dwa niskotonowe pod Axtona
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- 
				Cookiemonster
- Gadatliwa bestia 
Pytasz "będzie niżej" ... wcześniej piszesz że membrana się nie wychyla w tych Lanzarach. Powiem ci że nie słuchałem Intertechnika ale widziałem go i to na prawdę solidnie wykonany głośnik ,który jest wart 250zł ... z dwóch masz szansę na "uniwersalność" ,a skuteczność tej dwudziestki i małe zapotrzebowanie na prądzik da o sobie znać nawet pod wzmakiem budżetowym. Pamiętaj o rezerwie mocy(~20%) na wzmaku w przypadku napędu Sub-a (to wzmak ma panować nad głośnikiem ,a nie odwrotnie) dla lepszej kontroli głośnika.

Ostatnio zmieniony pt lut 22, 2008 19:24 przez Cookiemonster, łącznie zmieniany 1 raz.

Kłamca z dwumetrowymnosem !
						ktoś słyszął jak zagra ten głośniczek?? 
http://www.allegro.pl/item316655705__ke ... gwar_.html
wygląda całkiem przyzwicie i chyba się na takie dwa zdecyduje. Chyba, że jest to lica jakich malo. Proponujecie głośniki, które są sporo i wydaje mi się, że nie ma sensu kupić drogich głośnikow do tego Axtona. Chociaż wydawało mi się, że jest to wzmacniacz dobrej klasy i ma te 2x200W RMS-u (jak podaje producent).
pozdrawiam

http://www.allegro.pl/item316655705__ke ... gwar_.html
wygląda całkiem przyzwicie i chyba się na takie dwa zdecyduje. Chyba, że jest to lica jakich malo. Proponujecie głośniki, które są sporo i wydaje mi się, że nie ma sensu kupić drogich głośnikow do tego Axtona. Chociaż wydawało mi się, że jest to wzmacniacz dobrej klasy i ma te 2x200W RMS-u (jak podaje producent).
pozdrawiam
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=113558[/url]Moje skromne MK3...zapraszam[/url]
						a jak by się wykosztowac na dwa RE Audio RE-10?? 
W sumie to 500zł więc jeszcze nie taki majątek. Z tego co czytałem to mają 175W RMS i jak bym je spiął na 4Ohm i podlączył pod Axtona C402 (350W RMS)?? A C502 dać na przód?? Myślę że będzie dobrze:)
Chyba, że jeden zagra lepiej pod C402??
pozdrawiam

W sumie to 500zł więc jeszcze nie taki majątek. Z tego co czytałem to mają 175W RMS i jak bym je spiął na 4Ohm i podlączył pod Axtona C402 (350W RMS)?? A C502 dać na przód?? Myślę że będzie dobrze:)
Chyba, że jeden zagra lepiej pod C402??
pozdrawiam
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=113558[/url]Moje skromne MK3...zapraszam[/url]
						Powoli,powoli i .... 

........całkiem dobra koncepcja ..........te RE10 oczywiście w Closed (2x17,5L i będzie OK ,czyli mocno i nisko ....trochę nie za "szybko" ale za taką kasę i tak dostajemy bardzo dużo ).axmax pisze:Z tego co czytałem to mają 175W RMS i jak bym je spiął na 4Ohm i podlączył pod Axtona C402 (350W RMS)?? A C502 dać na przód?? Myślę że będzie dobrze:)
- 
				Cookiemonster
- Gadatliwa bestia 
ZAPAS MOCY ... to powinno utkwić w pamięci ...jak FAQ !
Cyfry nie grają... do 350Wrms daje się JEDEN głośnik(JL 10w3 ....) ~250-300W lub te "precyzyjne" Intertechniki
NIE CHCE TU PODWAŻAĆ OPINII MODÓW ale ... ZAPAS mocy bardzo mile POŻĄDANY
  ale ... ZAPAS mocy bardzo mile POŻĄDANY  

Cyfry nie grają... do 350Wrms daje się JEDEN głośnik(JL 10w3 ....) ~250-300W lub te "precyzyjne" Intertechniki

NIE CHCE TU PODWAŻAĆ OPINII MODÓW
					Ostatnio zmieniony ndz lut 24, 2008 23:26 przez Cookiemonster, łącznie zmieniany 2 razy.

Kłamca z dwumetrowymnosem !
						Zastanawiałem się nad BR ale jeśli lepiej zagra w klozecie to nie będę eksperymentował.powalla pisze:Powoli,powoli i ............całkiem dobra koncepcja ..........te RE10 oczywiście w Closed (2x17,5L i będzie OK ,czyli mocno i nisko ....trochę nie za "szybko" ale za taką kasę i tak dostajemy bardzo dużo ).axmax pisze:Z tego co czytałem to mają 175W RMS i jak bym je spiął na 4Ohm i podlączył pod Axtona C402 (350W RMS)?? A C502 dać na przód?? Myślę że będzie dobrze:)
dzięki za odpoweidzi:)
						Cookiemonster pisze:ZAPAS MOCY ... to powinno utkwić w pamięci ...jak FAQ !
NIE CHCE TU PODWAŻAĆ OPINII MODÓWale ... ZAPAS mocy bardzo mile POŻĄDANY
Ten RE10 ma 175w(2 lub 8ohm) ,czyli 2 mają 350w rms(4 lub 16ohm)..........wzmacniacz też ma tyle(4ohm) ,więc w czym problem?.................i powiem ,że taki głośnik miałem ,więc wiem jak to się buja nawet jeśli mocy ma "trochę" za mało . Moc to nie wszystko ..........patrz Monacor 1502 ,Magnat RX44 ......potrzeba też mieć dobry DF ........zapas mocy nie zaszkodzi ale lepiej mieć wzmacniacz o lepszym DF ,niż mocarza o cieniutkim DF" .
Witam.
Jutro spodziewam się ''paczuszki" 2xRE-10 . Jak zrobie jakieś skrzyneczki to podziele się odczuciami:)
 . Jak zrobie jakieś skrzyneczki to podziele się odczuciami:) 
Mam też pytanko: jak podlączy cewki żeby było 4Ohm??(gdzie plus i minus cewek)
Właśnie wyczytałem, że Axton C402 ma 2 x 180 W RMS stereo @2 Ohm, tylko na ile te parametry są prawdziwe?? więc może nie spinać ich w 4Ohmy tylko po dwa??
pozdrawiam

Jutro spodziewam się ''paczuszki" 2xRE-10
 . Jak zrobie jakieś skrzyneczki to podziele się odczuciami:)
 . Jak zrobie jakieś skrzyneczki to podziele się odczuciami:) Mam też pytanko: jak podlączy cewki żeby było 4Ohm??(gdzie plus i minus cewek)
Właśnie wyczytałem, że Axton C402 ma 2 x 180 W RMS stereo @2 Ohm, tylko na ile te parametry są prawdziwe?? więc może nie spinać ich w 4Ohmy tylko po dwa??
pozdrawiam
					Ostatnio zmieniony wt lut 26, 2008 20:23 przez axmax, łącznie zmieniany 2 razy.