Jak ulepszyc działanie hamulcow?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak ulepszyc działanie hamulcow?
Konkretnie chodzi mi o nacisk nogi na pedał hamulca-w MK2 trzeba uzyc dosc sporo siły aby one w miare skutecznie hamowały. Moje pytanie to co zrobic zeby pedał hamulca byl bardziej czuły na nacisk nogi? w jaki sposob poprawic wspomaganie hamulców?

- Leon_Wechtel
- Forum Master 
- Kontakt:
a jesli dalej cos nie tak to możesz zmienic sobie serwo na takie od GTI (ja tak zrobiłem) i oczywiście zmiana płynu hamulcowego ,zalecana raz na 2 lata lub co 40tyś km.U mnie efekt jest powalający .Troche mocniejsze wcisniecie hamulca i juz blokuje koła dębem,na przeglądzie auto się wrywa z rolek

:arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65307&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=150]MÓJ MK2[/size][/url]
						co do poprawy to ja osobiście wstawiłem hamulce od passata b3 z przodu tarcza 256x22 wentylowana z tyłu 210x10 i się polepszyło. 
jednak poprawienie wszystkich elementów w twoim układzie jak pisał SotoM i jagr14 powinno znacznie wpłynąć na jakość hamowania twojego auta. A płyn jeśłi jest przegrzany to traci swoje właściwości i nie potrafi w pompie wytworzyć takiego ciśnienia które skutecznie dociśnie klocki do tarczy.
swoją drogą Leon_Wechtel, masz jakieś fotki jak z tym serwem twoim było?? sam pokusiłbym się o takie coś...

jednak poprawienie wszystkich elementów w twoim układzie jak pisał SotoM i jagr14 powinno znacznie wpłynąć na jakość hamowania twojego auta. A płyn jeśłi jest przegrzany to traci swoje właściwości i nie potrafi w pompie wytworzyć takiego ciśnienia które skutecznie dociśnie klocki do tarczy.
swoją drogą Leon_Wechtel, masz jakieś fotki jak z tym serwem twoim było?? sam pokusiłbym się o takie coś...
Uklad hamulcowy mam oki,tarcze nowe,klocki tez ,bebny i okladziny oki,tłoczki suche i działające. Takze jak narazie wymienie płyn hamlucowy bo jak mam auto 4 lata to nigdy tego nie robilem. Mimo to pomysle nad tym wiekszym serwem i mocniejsza pompka  Jak macie jeszze jakies pomysly to piszcie.A ta pompka hamulcowa to od jakiego auta pasowałaby bez zadnych przeróbek?
 Jak macie jeszze jakies pomysly to piszcie.A ta pompka hamulcowa to od jakiego auta pasowałaby bez zadnych przeróbek?

Jak macie jeszze jakies pomysly to piszcie.A ta pompka hamulcowa to od jakiego auta pasowałaby bez zadnych przeróbek?
 Jak macie jeszze jakies pomysly to piszcie.A ta pompka hamulcowa to od jakiego auta pasowałaby bez zadnych przeróbek?- Leon_Wechtel
- Forum Master 
- Kontakt:
-=ren=-, różnice w serwie :

nie piszę jak wymienic bo to banalnie proste,choć ok godziny zabiera....ale jeśli chcesz to mogę na priva napisac
Koszt pompy (ta moja pochodzi z GTI 16V) to 50zł i wtych cenach widywałem na allegro i na forum

nie piszę jak wymienic bo to banalnie proste,choć ok godziny zabiera....ale jeśli chcesz to mogę na priva napisac
Koszt pompy (ta moja pochodzi z GTI 16V) to 50zł i wtych cenach widywałem na allegro i na forum
:arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65307&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=150]MÓJ MK2[/size][/url]
						- Leon_Wechtel
- Forum Master 
- Kontakt: