Jakie silniki psują do mk2

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Łosiek

Jakie silniki psują do mk2

Post autor: Łosiek » czw sty 06, 2005 20:56

heyah mam pytanko. Jakie silniki pasują do mk2 bez większych przeróbek. Obecnie moją jednstką jest RF 1.6 KT. I raczej marnie się zbiera. Interesują mnie silniki TDi ale czy jest to możliwe

Awatar użytkownika
SEBASTIANVW
WOLFSBURG EDITION
WOLFSBURG EDITION

Post autor: SEBASTIANVW » czw sty 06, 2005 21:10

Mozliwe ale troszke trzeba pogrzebac w komorze.Jak wchodzi VR to i kazdy inny wejdzie

SEB VW KLUB POLSKA

Lucius Snow

Post autor: Lucius Snow » czw sty 06, 2005 21:17

Myślę, że z Mk3 to wszystkie wchodzą bez żadnych przeróbek, chyba oprócz vr6 i TDI, bo tam trzeba trochę potytrać. Ja miałem w moim ś.p. Mk2 1,9TD z Vento i nawet nie musiałem zmieniać poduszek pod silnikiem.

Awatar użytkownika
Krzylu
Germanista
Kontakt:

Post autor: Krzylu » pt sty 07, 2005 07:11

przerobka z benzyny na diesle troche ci czasu i kasy pochlonie trzeba ciagnac kable cala instalke od diesla zbiornik zmieniac zawieszenie bo Diesel ma wieksze drgania i jest ciezszy ciagnac przewody paliwowe wymienic zegary od diesla
duzo mozna jeszcze napisac jak masz gdzie i za co to dzialaj ale w twoim przypadku lepiej bylo by benzyne mocniejsza wsadzic taniej duzo taniej bedzie
zalezy jaki TDi chcesz wsadzic jezeli 90 lub 110 to 3000zl trzeba szykowac +zawiecha od diesla tez troche kaski elektryka+zegary grubo sie zaczyna robic a za 1500-2000masz 1.8 albo 2.0 GTIalbo 16V
praktycznie duzo roboty przy tym niebedzie i moc ta sama bedzie w przypadku mocniejszego Diesla
reszte kasy mozesz wsadzic w zawieche albo w gaz zalezy jak ci pasuje osobiscie nie pakowalbym sie w taki swap
jak sie napaliles na TDI to sprzedaj swojego kup jakiegos mk2 Diesla 1.6 nawet z padnietym silnikiem i zabieraj sie do roboty bedzie mniej srania ze wszystkim
Lucius powiedz mi jak sie spisywal ten silnik w mk2 75km to nie duzo 1.6 ma 70km jak wygladalo przyspieszenie spalanie i vmax ogolnie jak sie sprawowal

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”