niestety jest w błędzie, ten kolektor ma zwężki...tirsone pisze:Ja mam taki kolektor jak po lewej..i sądzę że to jest lepszy niż taki po prawej..

Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Michał robi tak dlatego, że kolektor ma bdb przepływ i nie ma konieczności ruszania go, najbardziej blokującym elementem w wydechu jest dwururka w przypadku ABFa,AD6 pisze:w firmie mgmotorsport jak robią kompletne wydechy do ABF-ów to zostawiają kolektor jak jest taki jak po prawej i lecą dalej od dwórurki a jak jest zwężany lub żeliwny to zalecają wykonani nowego gadałem kiedyś z gościem od nich
tylko właśnie na dwururce po prawej 16V lepiej chodzi (myśle o długości)yahoo_p pisze:Przy żeliwnym kolektorze jest inna dwururka z racji, że kolektor jest krótszy. Rurowych kolektorów były dwa rodzaje. Najlepiej zrobić taki mix. kolektor po prawej i dwururka po lewej z fotki. Fotka zapożyczona od kolegi AD6.

jest on ze stali nierdzewnej. sprzedający pisał że możliwe może być że nic nie bedzie trzeba spawać i darady go naciagnać. można go pospawać zwykłym migomatem + zabezpieczenie spawów lakierem do 650+.tirsone pisze:Poszukam tego TA. Na allegro jest ta oferta z tym wadliwym ale nie znam kogoś kto spawa kwasówkę więc chyba kupię dobry.

Zdjęcie źle to ujeło ale te dwie dwururki są w 100% identyczne jeśli chodzi o średnicę i długość tylko że ta po lewej nie ma zwężkitoffic pisze:tylko właśnie na dwururce po prawej 16V lepiej chodzi (myśle o długości)yahoo_p pisze:Przy żeliwnym kolektorze jest inna dwururka z racji, że kolektor jest krótszy. Rurowych kolektorów były dwa rodzaje. Najlepiej zrobić taki mix. kolektor po prawej i dwururka po lewej z fotki. Fotka zapożyczona od kolegi AD6.

i leeepiej z osiągami
  i leeepiej z osiągami  auto już od 3500 lepiej ciągnie a jak łapie 5000 jest na prawdę fajnie
 auto już od 3500 lepiej ciągnie a jak łapie 5000 jest na prawdę fajnie  przy dokręcaniu do odcinki zdecydowana poprawa,auto nie słabnie od6tys tak jak miało to miejsce na starym kolektorze. Jak na zakup za 350zeta satysfakcja po zamontowaniu gwarantowana,sam aż takiej różnicy się nie spodziewałem;D
  przy dokręcaniu do odcinki zdecydowana poprawa,auto nie słabnie od6tys tak jak miało to miejsce na starym kolektorze. Jak na zakup za 350zeta satysfakcja po zamontowaniu gwarantowana,sam aż takiej różnicy się nie spodziewałem;D  

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości