Witam,
od pewnego czasu nie mogę opuścić szyby od strony kierowcy, przełącznik w ogóle nie reaguje, druga połowa przełącznika dzięki której kierowca może sterować szybą pasażera jedynie ją opuszcza ale już nie wciąga.
Czy jest to może spowodowane spalonym bezpiecznikiem, jaśli tak to którym? Być może jest jeszcze inna przyczyna jeśli tak to jak ją najszybciej i najtaniej sprawdzić, mam dość naciągaczy z pseudo warsztatów:)))
MK3 golf III 1993-problem z elektryką szyb
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
U mnie jest podobnie tzn od strony pasazera nie zawsze szyba reaguje na przycisk. Od strony kierowcy dziala zawsze. Tylko jeszcze jeden problem: czasami szyba nie idzie jednym ciagiem tylko po kawalku.
Kiedys rozebralem drzwi, poruszalem kablami, oczyscilem wtyki i dzialalo. Ale jak zalozylem bylo tylko troche lepiej. Czasami jest to samo. Ale ogolnie lepiej
Kiedys rozebralem drzwi, poruszalem kablami, oczyscilem wtyki i dzialalo. Ale jak zalozylem bylo tylko troche lepiej. Czasami jest to samo. Ale ogolnie lepiej
Niestety to jest jskaś wada VW ja mam jeszcze większy problem ponieważ w czasie jazdy sama opuszcza mi sie szyba a niekiedy jak zostawiem auto np.na noc to po dojściu do niego okazuje sie,że szyba od kierowcy jest opuszczona niestety niemogę jeszcze znaleść dobrego fachowca nikt niewie oco chodzi wymieniali instalacje odłanczali wersje komfort i nic nikt niewie oco chodzi więc jutro wybieram sie do serwisu bo mam tego dosyć.