Jaką inną skrzynie do vr6

Forum techniczne związane z silnikami VR6

Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
sadzyk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 255
Rejestracja: wt maja 23, 2006 16:39
Lokalizacja: szydłovwiec
Kontakt:

Post autor: sadzyk » śr paź 28, 2009 21:33

Borys, wielkei dzięki za konkretne info, teraz musze wyszukac gdzies skrzynke taka z jakiegos pewnego tematu, zeby dwa razy nie zmieniac:) ogolnie juz byłem zdecydowany załorzyc ori ale tak mnie natchnąłes ze chyba poszukam tec z v5, silnik i tak potem pojdzie do scirocco wiec powinno to jakos jechac:) a na v-maxie wielkim mi bardzo nie zalerzy, starczy mi nawet to 200, zby tylko 2 sie zapalała w momencie:) pozdro i jeszcze raz wielkei dzięki


Dej mu Sywek!! EE ni ma czym...
Tjunink musi byc!!!!
aaaale urwał!!!! musialo cos byc!!

rebum
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 114
Rejestracja: wt lut 24, 2009 17:28
Lokalizacja: szczecin-livingston

skrzynka

Post autor: rebum » czw paź 29, 2009 18:23

ja mam zakupiona od mk4 badz bora v5 5 biegow FBK kod skrzyni. wszytsko prawie pasuje z lekka przerobka ale kolega ma taka zalozona i lata pieknie


Moja golfina Vr
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=241868&postdays=0&postorder=asc&start=0

Awatar użytkownika
sadzyk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 255
Rejestracja: wt maja 23, 2006 16:39
Lokalizacja: szydłovwiec
Kontakt:

Post autor: sadzyk » pt paź 30, 2009 02:51

a co dokładnie za przerobka??


Dej mu Sywek!! EE ni ma czym...
Tjunink musi byc!!!!
aaaale urwał!!!! musialo cos byc!!

waski00
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 53
Rejestracja: czw gru 27, 2007 21:52
Lokalizacja: KONIN/GENOWEFA
Kontakt:

Post autor: waski00 » pt paź 30, 2009 22:51

tomek264 pisze:a co dokładnie za przerobka??


Trzeba zmienić flansze na 100 bo przy skrzyni od v5 są 110 i tu sie pojawia problem bo flansze od vr6 nie pasują trzeba szukać od skrzyni CDA silnik ABF lub od jakiegoś TDI ASD ,lub kombinować z przgubami jak wolisz ,i linki do biegów są inne lepiej założyć od MK4 biegi będą chodzić jak w zegarku :bigok:



Awatar użytkownika
sadzyk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 255
Rejestracja: wt maja 23, 2006 16:39
Lokalizacja: szydłovwiec
Kontakt:

Post autor: sadzyk » sob paź 31, 2009 12:17

aha, dzięki za info:) bede kombinowal


Dej mu Sywek!! EE ni ma czym...
Tjunink musi byc!!!!
aaaale urwał!!!! musialo cos byc!!

Awatar użytkownika
Jesionvr6
...
...
Posty: 892
Rejestracja: ndz gru 19, 2004 16:25
Lokalizacja: Słupsk
Kontakt:

Post autor: Jesionvr6 » ndz lis 08, 2009 10:09

ja wlasnie przelozylem skrzynie 020 od passata 2e przy czym zostawilem 5 bieg od vr6 i powiem rewelacja troche krotsze biegi i lepiej sie zbiera


Obrazek

darekczoli
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: śr sty 13, 2010 13:41
Lokalizacja: łódzkie

Post autor: darekczoli » śr sty 13, 2010 14:13

Też mam problem ze skrzynią,bo nie chce wchodzić pierwszy bieg.Więc jesli nie uda się tego naprawić muszę szukać drugiej skrzyni i tu moje pytanie-czy ktoś wie jakie oznaczenie skrzyni biegów do silnika AAA ??? Chcę znależć skrzynie jeszcze przed demontażem starej....


Czoli

Awatar użytkownika
Dj Darecki
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2252
Rejestracja: ndz maja 14, 2006 18:08
Lokalizacja: NEB-raska
Kontakt:

Post autor: Dj Darecki » śr sty 13, 2010 14:17

darekczoli pisze:Też mam problem ze skrzynią,bo nie chce wchodzić pierwszy bieg.Więc jesli nie uda się tego naprawić muszę szukać drugiej skrzyni i tu moje pytanie-czy ktoś wie jakie oznaczenie skrzyni biegów do silnika AAA ??? Chcę znależć skrzynie jeszcze przed demontażem starej....
skrzynie sie naprawia :) W używce ceny są kosmiczne i nie wiesz co trafisz . A naprawa twojej może być znacznie tańsza .
CDM chyba :)


[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=252216][size=142][b][u]>>>VR6 US Mexicanos<<<[/size][/b][/u][/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=122620][size=142][b][u]>>>Black 1.9TD<<<[/size][/b][/u][/url]


[img]http://img4.imageshack.us/img4/148/podpis1.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Borys
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 3311
Rejestracja: ndz sie 22, 2004 22:32
Lokalizacja: B I A L Y S T O K
Kontakt:

Post autor: Borys » śr sty 13, 2010 14:25

Dj Darecki pisze:CDM chyba
CCM seria



darekczoli
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: śr sty 13, 2010 13:41
Lokalizacja: łódzkie

Post autor: darekczoli » czw sty 14, 2010 14:19

Dj Darecki pisze:
darekczoli pisze:Też mam problem ze skrzynią,bo nie chce wchodzić pierwszy bieg.Więc jesli nie uda się tego naprawić muszę szukać drugiej skrzyni i tu moje pytanie-czy ktoś wie jakie oznaczenie skrzyni biegów do silnika AAA ??? Chcę znależć skrzynie jeszcze przed demontażem starej....
skrzynie sie naprawia :) W używce ceny są kosmiczne i nie wiesz co trafisz . A naprawa twojej może być znacznie tańsza .
CDM chyba :)
Dzięki za odp.Jak będzię wyjęta to wtedy można ją zobaczyć.Generalnie znalazłem skrzynie od Passataa ja potrzebuje do Golfa. Prawdopodobnie wystarczy przemienic wybierak i będzie git.A czy ktoś miał taki problem że nie wchodziła jedynka i ja naprawił?????


Czoli

Awatar użytkownika
sadzyk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 255
Rejestracja: wt maja 23, 2006 16:39
Lokalizacja: szydłovwiec
Kontakt:

Post autor: sadzyk » czw sty 14, 2010 14:21

ja tak miałem ze jedynka nie wchodziła wcale, rozebrałęm skrzynie i okazalo sie ze zablokowana była przesówka, i dp tego pękniety synchronizator, naprawilem bo miałem na czesci dwie skrzynie to było w czym wybierac:) chodzi do dzis:)


Dej mu Sywek!! EE ni ma czym...
Tjunink musi byc!!!!
aaaale urwał!!!! musialo cos byc!!

darekczoli
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: śr sty 13, 2010 13:41
Lokalizacja: łódzkie

Post autor: darekczoli » czw sty 14, 2010 14:28

sadzyk pisze:ja tak miałem ze jedynka nie wchodziła wcale, rozebrałęm skrzynie i okazalo sie ze zablokowana była przesówka, i dp tego pękniety synchronizator, naprawilem bo miałem na czesci dwie skrzynie to było w czym wybierac:) chodzi do dzis:)
czy tą drugą skrzynie też miałeś od vr6 z której wziołeś częsci,czy inną????


Czoli

Awatar użytkownika
Borys
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 3311
Rejestracja: ndz sie 22, 2004 22:32
Lokalizacja: B I A L Y S T O K
Kontakt:

Post autor: Borys » czw sty 14, 2010 14:48

darekczoli pisze:
sadzyk pisze:ja tak miałem ze jedynka nie wchodziła wcale, rozebrałęm skrzynie i okazalo sie ze zablokowana była przesówka, i dp tego pękniety synchronizator, naprawilem bo miałem na czesci dwie skrzynie to było w czym wybierac:) chodzi do dzis:)
czy tą drugą skrzynie też miałeś od vr6 z której wziołeś częsci,czy inną????
czesci dostepne z ASO lub innej skrzyni niektor czesci sa zamienne



darekczoli
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: śr sty 13, 2010 13:41
Lokalizacja: łódzkie

Post autor: darekczoli » sob sty 23, 2010 11:56

Skrzynie wyjąłem i rozebrałem,problem był taki że stanęła przesuwka i poleciały 4 łożyska na wałkach.Przesuwkę przeszlifowałem i teraz ślizga się dobrze, lecz pozostało jeszcze tylko znalezienie dobrych-nowych łożysk.całkowity kosz naprawy wyniesie maksymalnie w granicach 700zł.,a używka na Allegro stoi w okolicach 1000zł.Sądzę że naprawiona polata dłużej niż kupiona używka....pozdrawiam :mk3:


Czoli

ODPOWIEDZ

Wróć do „VR6”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości