Obrotomierz po swapie wariuje - G60

Forum techniczne związane z silnikami G60

Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
asborsuk
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 766
Rejestracja: pn gru 07, 2009 23:26
Lokalizacja: Twardogóra
Kontakt:

Obrotomierz po swapie wariuje - G60

Post autor: asborsuk » ndz maja 13, 2012 11:39

Witam, mam ów problem, po swapie g60 do mk3, obrotomierz żyje swoim życiem, żadnych wskazań tylko skacze jak oszalały, myślałem że to kwestia licznika, ale kupiłem od 1.8 i też nie działa
Gdzie szukać błędu, co jest źle podłączone że obrotomierz nie dostaje poprawnego sygnału ?? z góry dzięki :bigok:


Mk3 g60 viewtopic.php?f=88&t=362136 exxx
Mk4 vr5 forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=497984 exxx
Audi a8 4.2 v8 http://www.youtube.com/watch?v=i70YeVxnokU exxx
Mk3 R32 http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=535850 in progressss

Awatar użytkownika
16vg60
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2135
Rejestracja: śr gru 29, 2010 19:50
Lokalizacja: lublin

Obrotomierz po swapie wariuje - G60

Post autor: 16vg60 » ndz maja 13, 2012 19:16

daj bezposrednio z cewki przewod i zobaczysz co bedzie sie dzialo {zielony}


GOLF MK4 R32 OEM - niuu car

AUDI R$4 B5 ,Big Brake rs6 C7 390mm,Wagner,BC Racing...-family car

AUDI S3 8L ABT IMOLA YELLOW BAM-wife car

MK2 R32 4Motion ,Rallye?

Awatar użytkownika
asborsuk
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 766
Rejestracja: pn gru 07, 2009 23:26
Lokalizacja: Twardogóra
Kontakt:

Obrotomierz po swapie wariuje - G60

Post autor: asborsuk » ndz maja 13, 2012 23:42

sęk w tym że przy liczniku mam wszystkie przewody białe i nie mam pojęcia do którego pinu się wpiąć


Mk3 g60 viewtopic.php?f=88&t=362136 exxx
Mk4 vr5 forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=497984 exxx
Audi a8 4.2 v8 http://www.youtube.com/watch?v=i70YeVxnokU exxx
Mk3 R32 http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=535850 in progressss

Awatar użytkownika
toffic
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 3842
Rejestracja: pn gru 25, 2006 14:35
Lokalizacja: RKR
Kontakt:

Re: Obrotomierz po swapie wariuje - G60

Post autor: toffic » pn maja 14, 2012 10:15

16vg60 pisze:daj bezposrednio z cewki przewod i zobaczysz co bedzie sie dzialo {zielony}
Z cewki w G3?? Oszalałeś :rotfl:



Awatar użytkownika
16vg60
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2135
Rejestracja: śr gru 29, 2010 19:50
Lokalizacja: lublin

Obrotomierz po swapie wariuje - G60

Post autor: 16vg60 » pn maja 14, 2012 15:18

:otepienie: a mk3 1.8 , nie posiada cewki,tak jak mk2 /corrado ?


GOLF MK4 R32 OEM - niuu car

AUDI R$4 B5 ,Big Brake rs6 C7 390mm,Wagner,BC Racing...-family car

AUDI S3 8L ABT IMOLA YELLOW BAM-wife car

MK2 R32 4Motion ,Rallye?

Awatar użytkownika
toffic
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 3842
Rejestracja: pn gru 25, 2006 14:35
Lokalizacja: RKR
Kontakt:

Obrotomierz po swapie wariuje - G60

Post autor: toffic » pn maja 14, 2012 15:44

Posiada ale inną a przede wszystkim inny licznik niż w G2 i większości Corrado



Awatar użytkownika
asborsuk
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 766
Rejestracja: pn gru 07, 2009 23:26
Lokalizacja: Twardogóra
Kontakt:

Obrotomierz po swapie wariuje - G60

Post autor: asborsuk » pn maja 14, 2012 18:06

cewkę mam z corrado, podpinałem licznik z corrado 2,0 i vr6 i to samo się dzieje, totalny brak wskazań, na dniach zobaczę jeszcze wiązkę licznikową z corrado


Mk3 g60 viewtopic.php?f=88&t=362136 exxx
Mk4 vr5 forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=497984 exxx
Audi a8 4.2 v8 http://www.youtube.com/watch?v=i70YeVxnokU exxx
Mk3 R32 http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=535850 in progressss

bugalon
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 2357
Rejestracja: czw paź 14, 2004 14:41
Lokalizacja: Bydgoszcz, ewentualnie Olsztyn
Kontakt:

Obrotomierz po swapie wariuje - G60

Post autor: bugalon » śr maja 16, 2012 19:45

Sygnał obrotomierza trzeba wziąć z 24 pinu sterownika silnika (o ile masz zegary z golfa III lub corrado elektroniczne). Sygnał wprowadzasz na pin 10 zegarów.


Pozdrawiam
Bugalon

Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie

Awatar użytkownika
asborsuk
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 766
Rejestracja: pn gru 07, 2009 23:26
Lokalizacja: Twardogóra
Kontakt:

Obrotomierz po swapie wariuje - G60

Post autor: asborsuk » śr maja 16, 2012 19:56

tak mam zegary z mk3, będę próbować niebawem


Mk3 g60 viewtopic.php?f=88&t=362136 exxx
Mk4 vr5 forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=497984 exxx
Audi a8 4.2 v8 http://www.youtube.com/watch?v=i70YeVxnokU exxx
Mk3 R32 http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=535850 in progressss

Awatar użytkownika
asborsuk
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 766
Rejestracja: pn gru 07, 2009 23:26
Lokalizacja: Twardogóra
Kontakt:

Re: Obrotomierz po swapie wariuje - G60

Post autor: asborsuk » ndz cze 03, 2012 10:35

bugalon pisze:Sygnał obrotomierza trzeba wziąć z 24 pinu sterownika silnika (o ile masz zegary z golfa III lub corrado elektroniczne). Sygnał wprowadzasz na pin 10 zegarów.
zrobiłem tak jak kolega napisał, i obrotomierz ma w miarę dobre wskazania, tylko po chwili się wyłącza i świeci się kontrolka od oleju, tak że nie przyniosło to żadnych wymiernych efektów :kac:
W międzyczasie, sprawdzałem wiązki z corrado 2.0, vr6 ,g60 i żadna nie radzi sobie
Gdzieś wyczytałem że wystarczy zamienić jeden pin w liczniku ale nie mam pojęcia który :rotfl:


Mk3 g60 viewtopic.php?f=88&t=362136 exxx
Mk4 vr5 forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=497984 exxx
Audi a8 4.2 v8 http://www.youtube.com/watch?v=i70YeVxnokU exxx
Mk3 R32 http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=535850 in progressss

Awatar użytkownika
toffic
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 3842
Rejestracja: pn gru 25, 2006 14:35
Lokalizacja: RKR
Kontakt:

Re: Obrotomierz po swapie wariuje - G60

Post autor: toffic » ndz cze 03, 2012 14:58

asborsuk pisze:
bugalon pisze:Sygnał obrotomierza trzeba wziąć z 24 pinu sterownika silnika (o ile masz zegary z golfa III lub corrado elektroniczne). Sygnał wprowadzasz na pin 10 zegarów.
zrobiłem tak jak kolega napisał, i obrotomierz ma w miarę dobre wskazania, tylko po chwili się wyłącza i świeci się kontrolka od oleju, tak że nie przyniosło to żadnych wymiernych efektów :kac:
W międzyczasie, sprawdzałem wiązki z corrado 2.0, vr6 ,g60 i żadna nie radzi sobie
Gdzieś wyczytałem że wystarczy zamienić jeden pin w liczniku ale nie mam pojęcia który :rotfl:
Masz coś źle podpięte na bank, w zeszłym tygodniu robiłem elektryke Digi I do Golfa 3, sygnał do licznika z pinu 24 i wszystko działa bdb



Awatar użytkownika
crashmax
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 377
Rejestracja: ndz mar 01, 2009 23:19
Lokalizacja: FSU
Kontakt:

Obrotomierz po swapie wariuje - G60

Post autor: crashmax » ndz cze 03, 2012 15:29

tez sie podepne :):)
chodzi o to ze jak mam licznik wyskalowany do 220 i jest z 1,8 obrotek pieknie chodzi a wsadzam z VR 6 wyskalowany do 260 to wskazania sa o polowe mniejsz na obrotomierzu :) tzn obotomierz konczy sie na 3 tys a tak naprawde silnik juz jest na max obrotach ...

z gory dzieki za podpowiedz :):):) :pub: :pub: :pub:


jest nowy nabytek VR6 niedlugo sie ukaże

Mój były golf III 1.8 PG G60 + Turbo Zapraszam !! :)

viewtopic.php?f=88&t=260405&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
asborsuk
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 766
Rejestracja: pn gru 07, 2009 23:26
Lokalizacja: Twardogóra
Kontakt:

Re: Obrotomierz po swapie wariuje - G60

Post autor: asborsuk » ndz cze 03, 2012 17:47

Obadam sobie dokładnie, może kabelek się gdzieś rozwalił, albo coś nie styka :pub:
crashmax pisze:tez sie podepne :):)
chodzi o to ze jak mam licznik wyskalowany do 220 i jest z 1,8 obrotek pieknie chodzi a wsadzam z VR 6 wyskalowany do 260 to wskazania sa o polowe mniejsz na obrotomierzu :) tzn obotomierz konczy sie na 3 tys a tak naprawde silnik juz jest na max obrotach ...

z gory dzieki za podpowiedz :):):) :pub: :pub: :pub:
u Ciebie sprawę rozwiąże licznik z ABF, 2,0 16v,
Vr ma 6 cyl a pg 4 cyl i dlatego masz takie wskazania na liczniku od vr :pub:


Mk3 g60 viewtopic.php?f=88&t=362136 exxx
Mk4 vr5 forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=497984 exxx
Audi a8 4.2 v8 http://www.youtube.com/watch?v=i70YeVxnokU exxx
Mk3 R32 http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=535850 in progressss

Andrew.vw
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 30
Rejestracja: pt wrz 07, 2012 20:43
Lokalizacja: GDA

Obrotomierz po swapie wariuje - G60

Post autor: Andrew.vw » pn wrz 17, 2012 18:03

ja bralem syglał halla i dziala, a tez mi wariowal (podmienialem chyba z 20 licznikow)



ODPOWIEDZ

Wróć do „G60”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości