problem z DSP nokia

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Splo
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 115
Rejestracja: pt wrz 01, 2006 07:59
Lokalizacja: Kolbuszowa
Kontakt:

problem z DSP nokia

Post autor: Splo » pt kwie 02, 2010 15:10

Witam mój dsp nokia niedaje sygnału na głośniki poprostu nieodpala sie wogule chodzi tylko zmieniarka z na dsp nokia niezaświecaja sie lapki od ustawień i niama nic na głośnikach. problem powstał po zwarciu alternatora.
wszystkie bezpieczniki w skrzynce mam ok więc co mogło sie stać??
gdzie moge szukac przyczyny??
pozdrawiam


Pzdr ;]

Awatar użytkownika
k0nr4d
_
_
Posty: 6177
Rejestracja: ndz lis 12, 2006 15:28
Lokalizacja: Łódź
Auto: GSXR/A8
Silnik: R4V8
Kontakt:

Post autor: k0nr4d » pt kwie 02, 2010 19:52

Sprawdź bezpiecznik we wzmacniaczu i procesorze, nie wiem czy są, ale powinny być :P


"Nie każdy żart rodzi bekę, nie każda przyczepa ma plandekę."
Obrazek

Awatar użytkownika
morfeusz86r
Forum Master
Forum Master
Posty: 1234
Rejestracja: śr sty 02, 2008 16:58

Post autor: morfeusz86r » pt kwie 02, 2010 22:11

radio chodzi? tzn włącza sie?



Splo
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 115
Rejestracja: pt wrz 01, 2006 07:59
Lokalizacja: Kolbuszowa
Kontakt:

Post autor: Splo » sob kwie 03, 2010 00:31

tak radio normalnie sie włącza i niby gra tylko sygnał nieidzie na głośniki, wcześniej wszystko chodziło ( przed tym jak alter zrobił zwarcie )
dlatego to coś na bank w instalacji dsp.

bezpieczników tak żadnych neiwidze także niewiem jak to zrobić :(


Pzdr ;]

Awatar użytkownika
djtom
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 32127
Rejestracja: wt sty 10, 2006 14:51
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: djtom » sob kwie 03, 2010 00:39

radio wyciagales? sprawdziles czy wtyki powpinane w nim z tyłu? sprawdz miernikiem napiecia na wyjsciach glosnikowych radia, za radiem chyba jest jeszcze jeden wlasnie bezpiecznik.


Nocne Mary Squad :partyman:
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję. :prayer:

Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.

Splo
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 115
Rejestracja: pt wrz 01, 2006 07:59
Lokalizacja: Kolbuszowa
Kontakt:

Post autor: Splo » sob kwie 03, 2010 00:45

kable wszystkie popodłączane bo nic niebyło ruszane główny bazpeicznik od radia ok bo radio chodzi więcej ebzpieczników neirzuciło mi sie w oczy.
poprotu dsp sie wogule nieodpala bo się nieświeci żadna kontrolka na panelu sterowania poprostu lipa


Pzdr ;]

Awatar użytkownika
djtom
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 32127
Rejestracja: wt sty 10, 2006 14:51
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: djtom » sob kwie 03, 2010 00:54

czyli jakby sie nie wzbudzał wogole procesor w bagazniku. podmien na chwile z czyims.


Nocne Mary Squad :partyman:
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję. :prayer:

Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.

Splo
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 115
Rejestracja: pt wrz 01, 2006 07:59
Lokalizacja: Kolbuszowa
Kontakt:

Post autor: Splo » sob kwie 03, 2010 00:56

no właśnie neiwzbudza się. niemam z kim podmienić :/

niema po drodze do neigo jakiś bezpieczników przekażników czy czegoś co mogło sie upalić??

mam nadzieje ze procesor sie niespalił :/


Pzdr ;]

Awatar użytkownika
morfeusz86r
Forum Master
Forum Master
Posty: 1234
Rejestracja: śr sty 02, 2008 16:58

Post autor: morfeusz86r » sob kwie 03, 2010 09:25

daj 12v na wzbudzenie procesora
tu masz schemat wtyczek
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... c8b6bcb70e



Splo
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 115
Rejestracja: pt wrz 01, 2006 07:59
Lokalizacja: Kolbuszowa
Kontakt:

Post autor: Splo » sob kwie 03, 2010 09:54

ale powinien sie włączać bo chodził :/ niewiem niemam juz siły do tego :/


Pzdr ;]

Awatar użytkownika
morfeusz86r
Forum Master
Forum Master
Posty: 1234
Rejestracja: śr sty 02, 2008 16:58

Post autor: morfeusz86r » sob kwie 03, 2010 10:04

podaj zasilanie na ten kabel i sprawdź czy sie włącza



Splo
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 115
Rejestracja: pt wrz 01, 2006 07:59
Lokalizacja: Kolbuszowa
Kontakt:

Post autor: Splo » sob kwie 03, 2010 10:21

na ten??
musisz mi to wytłumaczyć łopatologicznie bo niewiem oco biega :P

najlepiej zaznacz mi w paincie :P na który kabel co i jak

http://img352.imageshack.us/img352/6370/dsc03877.jpg


Pzdr ;]

Awatar użytkownika
morfeusz86r
Forum Master
Forum Master
Posty: 1234
Rejestracja: śr sty 02, 2008 16:58

Post autor: morfeusz86r » sob kwie 03, 2010 11:30

czarna wtyczka 4 pin nacinasz i podłączasz +
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... b73fd.html



Splo
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 115
Rejestracja: pt wrz 01, 2006 07:59
Lokalizacja: Kolbuszowa
Kontakt:

Post autor: Splo » sob kwie 03, 2010 11:59

a gdzie jest ta kostka?? jest taka kostka główna co wychodzi z radia i wchodzi do takiej czarnej i jak ją odpinam to radio niechodzi. mam ja odpiać i do czarnego kabla pociagnać z aku kablem plusa??


Pzdr ;]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości