vr6 w mk2 ????

Forum techniczne związane z silnikami VR6

Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP

szczepan69
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 454
Rejestracja: śr gru 23, 2009 18:44
Lokalizacja: Sanok
Auto: mk2
Silnik: vr6
Kontakt:

Re: vr6 w mk2 ????

Post autor: szczepan69 » pt mar 30, 2018 14:06

witam sprawdziłem cisnienie i jest 3,5 bar dodajac gaz wzrasta ,ale silnik nie wkreca sie i po chwili gasnie ,słychac strzały w filtrze powietrza.



szczepan69
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 454
Rejestracja: śr gru 23, 2009 18:44
Lokalizacja: Sanok
Auto: mk2
Silnik: vr6
Kontakt:

Re: vr6 w mk2 ????

Post autor: szczepan69 » wt maja 01, 2018 00:07

szukam bloku 2.8 jak co to na priv,znalazłem cos takiego,,https://www.leboncoin.fr/equipement_aut ... m/?ca=12_s ,, czy bedzie pod tłoki z ABV ,biorac cene za blok z 2.8 rozwiercanie i jeszcze jakies tam prace dodatnie, za tą cene jest tego wart czy ,lepiej znalesc blok i dac do rozwiercania?????tylko nie wiem z jakiego to bloku musze napisac do goscia



Awatar użytkownika
lord5005
Forum Master
Forum Master
Posty: 1038
Rejestracja: wt lis 30, 2010 20:54
Lokalizacja: Góra k.Leszna

Re: vr6 w mk2 ????

Post autor: lord5005 » wt maja 01, 2018 09:48

Witam

Mam mały problem z Vr6 12V.Auto nie chce się rozpędzić więcej niż 220 na 5 biegu(jakieś 5 tys obrotów) z kolei na 4 biegu przy 6 tys jest ten sam objaw, nagle jakby odcinalo zapłon lub brakowało paliwa.Czy ECU były jakoś blokowane?

Dodam że sprawdziłem /wymieniłem :
Pompa paliwa 040
Filtr paliwa
Wkładka powietrza pippercross w rozwierconej puszce
Ciśnienie na listwe 2,5-2,8 bar
Przewody pod autem seryjne z 1,8

Jakieś pomysły,sugestie?


http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 9#p5129059" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
kkkacper
_
_
Posty: 2315
Rejestracja: wt sty 15, 2008 23:02
Lokalizacja: pomorskie
Kontakt:

Re: vr6 w mk2 ????

Post autor: kkkacper » wt maja 01, 2018 17:47

Seryjne czyli ile mm? Moze go boli za maly przekroj przewodow.. dales dosc wydajna pompe paliwa na takich kondoniarskich przewodach? Ehh xD


:dol: 2.8 V6 24V Tornado Rot mk II :dol: :satan: :satan: :dol: VR6 Turbo [?? KM/?? Nm] 4motion mk IV :dol:

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
lord5005
Forum Master
Forum Master
Posty: 1038
Rejestracja: wt lis 30, 2010 20:54
Lokalizacja: Góra k.Leszna

Re: vr6 w mk2 ????

Post autor: lord5005 » czw maja 03, 2018 21:42

Wrzuce w takim razie jeszcze nowe przewody pod auto i zobaczymy...mam nadzieje ze to bedzie to :D


http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 9#p5129059" onclick="window.open(this.href);return false;

Adrian27
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: pn gru 04, 2017 22:26

vr6 w mk2 ????

Post autor: Adrian27 » śr cze 06, 2018 10:30

Witam drodzy forumowicze z racji tego że mam zamiar włożyc vr do swojej dwójki zaczołem od poprawiana instalacji silnikowej wyrzucenie kolektora ssącego w którym były dziury pod gaz nawiercone. Kupiłem drugi kolekto podobno pochodzi z passata b4 na module tak jak i mój silnik lecz kolektor jest taki sam ale przepustnica czujnik połozenia przepustnicy ma juz inne numery części nabite. Zastanawiam się czy mogę go poprostu tak załozyć :hmm: ?



11191984
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: pt maja 18, 2018 06:35
Lokalizacja: chelm
Auto: Volkswagen Golf

vr6 w mk2 ????

Post autor: 11191984 » ndz cze 17, 2018 17:28

Witam wszystkich.Poszukuję schematu podłączenia stertownika Bosch 0210906256Q pod skrzynkę bezpieczników do MK2 1.6 Pn.Mój vr jest na module,potrzebuje podpowiedzi czy podłączać tą wiążkę czy lepiej szukać z MK3.



szczepan69
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 454
Rejestracja: śr gru 23, 2009 18:44
Lokalizacja: Sanok
Auto: mk2
Silnik: vr6
Kontakt:

Re: vr6 w mk2 ????

Post autor: szczepan69 » czw cze 28, 2018 10:06

witam mam problem silnik nie wkreca sie na obroty sprawdzałem juz rozrzad jest ok ,auto było u elektryka wszystko ok problem prawdopodobnie zapłon ,silnik na module czyli sam powinien sie ustawic,nie wiem juz gdzie szukac przyczyny co sprawdzic ????pozdrawiam



Awatar użytkownika
Majki93
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 72
Rejestracja: ndz kwie 20, 2014 16:53
Lokalizacja: ELA / DW

Re: vr6 w mk2 ????

Post autor: Majki93 » sob wrz 01, 2018 21:07

Witam, jest ktoś w stanie podpowiedzieć co to za dźwięk się wydobywa na filmiku? Nie wiem, czy będzie słychać, ale przypomina stukot kół pociągu, częstotliwość dźwięku rośnie wraz z obrotami silnika. Rozrząd nowy (przejechałem 2000km, przechodziłem z podwójnego na pojedynczy łańcuch, więc napinacz jest właściwy, bo były porównywane), pompa oleju nowa, prawidłowy poziom oleju (Agip 5w50). Gdzie szukać przyczyny? Napęd pompy, może coś na wałku pośrednim?



Mój temacik: KLIK, KLIK, KLIK!!!

Obrazek

szczepan69
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 454
Rejestracja: śr gru 23, 2009 18:44
Lokalizacja: Sanok
Auto: mk2
Silnik: vr6
Kontakt:

Re: vr6 w mk2 ????

Post autor: szczepan69 » wt wrz 04, 2018 11:13

witam mam problem z małym napieciem na wtyczce od czujnika tem powietrza na kolektorze ssacym 2,66V, sprawdzałem u znajomego miał 5.06V ,jak moze byc przyczyna zwarcie czy cos ze sterownikiem silnika ???pozdrawiam



Awatar użytkownika
PKrystek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 456
Rejestracja: czw lut 04, 2010 00:28
Lokalizacja: Nowogard
Kontakt:

Re: vr6 w mk2 ????

Post autor: PKrystek » wt wrz 04, 2018 22:23

Widzę jest tu dużo znawców od vr. Chce ktoś podjąć się zrobienia wiązki do golf 3 na module? Chyba że ktoś ma na sprzedaż . Dodam tylko że moja wiązka jest prawie cala tylko lekko pogryziona , a ja nie mam czasu na lutowanie


Było
Golf I GL
1.8 Gt
VR 6
1.9 TDI 130
Jest :)
AFN GTI XX jahre L041, XX jahre AFN LC9M , GT 1.8, VR6

ODPOWIEDZ

Wróć do „VR6”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości