Problem z rozdzielaczem paliwa w KR

Forum techniczne związane z silnikami 16V

Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
Cieluś
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Problem z rozdzielaczem paliwa w KR

Post autor: Cieluś » czw lut 28, 2008 08:40

Witam. Dzisiaj coś się stało z rozdzielaczem paliwa u mnie w golfie. zaczeło buchać dziwnym odgłosem stuka coś w środku i się trzęsie-odczuwalne to jest gdy położy się dłoń na nim. Oczywiście pryka i nie wchodzi na obroty. Zastanawiam się czy może pompa paliwa siadła i przez to że nie dostaje paliwa to wydobywa sie z niego taki odgłos itd. Najlepiej jak by sie wypowiedział ktoś kto się zna na tym. czy rozkręcić i cos można jeszcze z tym zrobić i jak szybko sprawdzić czy pompa daje paliwo.

Prośba o szybko pomoc bo już mnie kur...ca strzela przez ten silnik!! :grrr:

Z góry dzięki... Pozdr

[b]GTI KR[/b] http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=115190

Awatar użytkownika
CSR_GTI
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: CSR_GTI » czw lut 28, 2008 09:34

Cieluś pisze:czy rozkręcić i cos można jeszcze z tym zrobić i jak szybko sprawdzić czy pompa daje paliwo.
rozdzielacza lepiej samemu nierozkręcać... (ale znam jednego co sam juz 2 rozłożył i poskładał do kupy i działało :blush: )

18K4F inside... RWD car :)

Awatar użytkownika
Cieluś
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Cieluś » czw lut 28, 2008 10:25

CSR_GTI pisze:
Cieluś pisze:czy rozkręcić i cos można jeszcze z tym zrobić i jak szybko sprawdzić czy pompa daje paliwo.
rozdzielacza lepiej samemu nierozkręcać... (ale znam jednego co sam juz 2 rozłożył i poskładał do kupy i działało :blush: )
A miałeś cos takiego kiedyś, słyszałęś cos na ten temat że tak się dzieje. In jak zachowuje sie rozdzielacz jak się kończy. znowu kasa pewnie będzie w plecy... :grrr:

Awatar użytkownika
CSR_GTI
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: CSR_GTI » czw lut 28, 2008 11:02

Cieluś pisze:A miałeś cos takiego
jeszcze niemiałem. Ale te rozdzielacze nietakie drogie... tzreba tylko dobrze polukac i nawet za 50zł da sie sprawnego wyrwać

18K4F inside... RWD car :)

Awatar użytkownika
Cieluś
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Cieluś » czw lut 28, 2008 11:27

CSR_GTI pisze:
Cieluś pisze:A miałeś cos takiego
jeszcze niemiałem. Ale te rozdzielacze nietakie drogie... tzreba tylko dobrze polukac i nawet za 50zł da sie sprawnego wyrwać
Jak wiesz kto ma takiego, albo gdzieś jakaś aukcja ci śmigneła to daj znać ok... :okej:

stanley_23
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: stanley_23 » czw lut 28, 2008 12:30

Witam wszystkich mam taki problem zwiazany mianowicie z rozdzielaczem tak mi sie wydaje przynajmniej odpalam auto rano jest wszystko ok ale jak sie rozgrzeje jest 2tys obr. i tak jest cały czas i jak naciskam na pedał gazu to niema reakcji przez 2 sekundy "dusi sie " i ni moze wejsc na obroty tylko nawet spadaja mozecie mi pomuc w tym niewiem co z nim jest jak wykrecam swiece to sa czarne. jak mozecie odp na forum albo gg krzysiek 8823812

bugalon
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bugalon » czw lut 28, 2008 13:11

Rozdzielacza lepiej nie rozkrecaj skoro nie masz o tym pojecia. Jedyne co mozesz zrobic to zdjac rozdzielacz z puszki filtra i zobaczyc co sie dzieje z klapa spietrzajaca przeplywomierza. Zerknij czy klapka dobrze chodzi góra/dół i czy sie nie zacina. Sprawdz równiez czy zderzak klapki (miejsce o ktore sie klapka opiera podczas spoczynku w pozycji poziomej) nie jest uszkodzony lub przesunięty.

Pozdrawiam
Bugalon

Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie

Awatar użytkownika
Cieluś
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Cieluś » czw lut 28, 2008 13:23

bugalon a to ze są tak jakby strzały filtra to nie świadczy o czymś i słychać strzelanie w rozdzielaczu tak jakby popychacze w głowicy cykały.

stanley_23
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: stanley_23 » czw lut 28, 2008 16:17

hmm nom nie ruszalem rozdzielacza klapa jest wpozadku i ta reszta, wyczyscilem tam wszystko bo delikatnie mowiac zasmolone bylo ale to nic nie pomoglo .

[ Dodano: 28 Lut 2008 21:25 ]
sprawdzone wszystko gra niewiem co moze byc nie tak, daje mu na gaz a on sie dusi i po chwili zaczyna jechac i tak za kazdym razem jak spada z obrotow a obroty sa na 2 tys niewiem co jest pomozecie

[ Dodano: 02 Mar 2008 20:27 ]
wyczyscilem caly ten rozdzielacz troszke pomoglo plynniej chodzi ale jeszcze nie to jeszcz edelikatnie go przymula co mam z tym zrobic help :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „16V”