Centralny zamek w Golf II
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Agamek12
- Gadatliwa bestia
Centralny zamek w Golf II
Czy ktoś zakładał sam centralny zamek w Golfie II 5d? czy dużo przy tym jest rzeźby, robić samemu czy wołać "majstra"? (chodzi mi o trudność w montażu siłowników)
Ostatnio zmieniony czw wrz 02, 2004 14:17 przez Agamek12, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli Czujesz się na siłach,to niema problemu.
Ja zakupiłem komplet 5D do mojego poprzedniego samochodu i założyłem sam.Wszystko co otrzymałem w komplecie wystarczyło.
Zresztą człowiek króry to sprzedawał sam zasugerował jak najlepiej założyć siłownik bez zbędnego kombinowania.
Pamiętaj żeby spowrotem przykleić folię na drzwi, i pomyśl nad gumą łączącą drzwi z karoserią (do mnie spasowała od jakiegoś francuza)
Ja zakupiłem komplet 5D do mojego poprzedniego samochodu i założyłem sam.Wszystko co otrzymałem w komplecie wystarczyło.
Zresztą człowiek króry to sprzedawał sam zasugerował jak najlepiej założyć siłownik bez zbędnego kombinowania.
Pamiętaj żeby spowrotem przykleić folię na drzwi, i pomyśl nad gumą łączącą drzwi z karoserią (do mnie spasowała od jakiegoś francuza)
Z założeniem centrala nie ma żadnego problemu. Montowałem ostatnio u siebie alarm z centralem (na allegro 170 zł). Musisz rozebrać tapicerki, nawiercic pare otworów zamocować siłowniki i połączyć wodziki od nich z wodzikami orginalnymi. Pociągąć kable do centralki sterującej, ktorą najlepiej umieścić gdzieś pod deską rozdzielczą (w golfie mk1 jest duzo miejsca nad schowkiem), do centralki podłączyć zasilanie i mase i to wszystko. Pamiętaj aby z przodu zainstalować siłownik ze sterowaniem (w moim przypadku odchodziło od niego 5 kabli) a z tyłu z dwoma kablami. Jakbyś miał jakieś problemy to pisz na GG, chętnie pomoge.
Sorki, ze troszke nie na temat, ale czemu ta folia jest taka wazna i czym ewentualnie ja mozna zastapic, zwykla gruba folia? Bo u mnie juz jest troszke podnisszczona i ewentualnie bym ja wymienil w ktorys sloneczny dzionek.marek29 pisze:Pamiętaj żeby spowrotem przykleić folię na drzwi, i pomyśl nad gumą łączącą drzwi z karoserią (do mnie spasowała od jakiegoś francuza)
Pozdrawiam
--
gogi
Wcześniej MK2, teraz MK4.
gogi
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
radzilbym jeszcze zabezpieczyc ( bezpiecnzikiem) wyjscie od alarrmu na swiatla ( badz kierunki) jesli takiego nie ma , zawsze kolejne utrudnienie dla zlodzieigipson pisze:Pociągnij sobie z akumulatora, przy okazji bedziesz mogl zasilic np alarm. tylko pamietaj o bezpieczniku.sprewello pisze:A prad do centralki sterujacej to skad ciagnac?? Mozna np. z zapalniczki?? Pozdro

No to trzeba posprawdzac drzwi, bo cosik wieje, ale myslalem, ze to przez uszczelki (ale jedno nie wyklucza drugiego)andrew2101 pisze:Kiedy masz folie dzurawą bądz jej brak,będzie ci podczas jazdy wiaterek
gwizdał i powieje chłodem w takie dni jakie teraz mamy

Pozdrawiam
--
gogi
gogi