Mk2 gti kr+gazniki
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- 
				Paweł Włodek
- Mały gagatek 
Mk2 gti kr+gazniki
Witam mam problem rozwierciłem głowice do mojego golfa na ssącym z 50 na 55-56 na wydechu 39 na 46-47mm.A wczesniej miałem tylko wypolerowana i pokazał mi 160km po tej głowicy tez pokazał tyle samo tylko ze stracił strasznie dół.Zastanawiam sie czy załozenie gazników cos polepszy czy nie bo nie miałem z nimi nigdy stycznosci.Jesli miałbym kupic to jakie i jakiej firmy??????

Gazo_gti kr
						Tak z grubsza to potrzebujesz 2 gazniki(weber albo dellorto 40lub45), kolektor dolotowy, kruciec od wody, jakies filtry na gazniki, pompe palliwową. dorzucił bym jeszcze kolektorek wydechowy 4-2-1 i jakiś wydech do tego. Z seryjnego zdrowego KRa wycisniesz troche ponad 160KM, dużo więcej jak doinwestujesz w głowice. Ogólnie troche przeróbek i zabawy, która nie jest tania, ale efekt jest naprawdę ciekawy. Ja kończę właśnie KRa na dellortosach i było troche kombinowania, a do tego nie mam wszystkiego tak jak bym chciał bo skończyły się fundusze   Poza tym jeśli używasz auta na co dzień to spalanie potrafi z szokować
 Poza tym jeśli używasz auta na co dzień to spalanie potrafi z szokować  Setup KRa na gażnikach według mnie jest rozwiązaniem oldschool,  ja uwielbiam takie rzeczy
  Setup KRa na gażnikach według mnie jest rozwiązaniem oldschool,  ja uwielbiam takie rzeczy  dlatego zarzuciłem je do swojego gofera. Jeśli nie miałeś z tym styczności, to zmontowanie i wystrojenie czegos takiego zajmie ci trochę czasu i kapitału,sporo informacji można dorwać na necie, są też ksiązki, jeśli masz więcej pytań zapraszam: no_limits_vr6@vp.pl Życzę powodzenia
  dlatego zarzuciłem je do swojego gofera. Jeśli nie miałeś z tym styczności, to zmontowanie i wystrojenie czegos takiego zajmie ci trochę czasu i kapitału,sporo informacji można dorwać na necie, są też ksiązki, jeśli masz więcej pytań zapraszam: no_limits_vr6@vp.pl Życzę powodzenia 

Poza tym jeśli używasz auta na co dzień to spalanie potrafi z szokować
 Poza tym jeśli używasz auta na co dzień to spalanie potrafi z szokować  Setup KRa na gażnikach według mnie jest rozwiązaniem oldschool,  ja uwielbiam takie rzeczy
  Setup KRa na gażnikach według mnie jest rozwiązaniem oldschool,  ja uwielbiam takie rzeczy  dlatego zarzuciłem je do swojego gofera. Jeśli nie miałeś z tym styczności, to zmontowanie i wystrojenie czegos takiego zajmie ci trochę czasu i kapitału,sporo informacji można dorwać na necie, są też ksiązki, jeśli masz więcej pytań zapraszam: no_limits_vr6@vp.pl Życzę powodzenia
  dlatego zarzuciłem je do swojego gofera. Jeśli nie miałeś z tym styczności, to zmontowanie i wystrojenie czegos takiego zajmie ci trochę czasu i kapitału,sporo informacji można dorwać na necie, są też ksiązki, jeśli masz więcej pytań zapraszam: no_limits_vr6@vp.pl Życzę powodzenia 
					Ostatnio zmieniony ndz sty 03, 2010 03:19 przez KKK, łącznie zmieniany 1 raz.

- 
				bandyta mk1love
- Użytkownik 
KKK, gadka o tym, że gaźniki 4 dużo palą to raczej steorotyp, normalną jazdą około 1 litra więcej ciśnięciem faktycznie troszkę więcej ale bez przesady..
Paweł Włodek, masz wykres? Z tego co patrzyłem to 16v na gaźnikach i seryjnych wałkach prawie zawsze ma moment w miarę ładny...pokaż jak to u Ciebie wygląda. Wydaje mi się że powinno być deczko lepiej i do tego będziesz miał piekny dźwięk :green_fuck:

Paweł Włodek, masz wykres? Z tego co patrzyłem to 16v na gaźnikach i seryjnych wałkach prawie zawsze ma moment w miarę ładny...pokaż jak to u Ciebie wygląda. Wydaje mi się że powinno być deczko lepiej i do tego będziesz miał piekny dźwięk :green_fuck:
http://www.motoallegro.pl/item882234332 ... ziome.html   
http://www.motoallegro.pl/item891076652 ... df_36.html

http://www.motoallegro.pl/item891076652 ... df_36.html

Ostatnio zmieniony sob sty 23, 2010 17:01 przez ad.ziel, łącznie zmieniany 2 razy.

- przemekGTI-16V
- Nowicjusz 
- Kontakt:
- Tomek Pirelli
- Mały gagatek 
- Kontakt:
- Tomek Pirelli
- Mały gagatek 
- Kontakt:
mam pytanie , pod jakim cisnieniem paliwo powinno byc dostarczane do gaznikow , mam 16V PL + gazniki z CBR 900RR a popka w baku orginalna z 1.8 JH 
pozdrawiam

pozdrawiam
					Ostatnio zmieniony wt cze 29, 2010 23:27 przez mlody-esz, łącznie zmieniany 1 raz.

- 
				bandyta mk1love
- Użytkownik