kwiatekt11 pisze:a z takiego powodu ze jezdzi caly czas na gazie i sie wtryski zapiekaja nic dziwnego ze tak sie dzieje
Tak, tylko ze na benzynie tez sie psuja, "wtryski na benzynie" 21 wynikow "wtryski na gazie" 22 wyniki, zakladajac ze ludzie pisza z problemami 

Poza tym jak sie uzywa jak nalezy to nic sie nie zapiecze. Kolega z musu uzywal niewasciwie i poszlo (pompa paliwa pewnie z tego samego powodu).
Np. jak sie wjedzie w sciane i na gazie i na benzynie to auto sie psuje, z tym ze im mniej gazu tym mniej sie psuje 

kwiatekt11 pisze:gaz nie idzie przez wtryskiwacze przykro mi tlko i wyłącznie benzyna na gazie wtryski chodzą na sucho
Chyba ze sie ma wtrysk gazu...
Zawsze jest woz albo przewoz, ale trzeba to i to robic z glowa, dobrze tez zapoznac sie z zasadami uzytkowania 

jordan233 pisze:ja lubie na benzynce jezdzic 

,jest ruznica!

Jest roznica bo masz silnik wyregulowany na benzyne a nie na gaz, przestaw sobie zaplon tez bedzie roznica.
jordan233 pisze:czy jeden słabo działajacy wtrysk moze narobic tyle gnoju na benzynie???
Ja bym jeszcze sprawdzil co ci z baku leci, bo po dwoch miesiacach przerwy moglo ci pordzewiec to i owo, i wody nazbierac. Sprobuj moze swiezej benzyny przed pompe w butelce podpiac...