POMOCY!!! problemy z przekaźnikiem świec żarowych

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

mazi1981

POMOCY!!! problemy z przekaźnikiem świec żarowych

Post autor: mazi1981 » śr gru 29, 2004 17:14

mam golfika II 1,6D i nie wiem co jest, świece żarowe rano grzeją się ok 1 minuty a powinny chyba ok 10 s czy z przekażnikiem współpracuje jakiś czujnik temperatury. Przesto często muszę wymieniać świece bo się przegrzewają POMOCY!!!!!!!!

Lucius Snow

Post autor: Lucius Snow » śr gru 29, 2004 19:25

Jest taki czujnik wkręcony w króciec od węża z cieczą chłodząca. A króciec jest przykręcony do głowicy, od strony skrzyni biegów.
Sprawdź, może kabelek się odłączył. Najłatwiej poznać to po tym, że świece grzeją się tak samo długo na ciepłym i zimnym silniku.

Awatar użytkownika
WRHZ
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Re: POMOCY!!! problemy z przekaźnikiem świec żarowych

Post autor: WRHZ » czw gru 30, 2004 00:50

mazi1981 pisze:mam golfika II 1,6D i nie wiem co jest, świece żarowe rano grzeją się ok 1 minuty a powinny chyba ok 10 s czy z przekażnikiem współpracuje jakiś czujnik temperatury. Przesto często muszę wymieniać świece bo się przegrzewają POMOCY!!!!!!!!
Witam mam ten sam problemik wiec odpalam po ok 10- 15sek a pozneij stycznik wylancza swiece ale to ejst zarowno przy zimnym jak i cieplym silniku a co do czujnika to ja mam rocznik 91 i ten czujnik jest z przodu silnika tam gdzie wchodzi waz gorny z chlodnicy jak bede wiedzial dokladnie o co kaman to dam znac narazie szukam pozdro

mazi1981

Post autor: mazi1981 » ndz sty 02, 2005 13:09

KABELEK PRZY TYM CZUJNIKU JEST PODŁĄCZONY A MOŻE CZUJNIK PADŁ JAK TO SPRAWDZIĆ?

Lucius Snow

Post autor: Lucius Snow » pn sty 03, 2005 15:36

To zrób test ile czasu świece grzeją na podłączonym i odłaczonym czujniku.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”