Reset komputera w silniku 2.0 2E
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- kiler_444
- Ma gadane 
- Kontakt:
Reset komputera w silniku 2.0 2E
Jak resetuje sie komputer w silniku 2.0 2E ????

Ostatnio zmieniony sob gru 15, 2007 22:13 przez kiler_444, łącznie zmieniany 1 raz.

SPRZEDAM UCHWYTY NA KLUCZE PŁASKIE http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=276181
kiler_444
						kiler_444
- kiler_444
- Ma gadane 
- Kontakt:
No mi się wydaje że na awaryjnym trybie ma gorszę parametry ale mniejsza z tym. 
Jeszcze jedno. Jak ktos by wiedział na temat problemu z wolnymi obrotami w takim silniku.
Wczoraj opisałem problem.Temat : problemy z silnikiem 2.0 2E
Jeśli ktoś mogły mi coś doradzić to byłbym bardzo wdzięczny

Jeszcze jedno. Jak ktos by wiedział na temat problemu z wolnymi obrotami w takim silniku.
Wczoraj opisałem problem.Temat : problemy z silnikiem 2.0 2E
Jeśli ktoś mogły mi coś doradzić to byłbym bardzo wdzięczny
SPRZEDAM UCHWYTY NA KLUCZE PŁASKIE http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=276181
kiler_444
						kiler_444
zwróć  na jedno  uwagę  !!! że  po odłączeniu  klem na  jakis czas  (nie jest  to ściśle  okreslone ) po wyłączaj  wszystkie  dodatkowe  odbiorniki  typu  dmuchawa  radio i  inne musisz  odpalić  go  bez  obciążenia  tymi  odbiornikami i  jedna  zasada  na  wolnych obrotach  bez  ingerencji w  pedał  gazu czy  inne  urządzonka silnik  sam powinien się  doprowadzic do  stanu  kiedy  właczy  się   2 razy  wentylator chłodzenia wtedy  juz  po zgaszeniu  auta  mozesz  go  normalnie  exploatowac  
po tej operacji mozna spodziewac sie np l stabilniejszych obrotów (ogólnie leprzej pracy silnika ) z tym ze nie zawsze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

po tej operacji mozna spodziewac sie np l stabilniejszych obrotów (ogólnie leprzej pracy silnika ) z tym ze nie zawsze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Paweł Marek
- V.I.P. 
nie resetujemy komputera w starszych modelach 2E z wtryskiwaczem rozruchowym, ponieważ niema zasilanej pamięci. Reset jest po każdym wyłączeniu zapłonu.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.