jak sprawdzić ile pompuje kompresor ?

Forum techniczne związane z silnikami G60

Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP

saliczek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 315
Rejestracja: śr mar 04, 2009 01:22
Lokalizacja: Augustów
Kontakt:

jak sprawdzić ile pompuje kompresor ?

Post autor: saliczek » ndz wrz 20, 2009 00:36

podłączać manometr przed kompresorem czy za? w którym miejscu?



Awatar użytkownika
melon
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 562
Rejestracja: sob paź 23, 2004 11:23
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: melon » ndz wrz 20, 2009 10:09

Wpinasz manometr poprzez trojnik w wezyk podcisnienia miedzy kolektorem ssacym ,a regulatorem cisnienia paliwa.Po lewej stronie kolektora.Sprawdzisz cisnienie na 2 lub 3 biegu krecac silnik prawie do odcięcia.


[img]http://forum.vwgolf.pl/images/photos/d9acee05471a6c296a0c6.jpg[/img]

saliczek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 315
Rejestracja: śr mar 04, 2009 01:22
Lokalizacja: Augustów
Kontakt:

Post autor: saliczek » ndz wrz 20, 2009 18:20

wielkie dzięki



DanielG60
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 56
Rejestracja: wt sty 15, 2008 16:56
Lokalizacja: Sucha B. okolice
Kontakt:

Post autor: DanielG60 » pn wrz 21, 2009 17:10

możesz też sprawdzić doładowanie w trybie serwisowym komputera MFA :)
przynajmniej w corrado jest to możliwe :)
Ostatnio zmieniony pn wrz 21, 2009 17:13 przez DanielG60, łącznie zmieniany 1 raz.


[img]http://img128.imageshack.us/img128/230/dsc02069.jpg[/img]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=266901]MK3 GTI Edition mojej kobity[/url]
[url=http://www.corrado-database.nl/index.php?item=view_corrado&id=4100]MojECoRRadO[/url]
[url=http://www.vagmalopolska.pl]vagmalopolska.pl[/url]

saliczek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 315
Rejestracja: śr mar 04, 2009 01:22
Lokalizacja: Augustów
Kontakt:

Post autor: saliczek » pn wrz 21, 2009 20:46

no wiem że jest ,ale tam jakieś dziwne wartości pokazuje :D , i słyszałem opinie że to niekoniecznie da wiarygodny wynik



Awatar użytkownika
Borys
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 3311
Rejestracja: ndz sie 22, 2004 22:32
Lokalizacja: B I A L Y S T O K
Kontakt:

Re: jak sprawdzić ile pompuje kompresor ?

Post autor: Borys » wt wrz 22, 2009 21:53

saliczek pisze:podłączać manometr przed kompresorem czy za? w którym miejscu?
4.33 min filmu pokazane jest jak czym i w które miejsce się wpiąc by zmerzyc ile ładuje kompresor

[youtube][/youtube]



saliczek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 315
Rejestracja: śr mar 04, 2009 01:22
Lokalizacja: Augustów
Kontakt:

Post autor: saliczek » wt wrz 22, 2009 22:56

super filmik dzięki
Ostatnio zmieniony pn paź 05, 2009 22:12 przez saliczek, łącznie zmieniany 1 raz.



Awatar użytkownika
2mk1
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 22
Rejestracja: wt sty 25, 2005 20:46
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: 2mk1 » wt paź 06, 2009 19:13

a jak sprawdzić w corrasie na tym mfa?, że tak sie podepne pozwolcie i wybaczcie, bo tego jeszcze nigdzie nie znalazłem a na corrado.com.pl nic o tym nie ma


3*golf mk1, 2*golf mk2, corrado g60, polo86c, beetle, lupo 1.4 - były
lupo 3l - jest
golf mk4 - jest

Awatar użytkownika
melon
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 562
Rejestracja: sob paź 23, 2004 11:23
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: melon » wt paź 06, 2009 19:42

na stronie głownej corrado dział Tips&Tricks

MFA2 - dane zmienne podczas pracy silnika

- podciśnienie na wejściu powietrza

Nie moge znaleźć tabelki z przelicznikiami :/

Zmierz i podaj co ci tam pokazkuje.Możesz miec wartosci np takie:

-200,220,230 itp - 228 to chyba 0,6 bara

lub

- 1000 - 0,0 bara
- 1200 - 0,2 bara
- 1600 - 0,6 bara
Ostatnio zmieniony wt paź 06, 2009 19:42 przez melon, łącznie zmieniany 1 raz.


[img]http://forum.vwgolf.pl/images/photos/d9acee05471a6c296a0c6.jpg[/img]

Awatar użytkownika
LEON CORRADO
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 19
Rejestracja: pt sty 02, 2009 21:24
Lokalizacja: Niemodlin

Post autor: LEON CORRADO » śr lis 11, 2009 16:18

melon pisze:na stronie głownej corrado dział Tips&Tricks

MFA2 - dane zmienne podczas pracy silnika

- podciśnienie na wejściu powietrza

Nie moge znaleźć tabelki z przelicznikiami :/

Zmierz i podaj co ci tam pokazkuje.Możesz miec wartosci np takie:

-200,220,230 itp - 228 to chyba 0,6 bara

lub

- 1000 - 0,0 bara
- 1200 - 0,2 bara
- 1600 - 0,6 bara

siemka mam pytanko jak sprawdzić na MFA2 ile dmucha G bo jak sprawdzałem na stroniehttp://corrado.com.pl/ tips&tricks to tam jest 6 pozycji a ja sprawdzałem na zapalonym silniku to mam 7 pozycji i umnie nie zaczyna się od 0 tylko 1 i aż do 7
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony śr lis 11, 2009 16:30 przez LEON CORRADO, łącznie zmieniany 2 razy.



Ladro
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 250
Rejestracja: czw lis 06, 2008 12:24
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: Ladro » śr lis 11, 2009 16:40

VDO-Anzeige Motometer-Anzeige Ladedruck
15 200 0 mBar
55 400 0 mBar
90 600 0 mBar
127 800 0 mBar
148 1000 0 mBar
172 1200 200 mBar
192 1400 400 mBar
211 1600 600 mBar
228 1800 800 mBar
242 2000 1000 mBar
255 2200 1200 mBar

No to łątwo sprawdzić jak masz na trybie serwisowym i masz ustawione na liczbe obrotów ,które będą sięzmieniać na wyślwietlaczu to następne wskazanie bedzie dotyczyć podciśnienia na wejściu.
Ostatnio zmieniony śr lis 11, 2009 16:42 przez Ladro, łącznie zmieniany 1 raz.



Awatar użytkownika
LEON CORRADO
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 19
Rejestracja: pt sty 02, 2009 21:24
Lokalizacja: Niemodlin

jak sprawdzić ile pompuje kompresor ?

Post autor: LEON CORRADO » śr lis 11, 2009 21:26

dzięki za info
Ostatnio zmieniony czw lis 12, 2009 14:45 przez LEON CORRADO, łącznie zmieniany 1 raz.



DanielG60
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 56
Rejestracja: wt sty 15, 2008 16:56
Lokalizacja: Sucha B. okolice
Kontakt:

Post autor: DanielG60 » czw lis 12, 2009 15:32

Obrazek
jest i tabelka :)
w sumie to samo co ladro podał :)
Ostatnio zmieniony czw lis 12, 2009 15:33 przez DanielG60, łącznie zmieniany 1 raz.


[img]http://img128.imageshack.us/img128/230/dsc02069.jpg[/img]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=266901]MK3 GTI Edition mojej kobity[/url]
[url=http://www.corrado-database.nl/index.php?item=view_corrado&id=4100]MojECoRRadO[/url]
[url=http://www.vagmalopolska.pl]vagmalopolska.pl[/url]

Awatar użytkownika
xxMAXIMxx
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 828
Rejestracja: pn cze 02, 2008 15:19
Lokalizacja: zakopane
Kontakt:

Post autor: xxMAXIMxx » wt gru 01, 2009 14:54

a jak wrócić w tryb normalny? Sam wróci po jakimś czasie czy trzeba jeszcze raz tą kombinację robić?



ODPOWIEDZ

Wróć do „G60”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości