Problem w ukladem chlodzenia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem w ukladem chlodzenia
Coz to moze byc za problem  obydwa weze od chlodnicy sa gorace   wentylator sie wlancza a  plyn w zbiorniku wyrownawczym jest  chlodny  nie goracy co to moze byc za porblem  czy to w dieslu musi tak byc ? A i  wentylator wlacza sie przy 75 C czy to noramlne ??

Toudi
						- andrew.zbyrko
 - Gadatliwa bestia

- Kontakt:

- andrew.zbyrko
 - Gadatliwa bestia

- Kontakt:

niekoniecznie, sprawdz czy przy przegazuwie węże twardznieją od chłodznicy, na chwile powinno wzrosnąć ciśnienie, sprawdz czy pasek na pompie wodu jest napiety [ czy sie nie slizga]toudik86 pisze:wentylator sie wlacza jezdze i jest ok nie jest slabszy czy cos a gdzie moze byc zatkany raczej watpie mi sie wydaje ze pompa padla a jak popma padla to uszczelka pod glowiaca tez juz ******* bedzie ??
topbrakes.pl 
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
						Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
Ok   wymienailem ostatnio i po tej wymianie  wydaje mi sie ze takie rzeczy sie dzieja 
 i takie mam obawy zeby uszczelki pod  glowica nie wywalilo 

w wezach plyn  goroacy a w zbiorniku stala  temperatura  zimna ze tak powiem  wiec moze odrazu pompe wymienie ? No i zapomnialem napisac ze wywalilo mi plym ze zbiornicza ostatnio jakim cudem nie wiem a teraz jak dolalem wody jest  zimny tak jak dolalem taka sama temperatura :/ 
(  a  autko mam po dziadku  mial je 15 lat  i nie chce by  umarlo 

Toudi
						- andrew.zbyrko
 - Gadatliwa bestia

- Kontakt:

Nie  plyn  i dalej to samo  wentylator sie wlacza   plynu juz nie wywala    ale woda  nie przelewa sie w zbiorniczku tlyko  ma stala temperature   weze od chlodnicy  obydwa gorny i dolny  cieple  i od chlodni  biegnie  wezyk do  zbiorniczka wyrownawczego niby cieply a w zbiorniczku chlodny plyn 

a jezdze i nawet spadku mocy nie czuje

Toudi
						- andrew.zbyrko
 - Gadatliwa bestia

- Kontakt:

czyli albo jest zatkany, albo pompa wody padła i przez to układ może się sam nie odpowietrzać.toudik86 pisze:ale woda nie przelewa sie w zbiorniczku
ściśnij ręką wąż od chłodnicy i przegazuj, powinieneś wyczuć jak na chwilke wzrasta ciśnienie
topbrakes.pl 
ale gorny czy dolny ?? 
  Weze jak dotykam  sa miekkie takie ze scisnac sie da nic twardego  chlodnica  nagrzewa sie  rownomiernie tak mi sie zdaje   wentylator sie wlacza ,  przewod  gorny najpierw goracy  dolny  zimny ; potem  dolny  cieply  termostat otwiera i  wentylator sie wlacza  i nie wiem  czemu moze to tak musi  byc ???

Ostatnio zmieniony sob paź 18, 2008 22:00 przez toudik86, łącznie zmieniany 1 raz.

Toudi
						- andrew.zbyrko
 - Gadatliwa bestia

- Kontakt:

- andrew.zbyrko
 - Gadatliwa bestia

- Kontakt: