Tunning 1z za 10 gr. fotoporada

Forum o modyfikacjach wszystkich silników TDI. Chiptuning, turbiny, pompy, wydechy i wszystko na te tematy.

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
Karaś
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 215
Rejestracja: sob lut 26, 2011 02:09
Lokalizacja: Warszawa-Białołęka

Tunning 1z za 10 gr. fotoporada

Post autor: Karaś » ndz sie 31, 2014 20:22

michał_passat, zmień po prostu opornik na np. 420 ;)



michał_passat
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: wt maja 29, 2012 16:38

Tunning 1z za 10 gr. fotoporada

Post autor: michał_passat » pn wrz 01, 2014 16:39

tak wiem ale chcę zwiększyć jeszcze ciśnienie i opoźnić kąt. Lub jeżeli ktoś coś na ten temat wie to chętnie kupię epromy na podmiankę;)



marcintju
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 57
Rejestracja: sob gru 20, 2008 23:07
Lokalizacja: Przemyśl
Kontakt:

Tunning 1z za 10 gr. fotoporada

Post autor: marcintju » ndz lis 02, 2014 08:28

mam pytanie jak zwiększyć ciśnienie na szynie common rail opornikiem? Czujnik ciśnienia ma 3 piny, 1 stałe napięcie 5V, drugi sygnał do ECU (zmienne- zależne od ciśnienia), 3pin to masa. Myślałem podłączyć pod drugi pin jakiś opornik tylko nie mogę znaleźć jaki.

tutaj odpowiedzi nie było
viewtopic.php?f=82&t=429432&p=5174378&h ... r#p5173680" onclick="window.open(this.href);return false;



spawacz
Forum Master
Forum Master
Posty: 1533
Rejestracja: ndz maja 25, 2008 18:35
Lokalizacja: Przemyśl
Kontakt:

Re: Tunning 1z za 10 gr. fotoporada

Post autor: spawacz » ndz lis 02, 2014 13:18

Tjutaj ,chlopie myslalem ze sie opanowales z tymi herezjami ale widac NIE. To nie dziala na zasadzie rezystancji tylko napiecia, opornikiem nie zbijesz napiecia bo w tym ukladzie nie ma oporu jak w ogóle mogles wpasc na taki pomysl , w VP mozna takie akcje zrobic , ale nie CR. Tylko i wylacznie Re-map i to u kogos kto ma pojecia zeby podniesc cisnienia o te 150-200 bar. zeby sie pompa CR nie rozsypala.


Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213

Awatar użytkownika
SuperHiro
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 37
Rejestracja: sob paź 11, 2014 13:46
Lokalizacja: Śląsk

Tunning 1z za 10 gr. fotoporada

Post autor: SuperHiro » ndz lis 02, 2014 14:14

ten "tuning" ma jakieś ogranicznia co do rocznika samochodu ? Czy raczej da rade zrobic go w każdym dieslu ?


Obrazek

KUPIE TURBO ASZ 130!

Awatar użytkownika
palio
_
_
Posty: 2946
Rejestracja: wt sty 26, 2010 22:44
Lokalizacja: Siedliska Drugie/Fajsławice
Auto: Ford Mondeo MK3
Silnik: 2.0
Kontakt:

Re: Tunning 1z za 10 gr. fotoporada

Post autor: palio » ndz lis 02, 2014 14:27

SuperHiro pisze:ten "tuning" ma jakieś ogranicznia co do rocznika samochodu ? Czy raczej da rade zrobic go w każdym dieslu ?
Tylko w silnikach wyposażonych w pompę VP.



marcintju
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 57
Rejestracja: sob gru 20, 2008 23:07
Lokalizacja: Przemyśl
Kontakt:

Tunning 1z za 10 gr. fotoporada

Post autor: marcintju » ndz lis 02, 2014 19:41

wspawacz, w takim razie na jakiej zasadzie zbijają boxy napięcie (podnosząc ciśnienie) w czujniku szyny CR??



spawacz
Forum Master
Forum Master
Posty: 1533
Rejestracja: ndz maja 25, 2008 18:35
Lokalizacja: Przemyśl
Kontakt:

Re: Tunning 1z za 10 gr. fotoporada

Post autor: spawacz » ndz lis 02, 2014 22:04

Załoz sobie z 5 odrazu tych boxow, tam jest nie tylko opornik to 1. A 2 to jak cie nie stac na "tuning" z prawdziwego zdarzenia to nie rob drutow!!! :rotfl: .Widziales u mnie w Cordobie jakies oporniki-boxy albo jakies inne niespodzianki? Mody w tym aucie -same silnika sa warte tyle co twoja Yaris. Załoz turbo z prawdziwego zdarzenia+wydech i zrob softa i nie mecz ludzi. Ja w kazdym badz razie czekam az zalozysz opornik do CR - bedziesz 1 w PL.


Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213

marcintju
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 57
Rejestracja: sob gru 20, 2008 23:07
Lokalizacja: Przemyśl
Kontakt:

Tunning 1z za 10 gr. fotoporada

Post autor: marcintju » ndz lis 02, 2014 23:16

spawacz,
2 to jak cie nie stac na "tuning" z prawdziwego zdarzenia to nie rob drutow!!!
hmm czego te słowa kierujesz tylko do mnie a nie wszystkich co wypowiadali się i stosowali metodę z wątku "tunning 1z 10gr" ?
spawacz, 2
jeśli nie stać cię na auto o sportowych osiągach to nie pachaj się w "tuning" !!! Mniej więcej podobny tok rozumowania.



spawacz
Forum Master
Forum Master
Posty: 1533
Rejestracja: ndz maja 25, 2008 18:35
Lokalizacja: Przemyśl
Kontakt:

Re: Tunning 1z za 10 gr. fotoporada

Post autor: spawacz » pn lis 03, 2014 11:36

No nie ku... brak slow. Z toba nie ma sensu dyskutowac :panna:


Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213

maciek805
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 256
Rejestracja: pt mar 18, 2011 21:10

Tunning 1z za 10 gr. fotoporada

Post autor: maciek805 » czw gru 11, 2014 20:44

Panowie, jak zrobic ten wlacznik, gdzie musi byc podlaczony kabelek idacy od tego boxa, jak to powinno wygladac ?



Awatar użytkownika
Karaś
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 215
Rejestracja: sob lut 26, 2011 02:09
Lokalizacja: Warszawa-Białołęka

Tunning 1z za 10 gr. fotoporada

Post autor: Karaś » sob gru 13, 2014 12:00

maciek805, tutaj masz foto poradę: http://vw-clubpolska.pl/index.php?topic=353.0" onclick="window.open(this.href);return false; ;)



maciek805
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 256
Rejestracja: pt mar 18, 2011 21:10

Tunning 1z za 10 gr. fotoporada

Post autor: maciek805 » sob gru 13, 2014 22:00

Dzieki bardzo.
A apropo jeszcze tego boxa - mialem go zalozonego, potem go odpiolem i roznica jest wyrazna, jednak jak box byl podlaczony to moc byla, gubil trakcje na dwojce spokojnie, ale ta moc zanikala jesli chcialem krecic wyzej niz 3 tysiace obrotow - Taka jest charakterystyka tych boxow czy co ?



Awatar użytkownika
AGR90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 280
Rejestracja: czw wrz 05, 2013 09:06
Lokalizacja: Darłowo

Re: Tunning 1z za 10 gr. fotoporada

Post autor: AGR90 » ndz gru 14, 2014 12:39

maciek805 pisze:Dzieki bardzo.
ta moc zanikala jesli chcialem krecic wyzej niz 3 tysiace obrotow - Taka jest charakterystyka tych boxow czy co ?
A co ty byś chciał żeby kręciło do 4 tys ? :D
Miałem tego boxa cyfrowego z 10 mapami na każdej mapie silnik telepał jakby chciał wypaść :D
Po przekroczeniu 170 łapał notlaufa więc do bani ten box, bez boxa leciał 185. Także szkoda silnika .



ODPOWIEDZ

Wróć do „TDI”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości