w golfie 1.3nz skrzynia 4biegowa   wymieniłem olej na  lotos 80w90 no i zaczeło sie    żęzenie (az wstyd na miescie
   w golfie 1.3nz skrzynia 4biegowa   wymieniłem olej na  lotos 80w90 no i zaczeło sie    żęzenie (az wstyd na miescie  )  cięzko hodząca dzwignia, no i wkoncu trójka zaczeła wyskakiwac. w niespełna rok  skrzynia wek poszła.
)  cięzko hodząca dzwignia, no i wkoncu trójka zaczeła wyskakiwac. w niespełna rok  skrzynia wek poszła.Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

w golfie 1.3nz skrzynia 4biegowa   wymieniłem olej na  lotos 80w90 no i zaczeło sie    żęzenie (az wstyd na miescie
   w golfie 1.3nz skrzynia 4biegowa   wymieniłem olej na  lotos 80w90 no i zaczeło sie    żęzenie (az wstyd na miescie  )  cięzko hodząca dzwignia, no i wkoncu trójka zaczeła wyskakiwac. w niespełna rok  skrzynia wek poszła.
)  cięzko hodząca dzwignia, no i wkoncu trójka zaczeła wyskakiwac. w niespełna rok  skrzynia wek poszła.
a producent przewidzial, ze skrzynie beda jezdzic po 300 tys ??? ja wymieniłem, ale nie jakiegos LOTOSA, tylko to co zaleca PRODUCENT , Castrol Taf-X 75W90... zero problemów... biegi chodza lekko , nic nie skrzeczy itd.. zmien na porzadny olej.. , ale najwyranzniej masz juz skrzynie na wykonczeniu... na pewno nie od wymiany olejulolekzetor pisze:nie wymieniajcie oleju w skrzyni! po pierwsze producent tego nie wymaga po drugie sam sie nadziałem

jeszcze powiedz czemu....ŁukaszMan pisze:Dobra rada nie lej byle czego

Olej w skrzyni należy wymieniać i tak. Tu artykuł z Auto Świata- http://www.auto-swiat.pl/wydania,Wymian ... 264,1.html .lolekzetor pisze:nie wymieniajcie oleju w skrzyni! po pierwsze producent tego nie wymaga po drugie sam sie nadziałemw golfie 1.3nz skrzynia 4biegowa wymieniłem olej na lotos 80w90 no i zaczeło sie żęzenie (az wstyd na miescie
) cięzko hodząca dzwignia, no i wkoncu trójka zaczeła wyskakiwac. w niespełna rok skrzynia wek poszła.

mnie po wymainie bark prawie wyskoczyłSFHKK pisze:jakby nie było najmniejszego oporu przy przełożeniu
 bo tak lekko smiga
 bo tak lekko smiga  jednym palcem zmieniam biegi, bez zadnego oporu itd
 jednym palcem zmieniam biegi, bez zadnego oporu itd  
  biegi  nawet a najwieksze mrozy smigaja perfekcyjnie
 biegi  nawet a najwieksze mrozy smigaja perfekcyjnie 

gmasterg pisze:wiatam.mam pytanie:czy olej esco 75w80 bv bedzie pasował do skrzyni,na odwrocie opakowania pisze ze najlepszy do skrzyni peoguta i citroena .mam skrzynie 4 silnik 1.3 wtrysk . Jeszcze jedno pytanie czy da rade wlać olej przez śrubę z przodu skrzyni zakręcaną kluczem gwiazdkowym chyba tzw. torx

ze co ????gmasterg pisze:moja skrzynia jest troszke inna niz w 1.6 i korek spustu i wlewu jest za polosia gdzie nie bylo dostepu

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 191 gości