Digi 1 - zawieszają sie obroty

Forum techniczne związane z silnikami 16V

Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
hubos21
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 361
Rejestracja: sob sty 17, 2009 13:50
Lokalizacja: Mogilno
Kontakt:

Digi 1 - zawieszają sie obroty

Post autor: hubos21 » wt sty 10, 2012 17:02

a śrubka dodatkowego powetrza przy przepustnicy nie jest za mocno wykrecona?



yogi_zg
...
...
Posty: 245
Rejestracja: czw sie 13, 2009 19:01
Lokalizacja: Zielona Góra

Digi 1 - zawieszają sie obroty

Post autor: yogi_zg » wt sty 10, 2012 23:20

nie kolego, juz próbowałem z tą sróbką i nadal lipa. Wieszają się nawet jak jest max wkręcona :-(



paulek87
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 44
Rejestracja: sob gru 23, 2006 18:12
Lokalizacja: Bytom

Digi 1 - zawieszają sie obroty

Post autor: paulek87 » wt sty 10, 2012 23:24

a próbowałeś z całkowicie odpiętym "krokowcem"? Ja jeżdże z wypiętym bo jak go podłącze to mam podobnie jak z Ty. :grin:



Awatar użytkownika
hubos21
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 361
Rejestracja: sob sty 17, 2009 13:50
Lokalizacja: Mogilno
Kontakt:

Digi 1 - zawieszają sie obroty

Post autor: hubos21 » śr sty 11, 2012 00:13

yogi_zg tego krokowca masz z PG?



yogi_zg
...
...
Posty: 245
Rejestracja: czw sie 13, 2009 19:01
Lokalizacja: Zielona Góra

Digi 1 - zawieszają sie obroty

Post autor: yogi_zg » śr sty 11, 2012 01:32

tak ori z PG, jak podłączam z 2e badz pf to faluje 900-3000



yogi_zg
...
...
Posty: 245
Rejestracja: czw sie 13, 2009 19:01
Lokalizacja: Zielona Góra

Digi 1 - zawieszają sie obroty

Post autor: yogi_zg » czw sty 12, 2012 01:41

dzisiaj rozebrałem krokowca, przemyłem go benzyną, złożyłem i nadal to samo. Raz jest gucio a raz 1200. Jutro nowa krokowka przyjdzie to zobaczymy. Jak będzie tak samo macie jeszcze jakieś pomysły ?>



Awatar użytkownika
toffic
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 3842
Rejestracja: pn gru 25, 2006 14:35
Lokalizacja: RKR
Kontakt:

Re: Digi 1 - zawieszają sie obroty

Post autor: toffic » czw sty 12, 2012 12:58

yogi_zg pisze: Jak będzie tak samo macie jeszcze jakieś pomysły ?>
Daj filmik z miernika podpiętego pod sonde po odpaleniu ciepłego (T>80*) silnika, przez 30s na wolnych a potem przytrzymaj na ok 2000



yogi_zg
...
...
Posty: 245
Rejestracja: czw sie 13, 2009 19:01
Lokalizacja: Zielona Góra

Digi 1 - zawieszają sie obroty

Post autor: yogi_zg » czw sty 12, 2012 15:11




Awatar użytkownika
Blancik
Niesolidny sprzedawca
Niesolidny sprzedawca
Posty: 174
Rejestracja: śr paź 12, 2011 18:35
Lokalizacja: OKR

Digi 1 - zawieszają sie obroty

Post autor: Blancik » czw sty 12, 2012 16:09

A co się dzieje jak całkiem odepniesz krokowca na ciepłym??



yogi_zg
...
...
Posty: 245
Rejestracja: czw sie 13, 2009 19:01
Lokalizacja: Zielona Góra

Digi 1 - zawieszają sie obroty

Post autor: yogi_zg » czw sty 12, 2012 18:01

krokowiec dzisiaj doszedl, podłączyłem i.... cały czas 2000 i nie spada :-(


zobaczę, zaraz idę odepnę i napisze



yogi_zg
...
...
Posty: 245
Rejestracja: czw sie 13, 2009 19:01
Lokalizacja: Zielona Góra

Digi 1 - zawieszają sie obroty

Post autor: yogi_zg » czw sty 12, 2012 19:59

po odpięciu krokowca silnik gaśnie. Pomierzyłem jeszcze napięcia i: na niebieskim czujniku ok 5V, na cewce 11,7V, na silniczku w zależności od obrotów od 2-5V. Czy to nie za mało ?



Awatar użytkownika
Blancik
Niesolidny sprzedawca
Niesolidny sprzedawca
Posty: 174
Rejestracja: śr paź 12, 2011 18:35
Lokalizacja: OKR

Digi 1 - zawieszają sie obroty

Post autor: Blancik » czw sty 12, 2012 20:56

yogi_zg, Na ciepłym sprawdzałeś? U mnie gaśnie tylko na zimnym jak odepne, na ciepłym trzyma równe 900obr :bajer:



Awatar użytkownika
toffic
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 3842
Rejestracja: pn gru 25, 2006 14:35
Lokalizacja: RKR
Kontakt:

Digi 1 - zawieszają sie obroty

Post autor: toffic » czw sty 12, 2012 21:16

Sprawdź czy masz grzanie na sondzie, bo wygląda, że nie. I zrób film OD odpalenia



yogi_zg
...
...
Posty: 245
Rejestracja: czw sie 13, 2009 19:01
Lokalizacja: Zielona Góra

Digi 1 - zawieszają sie obroty

Post autor: yogi_zg » czw sty 12, 2012 23:15

kolego na grzaniu mam 11.3V
Na ciepłym sprawdzałeś? U mnie gaśnie tylko na zimnym jak odepne, na ciepłym trzyma równe 900obr :bajer:
gaśnie na lpg i na PB



ODPOWIEDZ

Wróć do „16V”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości