Witam 
Ponieważ przekopałem forum i nie udało mi się tego znaleźć mam pytanie ogólnie co ile kilometrów wymieniać :
-Filtr paliwa,powietrza, oleju.
-Olej
-pasek rozrządu
-płyn hamulcowy
-płyn w skrzyni biegów
-płyn  chłodniczy 
Eksploatacja z przewaga miasta przebieg 211 000 km rocznik 1993 MK3 TD

Zapytanie o wymiane czesci
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
filtr paliwa wymieniam razem z paskiem rozrządy co jakieś 60 tyś km , filtr powietrza co roku bo mam klimę , olej z filtrem oleju co roku , bo i tak nie wykręcę tych kilometrów , płyn hamulcowy powinno się raz na dwa lata , ale kto to robi   , w skrzyni jest olej , i nie przewiduje się wymiany , no chyba że chcesz , a płyn w chłodnicy jak mam ochotę , raz na dwa trzy lata
 , w skrzyni jest olej , i nie przewiduje się wymiany , no chyba że chcesz , a płyn w chłodnicy jak mam ochotę , raz na dwa trzy lata

, w skrzyni jest olej , i nie przewiduje się wymiany , no chyba że chcesz , a płyn w chłodnicy jak mam ochotę , raz na dwa trzy lata
 , w skrzyni jest olej , i nie przewiduje się wymiany , no chyba że chcesz , a płyn w chłodnicy jak mam ochotę , raz na dwa trzy lataRe: Zapytanie o wymiane czesci
taurus06 pisze:Witam
Ponieważ przekopałem forum i nie udało mi się tego znaleźć mam pytanie ogólnie co ile kilometrów wymieniać :
-Filtr paliwa,powietrza, oleju.
-Olej
-pasek rozrządu
-płyn hamulcowy
-płyn w skrzyni biegów
-płyn chłodniczy
Eksploatacja z przewaga miasta przebieg 211 000 km rocznik 1993 MK3 TD
Tak na początek
 to coś słabo szukałeś
   to coś słabo szukałeś   
 Ad 1. Filtry - Oleju - przy każdej wymianie oleju - najlepiej co rok
Powietrza i paliwa też nie zaszkodzi wymienić raz w roku - koszta nie wielkie
Ad 2. Patrz punkt 1

Ad 3. Pasek rozrządu - w większości przypadków w silnikach z okresu GIII to jest 90 000 km lub co 5 lat !
Ad 4. Płyn hamulcowy - zaleca się wymianę co 3 lata ... lub przy większej wymianie związanej z robieniem tarcz klocków itp....
Ad 5. Olej w skrzyni - producent nie przewiduje wymiany
 ale możesz wymienić na jakiś pełen syntetyk jeśli np czujesz ,że biegi ciężej wchodzą....
  ale możesz wymienić na jakiś pełen syntetyk jeśli np czujesz ,że biegi ciężej wchodzą....Ad 6. Płyn do chłodnicy - kupujesz najlepiej ORI płyn o oznaczeniu G12 ... znajdziesz na Alledrogo... wymiana co 3 lata ...
Mam nadzieję ,że pomogłem....

Ostatnio zmieniony ndz lis 08, 2009 22:59 przez Haki, łącznie zmieniany 1 raz.

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
						MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON