011 23:32

Kontrolka immobiliser

Post autor: tomipr » sob maja 07, 2011 16:20

Witam, W ciagu ostatniego tygodnia zdazylo mi sie dwa razy tak ze przekrecam kluczyk w stacyjce i nie gasnie kontrolka immobiliseru... probuje zapalic i nic, dopiero po kilku probach jak kontrolka zgasnie to sie da zapalic i jechac... Mowa o golfie IV. Jakies pomocne porady ? Jak pisze w zlym temacie to przepraszam.



Awatar użytkownika
peppa_814
Czerwony Diabeł
Czerwony Diabeł
Posty: 3019
Rejestracja: ndz sty 30, 2011 17:23

Kontrolka immobiliser

Post autor: peppa_814 » sob maja 07, 2011 16:46

Na mój gust to nie ten dział. :jezor:

To częsta usterka w MK4. Sam często borykam się z takim problemem, a rozwiązanie przynosi wyjęcie kluczyka ze stacyjki i odczekanie ok. 6 sekund. Powiedz jeszcze, jaki masz kluczyk?



tomipr
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 12
Rejestracja: pn mar 28, 2011 23:32

Kontrolka immobiliser

Post autor: tomipr » ndz maja 08, 2011 14:55

Zwykły kluczyk z immobiliserem, nie zaden scyzoryk.. Sprobuje odczekac te pare sekund jak mi sie to pokaze nastepnym razem i zobaczymy ;)



Awatar użytkownika
Qto
_
_
Posty: 19239
Rejestracja: pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Guadalajara
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Kontrolka immobiliser

Post autor: Qto » ndz maja 08, 2011 20:00

peppa_814 pisze:Na mój gust to nie ten dział. :jezor:
no raczej...przenoszę, tomipr zapoznaj się z działami jakie są na forum



Awatar użytkownika
mazt
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 200
Rejestracja: czw wrz 30, 2010 20:34
Lokalizacja: BI

Kontrolka immobiliser

Post autor: mazt » pn maja 09, 2011 12:44

peppa_814 pisze:To częsta usterka w MK4. Sam często borykam się z takim problemem, a rozwiązanie przynosi wyjęcie kluczyka ze stacyjki i odczekanie ok. 6 sekund.
Wszystko się zgadza co napisał kolega. Też raz na 2 tygodnie mam podobny błąd. FIS pokazuje błąd immobilizer activated. Wyciągnięcie kluczyka i wsadzenie ponownie rozwiązuje problem.



michao
...
...
Posty: 446
Rejestracja: wt paź 21, 2008 11:34
Lokalizacja: Lubelskie

Kontrolka immobiliser

Post autor: michao » pn maja 09, 2011 12:50

Ja co do immobilaiserów mam jedno swoje osobiste zdanie - tego jak dla mnie wogole nie powinni montowac.



Awatar użytkownika
grg474
_
_
Posty: 5682
Rejestracja: ndz lut 27, 2011 10:56
Lokalizacja: Skarżysko

Kontrolka immobiliser

Post autor: grg474 » pn maja 09, 2011 19:32

mazt pisze:Wyciągnięcie kluczyka i wsadzenie ponownie rozwiązuje problem.
pętla immo lub wtyczka lub kable od wtyczki


Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :( jest A3 8P i EOS :)

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Posty: 19239
Rejestracja: pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Guadalajara
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Kontrolka immobiliser

Post autor: Qto » pn maja 09, 2011 19:35

mazt pisze:Wyciągnięcie kluczyka i wsadzenie ponownie rozwiązuje problem.
ale nie usuwa przyczyny i taki sposób działa raczej tylko do pewnego czasu....trzeba bliżej przyjrzeć się immo (pętla i kable)



ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości