CO SIĘ STAŁO FILTRRRRR ??????? ! ! ! ! ! !

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
TZC
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

CO SIĘ STAŁO FILTRRRRR ??????? ! ! ! ! ! !

Post autor: TZC » sob sty 01, 2005 18:03

Mam wielki problem a mianowicie to przystąpiłem dzisiaj do wymiany filtra paliwa i powietrza. Wymieniłem filtr paliwa i zabrałem się do wymiany filtra powietrza kiedy otworzyłem pokrywe obudowy ściągnąłem stary filtr i na środku jest rurka od gaźnika taka przecięta i obok tej rurki jest klapka, kiedy wyciągałem stary to klapka była domknięta a po włożeniu nowego filtra i odpaleniu coś dziwnego mi się zaczeło dziać miał dziwne obroty kiedy chciałem ruszyć to mi gasł i na kontrolce temperatury strzałka mi się dziwnie szybciej podniosła,zdiąłem obudowe od filtra jeszcze raz i zobaczyłem,że klapka jest otwarta na całość więcej jak była przedtem. Nie wiem czy to może być przyczyną bo nie spotkało mnie to prędzej. PROSZE POMUŻCIE BO NIE WIEM CO JEST !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :(
Ostatnio zmieniony sob sty 01, 2005 23:25 przez TZC, łącznie zmieniany 5 razy.

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » sob sty 01, 2005 20:05

Może jak wymieniałeś f.powietrza to Ci przypadkiem spadł jakiś wężyk od podciśnienia a ta klapka to najprawdopodobniej jest otwarta bo masz automatyczne ssanie i na zimnym się sama otwiera.

Awatar użytkownika
TZC
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: TZC » sob sty 01, 2005 20:23

to może być to bo z pod obudowy filtra wychodziły dwa wężyki takiego rozmiaru jak od spryskiwaczy czy o tym myślisz

Awatar użytkownika
TZC
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: TZC » ndz sty 02, 2005 16:37

Tomasz Żaguń Wielkie dzięki za pomoc naprawde pomogło sprawdziłem te wężyki pod obudowy filtra powietrza i jeden był nie podłączony i go podłączyłem.Z gaźnika wychodziła rurka i tam go wcisnąłem i códdddddddd wszystko gra. Z nomu wszystko jest ok !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » ndz sty 02, 2005 23:18

Dopero co Ci wysłałem odpowiedż z mojej skrzynki ale Ty juz dałeś radę cieszę się że jest git trzymaj się pozdrawiam HEJ.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”