Na gazie cacy - na benzynie - be ;(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak jeździsz na gazie to komputer od benzyny musi dostawać "sztuczną" informacje niby od sondy lambda "jest ok" aby ten nie zmieniał ustawień składu mieszanki na benzynie. Jak by emulacji nie było to sonda odczytywała by skład spalin z LPG jako złe co komputer benzynowy próbował by korygować zmieniając swoje ustawienia mieszanki. Ten wtrysk Bosha jest podobno bardzo specyficzny jeśli chodzi o emulacje i sporo gazowników sobie z nim nie radzi.
=-Pinhead-=
odpinasz kleme z akumulatora, pijesz herbatkę/kawkę podpinasz i powinno byc ok, czasami ECU łapie dziwne błędy,
byc moze pompa paliwa sie skończyła, wypadało by sprawdzic ciśnienie w układzie[/quote]
Ja też resetowałem kompa i pomogło. Tylko nie na długo bo po tygodniu miałem to samo. Dodam że mam gaz na śrubę bez kompa. Przejechałem na gazie około 15 tyś i nic takiego się nie działo dopiero teraz...
Co jaki czas trzeba resetować kompa?????
byc moze pompa paliwa sie skończyła, wypadało by sprawdzic ciśnienie w układzie[/quote]
Ja też resetowałem kompa i pomogło. Tylko nie na długo bo po tygodniu miałem to samo. Dodam że mam gaz na śrubę bez kompa. Przejechałem na gazie około 15 tyś i nic takiego się nie działo dopiero teraz...
Co jaki czas trzeba resetować kompa?????
To zależy od tego jak jeździsz i jaki konretnie masz silnik. U mnie rekordowo zaczoł wariować po niecałych 3km na gazie ale zdarzało się że zrobiłem w trasie 80km i było jako tako (dało się jechac na benzynie). Tyle tylko że tak rozregulowana mieszanka da kosmicznie duże spalanie benzyny
W ogóle instalka LPG I gen. do auta z wtryskiem i katalizatorem to średni pomysł 

=-Pinhead-=