Digi 1 - zawieszają sie obroty

Forum techniczne związane z silnikami 16V

Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
toffic
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 3842
Rejestracja: pn gru 25, 2006 14:35
Lokalizacja: RKR
Kontakt:

Re: Digi 1 - zawieszają sie obroty

Post autor: toffic » pt sty 13, 2012 14:16

yogi_zg pisze:kolego na grzaniu mam 11.3V
Mierzysz z obciążeniem mam nadzieje :hmm:



Lucki
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2198
Rejestracja: ndz mar 23, 2008 19:56
Lokalizacja: DW
Kontakt:

Digi 1 - zawieszają sie obroty

Post autor: Lucki » pt sty 13, 2012 16:24

kolego zaglądnij w kable, weż miernik i zacznij mierzyć przejście na każdej wtyczce. Jeśli sprawdzałeś to co pisałeś to mji to wygląda na zwarcie gdzieś....


ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950

yogi_zg
...
...
Posty: 245
Rejestracja: czw sie 13, 2009 19:01
Lokalizacja: Zielona Góra

Digi 1 - zawieszają sie obroty

Post autor: yogi_zg » sob sty 14, 2012 19:50

Dzisiaj zabrałem się za zabawę dalej i .... i rozrząd był przestawiony o jeden ząbek. Poprawiłem go i jest duuuuz0 gorzej :-( Teraz auto faluje 900- 1300, ma na PB spalanie stukowe i nie jedzie. Jest gorzej niż było pod względem dynamiki.


Może wrócić do ori wałków z PL ki. Może coś jest z tymi z abfa ?



Awatar użytkownika
toffic
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 3842
Rejestracja: pn gru 25, 2006 14:35
Lokalizacja: RKR
Kontakt:

Digi 1 - zawieszają sie obroty

Post autor: toffic » sob sty 14, 2012 20:21

A soft masz pod jakie wałki napisany??



yogi_zg
...
...
Posty: 245
Rejestracja: czw sie 13, 2009 19:01
Lokalizacja: Zielona Góra

Digi 1 - zawieszają sie obroty

Post autor: yogi_zg » sob sty 14, 2012 20:24

pod wałki z PL ki



Awatar użytkownika
hubos21
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 361
Rejestracja: sob sty 17, 2009 13:50
Lokalizacja: Mogilno
Kontakt:

Digi 1 - zawieszają sie obroty

Post autor: hubos21 » sob sty 14, 2012 20:25

na moje coś jest nie halo z zapłonem, próbowałeś coś nim ruszyć



Awatar użytkownika
toffic
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 3842
Rejestracja: pn gru 25, 2006 14:35
Lokalizacja: RKR
Kontakt:

Re: Digi 1 - zawieszają sie obroty

Post autor: toffic » sob sty 14, 2012 21:25

yogi_zg pisze:pod wałki z PL ki
No to nie dziwne, że nie chce działać



yogi_zg
...
...
Posty: 245
Rejestracja: czw sie 13, 2009 19:01
Lokalizacja: Zielona Góra

Digi 1 - zawieszają sie obroty

Post autor: yogi_zg » ndz sty 15, 2012 17:56

zmieniłem wałki, poustawiałem tak jak było kiedyś i problem jest z wolnymi obr i ssaniem. Jak odłączę krokowca na gorącym to trzyma 900 równiutko ale za to nie ma ssania, jak podłącze krokowca to jest 1100 a na zimnym 3000 :-(

p.s
mam 3 silniczki krokowe z PF z dwa z G. Na żadnym nie jest lepiej :-(



Awatar użytkownika
hubos21
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 361
Rejestracja: sob sty 17, 2009 13:50
Lokalizacja: Mogilno
Kontakt:

Re: Digi 1 - zawieszają sie obroty

Post autor: hubos21 » ndz sty 15, 2012 23:23

ten czujnik temp masz ori? sprawdzałeś opornośc? jest jakaś różnica z odpiętym czujnikiem, pisałes wcześniej, że podmieniałeś ecu ale było z ori softem czy jakimś innym? dziwna sprawa bo wszystko sprawne, napiecia we wtyczkach masz dobre może rzeczywiście jakaś zwara i sprawdź jeszcze raz zapłon a co do rorządu to myślałem, że w 16V pomyłka o jeden ząbek to już bałagan :bigok:



yogi_zg
...
...
Posty: 245
Rejestracja: czw sie 13, 2009 19:01
Lokalizacja: Zielona Góra

Digi 1 - zawieszają sie obroty

Post autor: yogi_zg » wt sty 17, 2012 19:40

Panowie a z czego ecu digi bierze info o obrotach ? z halla ?



Awatar użytkownika
Blancik
Niesolidny sprzedawca
Niesolidny sprzedawca
Posty: 174
Rejestracja: śr paź 12, 2011 18:35
Lokalizacja: OKR

Digi 1 - zawieszają sie obroty

Post autor: Blancik » wt sty 17, 2012 21:19

yogi_zg pisze:Panowie a z czego ecu digi bierze info o obrotach ? z halla ?
Tak :bigok:



yogi_zg
...
...
Posty: 245
Rejestracja: czw sie 13, 2009 19:01
Lokalizacja: Zielona Góra

Digi 1 - zawieszają sie obroty

Post autor: yogi_zg » wt sty 17, 2012 22:47

czyli jak hal jes zje...y to ob roty moga falowac itp ?



Awatar użytkownika
hubos21
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 361
Rejestracja: sob sty 17, 2009 13:50
Lokalizacja: Mogilno
Kontakt:

Re: Digi 1 - zawieszają sie obroty

Post autor: hubos21 » wt sty 17, 2012 23:23

generalnie jak hall jest zje... ny to auto raczej nie zapali a na pewno będzie długo kręcić



Awatar użytkownika
Blancik
Niesolidny sprzedawca
Niesolidny sprzedawca
Posty: 174
Rejestracja: śr paź 12, 2011 18:35
Lokalizacja: OKR

Digi 1 - zawieszają sie obroty

Post autor: Blancik » śr sty 18, 2012 22:15

Jak hall udupiony to auto nie odpali, nie będzie iskry ani nie będzie chodziła pompa paliwa....
Zobacz, może w środku aparatu masz olej



ODPOWIEDZ

Wróć do „16V”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości