Jaki dobrac ...........?? hmm?:)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- tomekzabrze
- Użytkownik 
- Kontakt:
Jaki dobrac ...........?? hmm?:)
Witam  mam pytanko ... Jaki dobrac stożek ( wielkosc, jaka firma najlepsza, czego nie kupowac ) do golfa III 1,8 90 koni,..... bo niechce kupic  byle czego....  prosze  piac z wlasnego doswiadczenia lub kogos kto sie zna:)

Witam 
Ja ma stożek Jacky B-002 Pasuje idealnie i jest na pradwę dobry Koszt to ok 80 zł
Jeżdzę i sobie chwalę Ten model B-002 występuje w różnych odmianach w zależności od wymiarów kołnierza mocującego to juz sobie wybierzesz ( 06738 , 06739 , 06740 , 06741 )
Pozdrawiam
[ Dodano: 15 Maj 2006 20:22 ]
polecam do tego przelotkę z nierdzewki koszt 30 zł to juz dobiorą Ci sami do filtra
Możesz zobaczyć jak to u mnie wygląda Poszukaj na forum Fajne autko (KAND) lub Przygotowania na weekend (KAND) tam trochę widać tyle że ja mam jeszcze osłonę termiczną z nierdzewki (ok 40zł)

Ja ma stożek Jacky B-002 Pasuje idealnie i jest na pradwę dobry Koszt to ok 80 zł
Jeżdzę i sobie chwalę Ten model B-002 występuje w różnych odmianach w zależności od wymiarów kołnierza mocującego to juz sobie wybierzesz ( 06738 , 06739 , 06740 , 06741 )
Pozdrawiam
[ Dodano: 15 Maj 2006 20:22 ]
polecam do tego przelotkę z nierdzewki koszt 30 zł to juz dobiorą Ci sami do filtra
Możesz zobaczyć jak to u mnie wygląda Poszukaj na forum Fajne autko (KAND) lub Przygotowania na weekend (KAND) tam trochę widać tyle że ja mam jeszcze osłonę termiczną z nierdzewki (ok 40zł)
Kand,  ja tez chce zalozyc i jak ci chodzi fura? mamy takie same silniki.zmieniales rure dolotowa na jakis chromonikiel?  chcialem od weglarskiego kupic ale 440 chce a musialem skrzynie biegow kupic i .... zostaje mi kupic cos na allegro,to jest weglarskiego ten zestaw ze strumiennica dolotowa.

Ostatnio zmieniony pn maja 15, 2006 20:26 przez Duber, łącznie zmieniany 1 raz.

Nie mam rurkę z nierdzewki ale tylko kawałek reszta to seryjna rura Polerowałem gardziel wtrysku duża różnica jest wyczuwalna przy wyższych obrotach po 4000 ale poniżej też jest dobrze Chodzi pięknie i ładnie buczy 
Jestem zadowolony
...nie zapomni zrobić nawiewu zimnego powietrza a ten zestaw na zdjęciu wygląda interesująco (jaka cena?)
[ Dodano: 15 Maj 2006 20:35 ]

Jestem zadowolony
...nie zapomni zrobić nawiewu zimnego powietrza a ten zestaw na zdjęciu wygląda interesująco (jaka cena?)
[ Dodano: 15 Maj 2006 20:35 ]
Tez chciałem taką strumienice na dolocie ale zrezygnowałem i załozyłem strumienicę na wydechupiotr2 pisze:a ty odczules cos po zmianie?
[ Dodano: Pon Maj 15, 2006 20:30 ]
tomekzabrze, do twojego silnika tez zestaw ze zdjecia pasuje jak talala a strumiennica dolotowa niby jeszcze cos dorzuca momentu obrot. na stronie weglarskiego poczytaj.
jak go zrobiles? wiadomo odizolowales filtr od cieplego silnika a jakis dolot zimnego zrobiles? ten zestaw 440zl ale moooze by cos spuscil jak z nim przez tel.rozmawialem.Kand pisze:nie zapomni zrobić nawiewu zimnego powietrza
[ Dodano: Pon Maj 15, 2006 21:28 ]
tam gdzie przepustnica chodzi(na czerwono zazn,)?Kand pisze:Polerowałem gardziel wtrysku
[ Dodano: Pon Maj 15, 2006 21:31 ]
i jakim srodkiem polerowales?
- tomekzabrze
- Użytkownik 
- Kontakt:
dziwek fajny moze i da.. ale pamietaj ze nieodizolowany stozek od komory silniak da wiecej strat w codziennej jezdzie niz pozytku..
pzdr

pzdr
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

- tomekzabrze
- Użytkownik 
- Kontakt:
- KamilW
- Forum Master 
- Kontakt:
Witam Panowie... ja bym sobie darowal wynalazki Pana Weglarskiego... takich zestawow nie robi sie uniwersalnie....trzeba je badac na hamowni i na bierzaro modyfikowac... a cena za ten zestaw to jest juz smiech na sali... tak szczerze mowiac wyglada to na tuning ' made in garage ' niz na porzadny obliczony dolot... no ale jak ktos chce to mu nie zabronie... ja u siebie zrobilem kompletny dolot do samego gaznika lapiacy powietrzr zaraz zza kratki reflektorow... 50 KM mi nie przybylo ale razem ze wszystkimi innymi modami poprawilo to osiagi auta i znaczaco zmniejszylo spalanie... polecam filtry AOMA z allegro... wykonanie tak samo dobre ja JACKY moze nawet lepsze a filtr mozna miec juz za 53 zl...

hmm, ja tam wolałbym kat opróznic zamiast stożka... ewentualnie stozek później. 
[ Dodano: Wto Maj 16, 2006 11:17 ]
tylko czy lamdba nie zacznie wtedy wariowac i dzwonienie bedzie do zniesienia...?

tylko czy lamdba nie zacznie wtedy wariowac i dzwonienie bedzie do zniesienia...?

Nocne Mary Squad 

djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
- KamilW
- Forum Master 
- Kontakt:
a nie taniej i lepiej bedzie ci zrobic samemu taka instalacje? Moge ci podeslac foty jak ja u siebie to rozwiazalem... filtr mnie kosztowal 53 zl, kolanka 50 zl, rura 20zl... i instalacjea gotowa  daj maila to ci podesle foty...
 daj maila to ci podesle foty... 

daj maila to ci podesle foty...
 daj maila to ci podesle foty... nie polecam... lepiej wyciac kata i wstawic zamiast niego tlumik... co do sondy to nic jej nie bedzie... cisnienie w ukladzie nie ma wplywu na jej prace...djtom pisze:hmm, ja tam wolałbym kat opróznic zamiast stożka... ewentualnie stozek później.
tylko czy lamdba nie zacznie wtedy wariowac i dzwonienie bedzie do zniesienia