jak wymienić czujnik halla
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
przeszukalem forum i nie znalazlem odpowiedniej odpowiedzi na ten temat jesli chodzi o mk4
jak w temacie.
jak wymienic czujnik halla. silnik 1.6 AKL i co polecacie ? zamiennik ok 135zl u mnie w sklepie z czesciami, czy oryginała ceny nie znam bede dzwonil jutro do serwisu.
zapewne ktos ma wiedze na ten temat.
uprzedzajac pewnei pytania czy wiem ze czujnik halla ? tak dzis bylem na diagnozie silnika i wyszlo ze czujnik halla walniety a mam problemu z odpalaniem rano.

jak w temacie.
jak wymienic czujnik halla. silnik 1.6 AKL i co polecacie ? zamiennik ok 135zl u mnie w sklepie z czesciami, czy oryginała ceny nie znam bede dzwonil jutro do serwisu.
zapewne ktos ma wiedze na ten temat.
uprzedzajac pewnei pytania czy wiem ze czujnik halla ? tak dzis bylem na diagnozie silnika i wyszlo ze czujnik halla walniety a mam problemu z odpalaniem rano.
					Ostatnio zmieniony śr wrz 22, 2010 19:02 przez B4n4n, łącznie zmieniany 1 raz.

heh widze ze nikomu nie chce sie udzielic odpowiedzi 
czujnik jest za rozrzadem a dokladnie za gorna zębatką nie wiem jak fachowo sie nazywa wiem jedno ze bez mechanika sie nie obejdzie /:/

czujnik jest za rozrzadem a dokladnie za gorna zębatką nie wiem jak fachowo sie nazywa wiem jedno ze bez mechanika sie nie obejdzie /:/
- 
				enzo2211
- Gadatliwa bestia 
- Kontakt:
E głupoty gadasz ... wiem że, żeby było więcej miejsca to wyciągasz zbiorniczek płynu od chłodnicy ( chyba 3 śruby) wypinasz zbędne przewody, rureczki itp,  zdejmujesz osłonę rozrządu i luzujesz napinacz paska. potem odchylasz pasek( nie zdejmiesz go bo łapa silnika ci przeszkodzi   ) potem jakoś blokujesz koło i je odkręcasz i pod nim masz ten nieszczęsny czujnik..... Jakie będzie twoje zdziwienie jak wymienisz i będzie tak samo jak przed wymianą....
 ) potem jakoś blokujesz koło i je odkręcasz i pod nim masz ten nieszczęsny czujnik..... Jakie będzie twoje zdziwienie jak wymienisz i będzie tak samo jak przed wymianą....   zanim go zdemontujesz to zobacz czy wiązka co idzie do ECU jest ok bo może kabelek się przetarł. i sprawdź czy czujnik jest czysty czy nie ma jakiś opiłków czy czegoś podobnego. zobacz tez czujnik g 28 ten koło filtra oleju bo słyszałem że wywala błąd g 40 a diagnozuje go g 28..
  zanim go zdemontujesz to zobacz czy wiązka co idzie do ECU jest ok bo może kabelek się przetarł. i sprawdź czy czujnik jest czysty czy nie ma jakiś opiłków czy czegoś podobnego. zobacz tez czujnik g 28 ten koło filtra oleju bo słyszałem że wywala błąd g 40 a diagnozuje go g 28..   zryte to na maxa
 zryte to na maxa 

) potem jakoś blokujesz koło i je odkręcasz i pod nim masz ten nieszczęsny czujnik..... Jakie będzie twoje zdziwienie jak wymienisz i będzie tak samo jak przed wymianą....
 ) potem jakoś blokujesz koło i je odkręcasz i pod nim masz ten nieszczęsny czujnik..... Jakie będzie twoje zdziwienie jak wymienisz i będzie tak samo jak przed wymianą....   zanim go zdemontujesz to zobacz czy wiązka co idzie do ECU jest ok bo może kabelek się przetarł. i sprawdź czy czujnik jest czysty czy nie ma jakiś opiłków czy czegoś podobnego. zobacz tez czujnik g 28 ten koło filtra oleju bo słyszałem że wywala błąd g 40 a diagnozuje go g 28..
  zanim go zdemontujesz to zobacz czy wiązka co idzie do ECU jest ok bo może kabelek się przetarł. i sprawdź czy czujnik jest czysty czy nie ma jakiś opiłków czy czegoś podobnego. zobacz tez czujnik g 28 ten koło filtra oleju bo słyszałem że wywala błąd g 40 a diagnozuje go g 28..   zryte to na maxa
 zryte to na maxa 
Druciarstwo - to jest to co kocham ...
powiedz mi kolego jeszcze w kotrym miescu sprawdzic ta wiazke od ECU ??bym nie szukal bez sensu, dokladnie sprawdzic ten kabelek co idzie do halla czy cala wiazke ??

- 
				enzo2211
- Gadatliwa bestia 
- Kontakt:
B4n4n,  powiem ci szczerze że nie wiem która to wiązka sam mam problem z czujnikiem. Vag pokazał bobola g28  więc wymieniłem i na nowym jest to samo wiec dalej jeżdżę na starym i podejrzewam wiązkę  ale jak to sprawdzić, to jeszcze nie wiem , ale się dowiem .... może

Re: jak wymienić czujnik halla
a mozesz mi trzasnąc jakies foto gdzie ten g28 jest dokladnie bym nie szukal bez sensu.enzo2211 pisze:B4n4n, powiem ci szczerze że nie wiem która to wiązka sam mam problem z czujnikiem. Vag pokazał bobola g28 więc wymieniłem i na nowym jest to samo wiec dalej jeżdżę na starym i podejrzewam wiązkę ale jak to sprawdzić, to jeszcze nie wiem , ale się dowiem .... może
- 
				enzo2211
- Gadatliwa bestia 
- Kontakt:
foto to przy moim łączu odpada. ale tak łopatologicznie to włazisz pod auto ściągasz osłony silnika i oczom twym ukazuje się  silnik...  szukasz filtra oleju przeważnie taki czarny
  silnik...  szukasz filtra oleju przeważnie taki czarny   i tuż pod nim masz czujnik przykręcony na jedną śrubkę z imbusem 5mm. czujnik wygląda tak jak na tej aukcji
  i tuż pod nim masz czujnik przykręcony na jedną śrubkę z imbusem 5mm. czujnik wygląda tak jak na tej aukcji
http://allegro.pl/czujnik-polozenia-vw- ... 69073.html" onclick="window.open(this.href);return false;
( nie jest moja tylko tak znaleziona na szybko)
A i jeszcze jedno. ta kostka co łączy czujnik z instalacja w aucie jest przy kolektorze jak dochodzi do bloku obok kostki od spalania sutkowego. Obie na jednym uchwycie wsunięte.

silnik...  szukasz filtra oleju przeważnie taki czarny
  silnik...  szukasz filtra oleju przeważnie taki czarny   i tuż pod nim masz czujnik przykręcony na jedną śrubkę z imbusem 5mm. czujnik wygląda tak jak na tej aukcji
  i tuż pod nim masz czujnik przykręcony na jedną śrubkę z imbusem 5mm. czujnik wygląda tak jak na tej aukcjihttp://allegro.pl/czujnik-polozenia-vw- ... 69073.html" onclick="window.open(this.href);return false;
( nie jest moja tylko tak znaleziona na szybko)
A i jeszcze jedno. ta kostka co łączy czujnik z instalacja w aucie jest przy kolektorze jak dochodzi do bloku obok kostki od spalania sutkowego. Obie na jednym uchwycie wsunięte.