autor: samnaprawiam75 » pn kwie 26, 2021 22:19

W  sklepie  mówił, że  oryginalnych  nie  ma, bo miał na  sklepie kilka zamienników. Sprawdzę  jeszcze  jakimś  sposobem, czy  korek  zaciąga  powietrze. Ten  oryginalny  mój  ma  taki  zaworek, że  tylko  w  jedną  stronę  powietrze  leci, do baku, ale  widocznie się  zacina,  bo  przepuszczał  opary i śmierdziało. Teraz nic  nie  śmierdzi  paliwem  na  tym  zamienniku. Jak  nie  będzie  dziurki do  powietrza,  to  oddam  ten  korek  i  poszukam  oryginalnego.  Pompa  paliwa  by  miała  ciężko, dlatego  jest  to  ważne. Pojechałem do  innego  sklepu   i kupiłem,  oryginalny  korek   a  tamten  zamiennik  oddałem.
Na oryginalnym nowym korku, czuć trochę zapach benzyny.
Na starym oryginalnym było czuć nawet przy zamkniętej klapce.
Na zamienniku w ogóle nie było czuć benzyny, zamiennik nie miał zaworka jednostronnego, dobrze, że go oddałem.
Teraz jest ok. Ale jeszcze sytuacja była taka, że przy odpalaniu było czuć zapach benzyny, na razie jak ręką odjął.
Napiszę jeszcze za Kika dni, czy na 100 % nic nie czuć to by wychodziło, że wina korka była.
Dziś odpalałem auto i nic nie śmierdziało i przy wlewie paliwa i przy korku, to dziwne, bo ostatnio trochę było wyczuwalne paliwo w okolicy korka.
No  tak  teraz  już  wiem, bo  ja ostatnio  tankowałem  to  dlatego i mogło  się  trochę  rozlać.

Ostatnio zmieniony czw maja 06, 2021 21:04 przez 
samnaprawiam75, łącznie zmieniany 3 razy.