ostatnio mialem mała stłuczke

i dalem ogloszenie
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=201809
jak widac błotnik jest do zrobienia i stwierdzilem ze autka nie bede szpachlowal tylko wymienie błotnik, chyba takie same koszty wyjdą teraz jak przegłądalem allegro to sie zacząłem się zastanawiac czy kupic zamiennik czy ori uzywany, bo w zamiennikach idzie znalesc z kierunkiem prostokatnym (mam pocz. 94) i bez wyjscia na antene ( mam na dachu), a ori maja albo wymienic obydwa błotnik ale to sa koszta, ale dlamnie najwazniejsze zeby ladnie pasowalo i szybko mi nie zagoscila ruda.
Moze mi pomoze w wyborze
pozdriawam

. A jak rozpoznać oryginał? Ma gdzieś jakiś napis? Bo przecież jak będę wybierał na szrocie to też nie ma pewności czy to nie jest używany zamiennik. Mam jeszcze trochę wgniecone drzwi, dało by się je wyklapać a przynajmniej wiem że nie mam dziur. Kazać to wyklepać lakiernikowi czy znaleźć inne i przełożyć? Tylko że trzeba by też przemalować całe bo pod kolor to ciężko będzie znaleźć, przekładać wnętrze, spasowywać, przekładać ramki szyby (a z tego co widzę to się gną przy ściąganiu).
 . A jak rozpoznać oryginał? Ma gdzieś jakiś napis? Bo przecież jak będę wybierał na szrocie to też nie ma pewności czy to nie jest używany zamiennik. Mam jeszcze trochę wgniecone drzwi, dało by się je wyklapać a przynajmniej wiem że nie mam dziur. Kazać to wyklepać lakiernikowi czy znaleźć inne i przełożyć? Tylko że trzeba by też przemalować całe bo pod kolor to ciężko będzie znaleźć, przekładać wnętrze, spasowywać, przekładać ramki szyby (a z tego co widzę to się gną przy ściąganiu).