Zmiana oleju !!!!!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- SEBASTIANVW
- WOLFSBURG EDITION
- SEBASTIANVW
- WOLFSBURG EDITION
Witam
Tez kiedys sie zastanawiałem na d poziomem oleju w silniku i putałem kilkunastu mechaników nawet. W sumie to część mechaników mówiła że powinno być w połowie pomiędzy min i max ,a część nawet większość z nich mówiła ,że powinno być na równo z max(tłumaczyli to właściwościami chłodzącymi oleju). Gdy sam wymieniam olej to leje około 2/3 do 3/4 powyżej minimum na bagnecie, ale gdy wymieniałem u mechaniorów to zawsze było na równo z max.
Tez kiedys sie zastanawiałem na d poziomem oleju w silniku i putałem kilkunastu mechaników nawet. W sumie to część mechaników mówiła że powinno być w połowie pomiędzy min i max ,a część nawet większość z nich mówiła ,że powinno być na równo z max(tłumaczyli to właściwościami chłodzącymi oleju). Gdy sam wymieniam olej to leje około 2/3 do 3/4 powyżej minimum na bagnecie, ale gdy wymieniałem u mechaniorów to zawsze było na równo z max.
- j_jasiu
- Ma gadane
- Kontakt:
Zawsze lałem oleum do kreski oznaczającej max i było gicior nigdy nic się nie działo. Tak się powinno lać.79Adam79 pisze:Witam
Pozdrawiam
Jasiu II
Kiedyś Mk II 1.6 MADISON i JETTA II 1.8 GT Opel Astra kombi 1.6 16V
Nissan Primera Kombi 2.0 TD
Teraz
Opel Vectra C Caravan 150 KM oraz BMW 316 compact (żony)
Volkswagen Golf GTI Klub Polska #104
Jasiu II
Kiedyś Mk II 1.6 MADISON i JETTA II 1.8 GT Opel Astra kombi 1.6 16V
Nissan Primera Kombi 2.0 TD
Teraz
Opel Vectra C Caravan 150 KM oraz BMW 316 compact (żony)
Volkswagen Golf GTI Klub Polska #104