Jaki olej do skrzyni najlepszy???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jaki olej do skrzyni najlepszy???
Mam pytanie.Jaki olej najlepszy???Marka, parametry, i ile litrow???Skrzynia 4-biegowa Mk2 1.6D
Re: Jaki olej do skrzyni najlepszy???
Ja osobiście słyszałem wiele dobrych opini na temat castrola taf-x czy jakoś tak sie piszeyaroz pisze:Mam pytanie.Jaki olej najlepszy???Marka, parametry, i ile litrow???Skrzynia 4-biegowa Mk2 1.6D

- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: Jaki olej do skrzyni najlepszy???
najlepiej zalac olej przekładniowy syntetyczny 75w90yaroz pisze:Mam pytanie.Jaki olej najlepszy???Marka, parametry, i ile litrow???Skrzynia 4-biegowa Mk2 1.6D
a wchodzi niecałe 2 l, mysle ze 1.5 l do 4 biegi wystarczy
www.vrservice.pl
- king66
- Użytkownik
- Kontakt:
pelny syntetyk wez 75w90
ja mam od 2 tyg wlane VAT SynTrag 75W90
holenderski... 28zl/l
na razie jest super nic nie szumi wchodzi jak w maselko pewnie jakbym jeszcze zmienil tuleje plastikowa od drazka to V pewnie by lepiej wchodzila
polskich wynalazkow podobno nie ma co brac...
jest gdzies obszerna dyskusja na forum odnosnie olei jak zwykle temat rzeka
pozdro
i kup sobie klucz imbusowy 17 kosztuje chyba nowka z 8 zl bo warto sie z porzadnymi narzedziami brac do korkow... i wez sobie rurke 1/2" do odkrecania spustowego...
ja mam od 2 tyg wlane VAT SynTrag 75W90
holenderski... 28zl/l
na razie jest super nic nie szumi wchodzi jak w maselko pewnie jakbym jeszcze zmienil tuleje plastikowa od drazka to V pewnie by lepiej wchodzila
polskich wynalazkow podobno nie ma co brac...
jest gdzies obszerna dyskusja na forum odnosnie olei jak zwykle temat rzeka

pozdro

i kup sobie klucz imbusowy 17 kosztuje chyba nowka z 8 zl bo warto sie z porzadnymi narzedziami brac do korkow... i wez sobie rurke 1/2" do odkrecania spustowego...
tak naprawdę to tylko M-B W114280CE albo carrera911 72' ...oba mnie kręcą (MB, VAG, PORSCHE... reszta to podróba)