wymiana paska rozrządu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wymiana paska rozrządu
dzis przymierzam sie do wymiany rozrządu i mam teraz pytanie jak mocno mam napreżyc pasek aby było wszystko oki??
Re: wymiana paska rozrządu
paska rozrzadu sie nie napina, on ma pasowac w miejsce starego, napina sie pasek od alternatoraLolek1333 pisze:dzis przymierzam sie do wymiany rozrządu i mam teraz pytanie jak mocno mam napreżyc pasek aby było wszystko oki??
paska rozrzadu sie nie napina, on ma pasowac w miejsce starego

Nie wprowadzaj ludzi w błąd.
Napinasz tak aby na najdłuższym odcinku między kołami zębatymi, można go było palcem wskazującym i kciukiem obrócić o 90st. Oczywiście na środku tego najdłuższego odcinka

Nie zapomnij wymienić pompy wody, jeśli dawno nie zmieniana. Niżej masz schemat ustawienia.
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 088f17b0c3
Ostatnio zmieniony wt sie 19, 2008 09:57 przez krzycho85, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Itor pisze:a dlaczego niby mam naprawiac?przemooo8905 pisze:Itor pisze:paska rozrzadu sie nie napina, on ma pasowac w miejsce starego, napina sie pasek od alternatora
he he, a to ci dobre... jak ty samochody naprawiasz?????????
no to jak nie znasz sie to nie udzielaj takich rad bo gosciu se narobi szkod na ponad tysiac zlotych!!
Oto prawda,cała prawda i tylko prawdakrzycho85 pisze:Napinasz tak aby na najdłuższym odcinku między kołami zębatymi, można go było palcem wskazującym i kciukiem obrócić o 90st. Oczywiście na środku tego najdłuższego odcinka
Nie zapomnij wymienić pompy wody, jeśli dawno nie zmieniana. Niżej masz schemat ustawienia.

Jak coś piszę to znaczy,że wiem (albo mi się wydaje)!
chlopaki ale zeby zdjac pasek to musze zdjac obudowe plastikowa dolna a zeby zdjac ja to musze zdjac kolo pasowe a zeby je zdjac to musze odkrecic albo 4 sruby ampolowe albo srube 12 kątna a ze 2 sroby ampolowe mam obrobione to musze tego 12 katnego zdjac ale czy ta sruba 12 katna ma lewy gwint czy normalny prawy??bo probowalem w rozny sposob ja odkrecic i lipaa