Zawiecha -40 same sprezyny - problem :/
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zawiecha -40 same sprezyny - problem :/
Witam
Mam taki problem
gdy wpadne w dziure jednym kolem z tylu np prawym to slychac jakbym walnal podwoziem conajmniej az ciarki mnie przechodza :/ co to moze byc? mam skrocone sprezyny ale amory seryjne to przez to? staram sie omijac dziury ale czasem sie nie da :/ bardzo mnie to boli jak tak wpadne w taka dziurke glupia i chcialbym zeby to sie dalo jakos wyeliminowac
pozdrawiam
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
Jak masz z tylu dobre sprezyny i dosc dobre amory to zostają tylko gumy na tylnej belce. Pozatym to jest czesta bolączka golfów.To są tak zwane silentblocki dokładnie to http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=99307706
Z wymianą samemu to nie jest taka prosta sprawa bo trudno je wybic z belki.Ja tez musiałem je wymienic i w warsztacie placilem koło 200zł i to jest taka srednia cena.
Jak masz jeszcze jakies pytania to pytaj...
Jak masz jeszcze jakies pytania to pytaj...
Dopiero co to zrobiłem przed operacją po wjeździe dodziury najpierw spadało zawieco a potem buda i był spory hałas - taki metaliczny - po zmianie wszystko z tyłu OK ale za to teraz słysze przednie zawiecho więc czas na dalsze prace
))) Powodzenia
PS: mnie to kosztowało 80 zł (same sinetbloki) bo reszte zrobiłem sam - czas trwania operacji 10 godzin - pomógł tylko kolega posaiadający warsztat - ma prase - bardzo porządane urządzenie
PS: mnie to kosztowało 80 zł (same sinetbloki) bo reszte zrobiłem sam - czas trwania operacji 10 godzin - pomógł tylko kolega posaiadający warsztat - ma prase - bardzo porządane urządzenie
Witamlolo_golf pisze:Gumy na tylniej belce do wymianyTo cała filozofia
![]()
No chyba ze masz tak miekkie te sprezyny ze buja autem jak chce...ale wątpie.
posiadam mk 3 i szukam zawiechy bo mam do wymiany amor lewy przód i wolałbym całą zawieche zmienić na sportowe, ale tak żeby to nie było zbyt nisko tak 40/40 było by git, a najważniejsze żeby było komfortowo miekko.
Czekam na rade
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
A co tu radzić?Witam
posiadam mk 3 i szukam zawiechy bo mam do wymiany amor lewy przód i wolałbym całą zawieche zmienić na sportowe, ale tak żeby to nie było zbyt nisko tak 40/40 było by git, a najważniejsze żeby było komfortowo miekko.
Czekam na rade